Skocz do zawartości

greg1031

Użytkownik
  • Zawartość

    150
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

  • Days Won

    1

greg1031 last won the day on 28 Luty 2016

greg1031 had the most liked content!

Reputacja

3

O greg1031

  • Tytuł
    Aktywny użytkownik

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Lokalizacja
    Chicago

Ostatnie wizyty

3129 wyświetleń profilu
  1. Cześć Kochani! Jak miło widzieć ze wpis jaki tu zrobiłem ponad pięc lat temu pomógł trochę ludziom a temat dalej się toczy... Ja juz zakończyłem swoją ścieżkę emigracyjną. Trzy tygodnie temu zostałem obywatelem. Wszystkim życzę powodzenia! Pozdrawiam!
  2. Dv-2016 - Pytania I Odpowiedzi

    Hejka! Mam pomoc siostrze w złożeniu wniosku ale mam pytanie. Chodzi o wykształcenie. Siostra skończyła liceum zawodowe 4 letnie bez matury czy sie kwalifikuje? Czy to będzie opcja High School no degree? A szwagier zawodówka wiec chyba nie może złożyć wniosku ale ma doświadczenie zawodowe praca w magazynie czy to będzie ok? Dzieki za pomoc!
  3. Kategoria F2A Current

    Dzieki. Do tej pory nie był bo wzięli ślub w Stanach. Osoba będąca juz tu na wizie wzięła ślub z rezydentem. Jeśli więc przejdzie ta planowana ustawa i stanie sie immediate relative to rozumiem ze wtedy bedzie miała przebaczony nielegalny pobyt. No oczywiście druga droga to czekać aż rezydent zdobi obywatelstwo. Dobrze myśle?
  4. Kategoria F2A Current

    W takim razie jeszcze jedno pytanie. Co reguluje to "wybaczenie"? Czy wystarczy ze jest immediate relative? Teraz taka sprawa, dotyczy ona projektu reformy immigracyjnej, która zakłada, ze małżonek rezydenta będzie immediate relative, czy wtedy będzie miał wybaczony nie legalny pobyt czy to będzie zalezalo od czegos innego czy zapisow w samej tej ustawie? Wiem, ze to daleka droga i nie wiadomo co będzie z ta reforma ale ciekawi mnie to. Dzieki za info!
  5. Kategoria F2A Current

    Czy ktoś wie czy w tym przypadku małżonek osoby z zielona karta ma "przebaczony" nielegalny pobyt na przesiedzianej wizie turystycznej jak to jest w przypadku sponsorowania przez obywatela? Dzięki za podpowiedź!
  6. Czesc Kochani! Wiem trochę nie na temat, ale postanowilem tu w koncu zajrzec ponownie! Miło, że moj temat cieszy sie powodzeniem! U mnie wspaniale, powoli do przodu! Pozdrawiam wszystkich! Grzesiek
  7. Kiedy Najtansze Bilety

    Słuchajcie do dziś jest promocja w Lufthansie i mozna kupić bilet do Chicago na marzec za 1886zł. Macie doświadczenia w tych promocjach Lufthansy? Myślicie, że cena sie zmieni jutro na dużo więcej albo jak to będzie w styczniu? Nie wiem czy kupować czy czekać?
  8. Ambasada

    W moim przypadku dostałem maila i ja i moja mama, zależy czy podałeś im maile w DS-3032 lub telefonicznie albo mailem.
  9. Ja SSN miałem już jak miałem 4 latka wiec nie czekałem, nie odpowiem...
  10. Ds-3032 I Zaczęło Się

    Myślę, że obojętnie kto płaci, jedynie musi być z konta amerykańskiego, bo nie ma innej technicznej możliwości. W Stanach inaczej działają takie płatności to na stronie płatności za wizę podajesz numer konta i oni sami ściągają z konta w USA to jest coś takiego jak u nas polecenie zapłaty. Nie mozna kartą. Jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz. Widzę, że reszte wyjaśniła Donata.
  11. W piątek po 32 dniach od wjazdu do USA otrzymałem swoją Green Card Stan Illinois, karta ważna 10 lat no i jest ta najnowsza oczywiście. Wzór Green Card
  12. Jak macie Cover Sheet to nie ma na co czekać tylko wysyłać komplet dokumentów!
  13. Czytaj pierwszy wpis w tym temacie, to moja robota, jesli jestes w Polsce to procedura jest taka sama! Tu masz link: http://www.usa.info.pl/board/index.php?s=&...st&p=108921 Powodzenia!
  14. No i przyleciałem do Chicago 20 września 2010. Opis uzupełniłem w pierwszym wpisie co i jak było. Teraz spędzam wakacje na Florydzie. Pozdrowienia dla wszystkich!
  15. Pieczatka W Paszporcie

    http://polish.poland.usembassy.gov/poland-...ntering_us.html Jaka jest procedura na granicy USA? Wizę należy przekazać urzędnikowi imigracyjnemu na granicy, który po jej otrzymaniu wręczy podróżnemu do wypełnienia formularze do ubiegania się o kartę stałego rezydenta, tzw. zieloną kartę. Karta zostanie przesłana pocztą na adres wskazany przez podróżnego jako docelowy w USA. Paszport podróżnego zostanie ostemplowany pieczątką informującą, że uzyskał on prawa stałego rezydenta i oczekuje na tzw. zieloną kartę. Paszport z pieczątką i wizą imigracyjną służy stałemu rezydentowi jako tymczasowy dowód tożsamości (t.j. jako tymczasowa zielona karta) przez rok od daty wjazdu do USA. Co zrobić jeśli zamierzam opuścić USA przed otrzymaniem zielonej karty? Osoby planujące opuścić USA przed otrzymaniem zielonej karty, mogą wrócić do Stanów Zjednoczonych na podstawie pieczątki w paszporcie. W przypadku gdy pieczątka straci ważność podczas pobytu podróżnego za granicą, należy zwrócić się do Ambasady lub Konsulatu USA. Pytania dotyczące zielonych kart powinny być kierowane do Urzędu Imigracyjnego (USCIS) własciwego dla miejsca zamieszkania w USA. Osoby przebywające w Polsce mogą kontaktować się z Public Liaison Unit w Ambasadzie w Warszawie.
×