margherita_s

Użytkownik
  • Zawartość

    75
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

  • Days Won

    1

margherita_s last won the day on 11 Lipiec 2015

margherita_s had the most liked content!

Reputacja

7

O margherita_s

Ostatnie wizyty

707 wyświetleń profilu
  1. Tak, NVC. Ale my nigdzie nie dzwoniliśmy. Narzeczony dostał list po 3 tygodniach od zaakceptowania petycji i tam był ten numer. Ciężko mi powiedzieć, czy to był list od uscis czy nvc. Ale może właśnie nvc.
  2. Roelka wyjaśniła w jednym ze swoim poprzednich postów o co chodzi z badaniami, bo ja też nie do końca wiedziałam. Odsyłam do jej wypowiedzi. My się pobieramy w październiku, a na badania idę na początku maja.
  3. Badania możesz zrobić przed otrzymaniem listu z ambasady. Musisz mieć tylko case number, który dostanie Twoj narzeczony w liście z uscis potwierdzającym pozytywne rozpatrzenie wniosku.
  4. aneta90, trzymam kciuki! Koniecznie daj znać jak Ci poszło.
  5. Ja już wkrótce - okolice Sandusky.
  6. Właśnie umówiłam się do lekarza na 21.04. (Warszawa). I dotarło do mnie, że już w maju prawdopodobnie będę miała wizę!
  7. Dziękuję bardzo! Po prostu źle zrozumiałam. Teraz już wszystko jasne.
  8. Rok? Wg informacji na stronie Ambasady (dokument pdf datowany na 30.09.2016), jest to 6 miesięcy. Może się coś zmieniło w tamtym roku? Albo jest błąd w dokumencie? IV-F11-POL-Medical-examinations-information-Sep-30-2016.pdf
  9. Związki z krajem są takim wyznacznikiem. A chodzenie do szkoły jest jednym z takich właśnie związków. Tak naprawdę to nic go w Polsce nie trzyma.
  10. Za to, jak coś źle pójdzie na rozmowie o K1 też odpowiadam ja. Jak mówiłam, wszystko zależy od stopnia zaawansowania związku. Znam kilka przypadkow legalizacji pobytu na turystycznej, bez żadnych problemów.
  11. Dzięki! Musiałam jakoś przeoczyć tę informację o badaniach, że można je zrobić przed otrzymaniem listu.
  12. Myślę, że ślub na turystycznej nie byłby taki zły, jesli jesteście ze sobą już wystarczająco długo i potrafilibyście "udowodnić" prawdziwość Waszego małżenstwa. Wiza narzeczeńska ma sens, jeśli mieszkasz jeszcze na stałe w PL.
  13. Zrobiłaś badania przed otrzymaniem listu z instrukcjami z Ambasady? Nie wiedziałam, ze tak można. Myślałam, że trzeba poczekać na list z Ambasady, i w tym liście będzie nr sprawy etc. Mylę się?
  14. Dzięki! Wcześniej było "Received".
  15. A skąd konkretnie?