Skocz do zawartości

xero88

Użytkownik
  • Zawartość

    21
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0

Ostatnie wizyty

385 wyświetleń profilu
  1. K1 - Wszystko W Jednym

    wiza jest wazna 6 miesicy od jej przyznania w konsulacie, nie od badan.
  2. K1 - Wszystko W Jednym

    Troche sie pogubilem z wzorem oswiadczenia checi wzieca slubu w ciagu 90 dni od przekroczenia granicy USA. Jak poprawnie zaadresowac list? wszytkie ida do Dallas? Potem sa rozsylane do konkretnych placowek? Nie wiem co zrobic z ta czescia: United States Department of Homeland Security U.S. Citizenship and Immigration Services [ADDRESS OF FILING LOCATION] or when submitting for interview United States Department of State United States Consulate, [name of country where Embassy is located] [Embassy Address] Dodam ze nazeczony jest z long island (NY) - o ile to istotne w tej kwestji. Bede wdzieczny za odpowiedz.
  3. K1 - Wszystko W Jednym

    W przyszlym miesiacy skladamy podanie. Nie jest w pelni dla mnie jasne czy do wyslania aplikacji potrzebuje tylko: Form I-129F - przepraszam za glupie pytranie ale chce miec pewnosc.
  4. Prawnik w stanie nowy jork

    w pierwszym etapie potrzebujemy: -L-129F -, wplate 535 dol i nastepujace zalaczniki: fotografie, oswiadczenia ze chcemy sie pobrac, potwierdzenie posiadania obywatlestwa amerykanskiego - narzeczony, dowodow ze sie spotykalismy w ciagu ostatnich dwoch lat. To tyle prawda? Narzeczony bedzie w tym roku skladal dokumenty. Troche sie boje ze cos pominiemy.
  5. Prawnik w stanie nowy jork

    dziekuje za odp. wypelniamy sami
  6. Prawnik w stanie nowy jork

    moze procedura jest latwiejsza niz mi sie wydaje. nie wiem.... Nikt z was nie korzystal z pomocy prawnika?
  7. Moi drodzy, ja i mój partner zdecydowaliśmy się na wsparcie prawnika podczas całego procesu ubiegania się o wizę k-1. Wiem ze wiele par jest odrzucanych dlatego by uniknąć komplikacji chyba potrzebujemy fachowej pomocy. Czy znacie jakiego prawnika ze stanu NY który mógłby pomoc? Jeśli macie takowe doświadczenie proszę o info. Z jakimi kosztami wiąże się owe wsparcie?
  8. slub z obywatelem usa mieszkajacym w uk

    dziekuje. 3 to zawsze nie 6 (3-slub + 3 oczekiwanie na pozwolenie o prace) wiec dobra wiadomosc.
  9. slub z obywatelem usa mieszkajacym w uk

    Dziekuje wszystkim, bardzo pomogliscie. Mam jeszcze jedno pytanie. Meczy mnie to ze na k-1 nie mozna pracowac, trzeba czekac okolo 3 miesiace na pozwolenie o prace. Zastanawiam sie jak maksymalnie moge zminimalizowac ten okres. Mimo wszystko nie chce byc zalezny finansowo tak dlugo od narzeczonego. Teorytycznie czy mozna wziac slub wlasciwie od razu po przylocie na k-1? powiedzmy na drugi dzien? wtedy od razu moglibysmy aplikowac o pozwolenie na prace.
  10. slub z obywatelem usa mieszkajacym w uk

    wlasnie potwierdzilem z nim ze w usa tez rozlicza podatek. Ale zeby zloyc petycje o wize narzeczenska music najpierw miec prace w usa i byc w usa? Czy np jak pojedziemy znowu odwiedzic jego rodzicow juz moglby to zrobic?
  11. slub z obywatelem usa mieszkajacym w uk

    Dodam, ze pracowal w usa wiele lat, jest w londynie od czerwca zeszlego roku. Zostal przeniesiony wenatrz tej samej firmy ale w londynie placi podatki. Ma wize pracownicza na 5 lat w uk ale juz teraz chce wrocic (obecnie szuka pracy).
  12. Witam, jestem z moim partnerem ponad dwa lata. Poznalismy sie w nowym jorku 3 lata temu, potem on przeprowadzil sie do londunu. Spedzamy kazdy co drugi weekend razem z racji tego ze londyn jest przystepny cenowo i czasowo. Ciagniemy zwiazek na odleglosc ale tez spedzamy razem swieta oraz wszystkie wakacje. Plan jest taki ze on ma wrocic do usa, znalezc tam prace i aplikowac o wize k-1. Wlasnie przeczytalem ze moze zrobic to dopiero po zakoczeniu roku podatkowego zeby wykazac swoja zdolnosc finansowa. Jestesmy przerazeni faktem, ze czeka nas prawie dwa lata oczekiwania (po uplynieciu roku podatkowego a pozniej 6-9 miesiacy trwa procedura zwiazana z k-1. Szczerze mowiac myslelismy ze dla nas to tylko te 6-9 miesiecy. Czy jest na to jakies rozwiazanie? Prosze o pomoc.
  13. Rademedes, dziękuję a jak by to wyglądało właśnie jakbym przed otrzymaniem GC opuścił USA? a byłbym po slubie? Ile sie czeka od slubu na GC? Pół roku?
  14. bardziej o tę czesc: Jakbym pracował na czarno i by to wyszło to nawet po slubie nie mial bym mozliwosci wjazdu do usa?
×