Skocz do zawartości

kibicsoccera

Użytkownik
  • Zawartość

    51
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0

Ostatnie wizyty

1160 wyświetleń profilu
  1. Nielegalnie W Usa, A Loteria Wizowa Dv

    On jest legalnie. Tylko ona nie jest. Dobrze zawsze zapytać na tym forum
  2. Nielegalnie W Usa, A Loteria Wizowa Dv

    Mam znajomego, ktorego zone jest w USA nielegalnie. On się stara o zielona kartę przez prace. Adwokat powiedział mu ze jak on dostanie zielona kartę to ona może aplikować o waiver (trzeba sporo kasy za to zapłacić), i trwa to jakieś 6 miesięcy i ona tez dostanie zielona kartę... prawda to?
  3. Witaj 

    Czytałem ostatnio w którymś temacie, że zmieniłes status z B2 na F1. Aktualnie czekam na odpowiedź w tej samej sprawie. Mam jedno techniczne pytanie. Czy podczas wysyłania aplikacji o zmiane statusu, aplikowałeś także o przedłużenie statusu B2? W sensie chodzi mi o to czy w tym samym czasie. Pytam dlatego, że wiele osób z zagranicznych forów piszą o tym, że dostali oni odmowe przez to, że data rozpoczecia zajęc przekraczala grubo date wygaśniecia i94. Problem w tym, że na ich i20 data rozpoczecia zajęć była prawidłowa zazwyczaj pare dni po wygasnieciu ich i94. A działo sie tak dlatego że system Sevis automatycznie przesuwa date rozpoczecia zajec w przyszlosc dopoki urzad imigracyjny nie rozpatrzy ich wniosku. Stad ktos postawil taka teze, że nalezałoby najpierw aplikowac o przedluzenie B2 a pare dni pozniej wyslac aplikacje o zmiane statusu, zeby pozostac na statusie B2 podczas rozpatrywania sprawy.. pisze do Ciebie bo ja nie przedluzalem zadnego B2 tylko aplikowalem poprostu o zmiane statusu i teraz sie troche denerwuje ze czekam prawdopodobnie na odmowe.. Dziwne to, bo nikt w szkole nic mi takiego nie powiedzial a na stronach Uscis jest napisane ze rozpatrywanie sprawy jest moim legalnyn pobytem.. Jak to wygladalo u Ciebie? Dzieki z gory za odpowiedz.

     

  4. Sorry jesli pisze nie w tym wątku. Próbowałem tego wyszukać ale nic konkretnego nie znalazłem. Jeśli aplikuje o zielona kartę, sponsorowanie przez prace to co potrzebuje od mojego byłego pracodawcy z Polski żeby udokumentować doświadczenie w zawodzie? Słyszałem, ze list ale nie wiem co ma być w tym liście, już różne opinie słyszałem.
  5. Hey! Mam ofertę sponsorowania, jestem w USA legalnie, ale oczywiście muszę zapłacić za adwokata (tak wiem, pracodawca powinien to pokryć, tak wiem, ze nie powinienem płacić, ale jest jak jest). Moje pytanie jest czy muszę mieć adwokata do tego czy mogę sam zaaplikować? Jeśli muszę to macie kogoś do polecenia? $2500 za ten proces to dobra cena czy drogo?
  6. Hey! Czy ktos z Was moze zmianial ostatnio status z turystycznego na F-1 albo z J-1 na F-1? Pytam o ten rok. Dostaliscie status czy odmowe? Podzielcie sie prosze doswiadczeniami
  7. Zmiana Statusu Z J1 To B1/b2

    A, o to Ci chodzi. to oczywiscie ze sie dogada:). O szkole wiemy, ona chce sie uczyc angielskiego, jak powiedzialem a nie tylko dostac I20. Solex teraz jest calkiem dobra szkola, wiec tam pojdzie.
  8. Zmiana Statusu Z J1 To B1/b2

    Co masz na mysli "dogada sie z rodzina i organizacja"? Sorry, nie rozumiem o czym ma sie dogadac... co ona moze zrobic z tym. Nie jestem tutaj zloscliwy czy cos, poprostu nie rozumiem
  9. Godziny w jakich pracuje na to nie pozwalaja...
  10. A co jesli ona zrobi rematch i nie znajdzie nastepnej host family? Bo jesli nie znajdzie w ciagu dwoch tygodni nowej rodziny, wtedy musi wracac do kraju. Takie sa przepisy z tego co wiem. W takim przypadku bedzie miala wieksze szanse na otrzymanie wizy F-1? Chodzi, takze o to, ze ona sie stara w tym domu i zle ja traktuja, wiec nie chce byc dluzej niania, tylko uczyc sie angielskiego i potem wrocic do kraju. Dlatego napisalem wczesniej "kontynuowac udreke". Myslimy o zmianie z J1 na B1 najpierw bo ktos mi powiedzial, ze w ten sposob jest latwiej jesli sie porzuci program. To niby kombinujemy ale nie kombinujemy. Poprostu nie chcemy zlamac zadnych przepisow. Dziekuje Wam za pomoc
  11. Teraz jest bardzo trudno zmienic status. Nie wiem czy syszales. Teraz prawie kazdy wniosek jest odrzucany o zmiane statusu. Jesli to by bylo takie proste to bysmy sie nie zastanawiali. Ja chodzilem tutaj do jednej szkoly i bylem zadowolony.
  12. Zmiana Statusu Z J1 To B1/b2

    A co myslisz sly6 jesli przerwie program, wroci do kraju i aplikuje o wize studencka?
  13. Rodzi duzo pytan, ale odpowiedz jest prosta. Ktos przyjechal na program au pair, bo chcial nauczyc sie angielskiego i miec fajna przygode. Po pewnym czasie osoba zauwazyla, ze ten program nie pozwala nauczenie sie angielskiego, bo ok - mowienie i sluchanie ogarnia ale gramatyka i pisanie nie jest umiejetnoscia trenowana podczas tego programu. Osoba jie przyjechala na ten program dla kasy a na nauke i przygode. Teraz poprostu chce pojsc do szkoly, zeby sie lepiej nauczyc a nie chce nadal byc niania i kontynuowac te udreke;P. Ja to rozumiem
  14. Wlasnie wiem, ze to brzmi jak kombinowanie wiec chyba nie bede jej tego doradzal. Dzieki
  15. Zmiana Statusu Z J1 To B1/b2

    ok. Dzieki karina. Doceniam. O takie informacje mi chodzilo. Chyba nie bede tego doradzal, pytam bo moja kolezanka chce zostac troche dluzej w USA, zeby podszlifowac angielski.
×