Skocz do zawartości

xero88

Użytkownik
  • Zawartość

    18
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0

O xero88

Ostatnie wizyty

359 wyświetleń profilu
  1. Prawnik w stanie nowy jork

    w pierwszym etapie potrzebujemy: -L-129F -, wplate 535 dol i nastepujace zalaczniki: fotografie, oswiadczenia ze chcemy sie pobrac, potwierdzenie posiadania obywatlestwa amerykanskiego - narzeczony, dowodow ze sie spotykalismy w ciagu ostatnich dwoch lat. To tyle prawda? Narzeczony bedzie w tym roku skladal dokumenty. Troche sie boje ze cos pominiemy.
  2. Prawnik w stanie nowy jork

    dziekuje za odp. wypelniamy sami
  3. Prawnik w stanie nowy jork

    moze procedura jest latwiejsza niz mi sie wydaje. nie wiem.... Nikt z was nie korzystal z pomocy prawnika?
  4. Moi drodzy, ja i mój partner zdecydowaliśmy się na wsparcie prawnika podczas całego procesu ubiegania się o wizę k-1. Wiem ze wiele par jest odrzucanych dlatego by uniknąć komplikacji chyba potrzebujemy fachowej pomocy. Czy znacie jakiego prawnika ze stanu NY który mógłby pomoc? Jeśli macie takowe doświadczenie proszę o info. Z jakimi kosztami wiąże się owe wsparcie?
  5. slub z obywatelem usa mieszkajacym w uk

    dziekuje. 3 to zawsze nie 6 (3-slub + 3 oczekiwanie na pozwolenie o prace) wiec dobra wiadomosc.
  6. slub z obywatelem usa mieszkajacym w uk

    Dziekuje wszystkim, bardzo pomogliscie. Mam jeszcze jedno pytanie. Meczy mnie to ze na k-1 nie mozna pracowac, trzeba czekac okolo 3 miesiace na pozwolenie o prace. Zastanawiam sie jak maksymalnie moge zminimalizowac ten okres. Mimo wszystko nie chce byc zalezny finansowo tak dlugo od narzeczonego. Teorytycznie czy mozna wziac slub wlasciwie od razu po przylocie na k-1? powiedzmy na drugi dzien? wtedy od razu moglibysmy aplikowac o pozwolenie na prace.
  7. slub z obywatelem usa mieszkajacym w uk

    wlasnie potwierdzilem z nim ze w usa tez rozlicza podatek. Ale zeby zloyc petycje o wize narzeczenska music najpierw miec prace w usa i byc w usa? Czy np jak pojedziemy znowu odwiedzic jego rodzicow juz moglby to zrobic?
  8. slub z obywatelem usa mieszkajacym w uk

    Dodam, ze pracowal w usa wiele lat, jest w londynie od czerwca zeszlego roku. Zostal przeniesiony wenatrz tej samej firmy ale w londynie placi podatki. Ma wize pracownicza na 5 lat w uk ale juz teraz chce wrocic (obecnie szuka pracy).
  9. Witam, jestem z moim partnerem ponad dwa lata. Poznalismy sie w nowym jorku 3 lata temu, potem on przeprowadzil sie do londunu. Spedzamy kazdy co drugi weekend razem z racji tego ze londyn jest przystepny cenowo i czasowo. Ciagniemy zwiazek na odleglosc ale tez spedzamy razem swieta oraz wszystkie wakacje. Plan jest taki ze on ma wrocic do usa, znalezc tam prace i aplikowac o wize k-1. Wlasnie przeczytalem ze moze zrobic to dopiero po zakoczeniu roku podatkowego zeby wykazac swoja zdolnosc finansowa. Jestesmy przerazeni faktem, ze czeka nas prawie dwa lata oczekiwania (po uplynieciu roku podatkowego a pozniej 6-9 miesiacy trwa procedura zwiazana z k-1. Szczerze mowiac myslelismy ze dla nas to tylko te 6-9 miesiecy. Czy jest na to jakies rozwiazanie? Prosze o pomoc.
  10. Rademedes, dziękuję a jak by to wyglądało właśnie jakbym przed otrzymaniem GC opuścił USA? a byłbym po slubie? Ile sie czeka od slubu na GC? Pół roku?
  11. bardziej o tę czesc: Jakbym pracował na czarno i by to wyszło to nawet po slubie nie mial bym mozliwosci wjazdu do usa?
  12. dziękuję dobrze wiedziec. Rozumiem, że mój wcześniejszy plan byl do bani? tzn wyjechac na turystycznej, znaleźć prace w usa i zostac tam zeby zobaczyc czy nam sie w ogole ułoży. Jakbym pracował na czarno i by to wyszło to nawet po slubie nie mial bym mozliwosci wjazdu do usa?
  13. sly6 tez to dla mnie brzmi conajmniej dziwnie ale osoba ktora ma zielona karte upierala sie ze tak jest.... sly6, dzieki za info. myslalem ze jak mam podbite w pszaporcie to caly czas jest wazna.
  14. mam wize turystyczną na 10 lat. tzn promesse. Wize przyznana w usa mam do konca marca tego roku (na pol roku). @kzielu, bardziej sie zakochałem w chlopaku, był w u mnie w warszawie i podobalo mu sie, ma przyjechac na 2 miesiace ale nie zostanie na stałe. Z drugiej strony sam tez bym chcial wyjechac ale z dwojga zlego wole miec go w polsce niz wcale. Słuszałem, że ubieganie sie o zieloną kartę (losowanie) moze spowodowac ze pozniej nie bedzie mialo sie wjazdu do usa. co o tym myslicie? Jest to dowod na to, ze chce sie zostac w us.
×