kasya

Użytkownik
  • Zawartość

    26
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0

O kasya

Ostatnie wizyty

164 wyświetleń profilu
  1. Czyli trzeba iść do urzedu po ssn po przyjeździe czy tez trzeba czekać na pocztowe doręczenie?
  2. a bedę rezydentem zaraz po wieznie do usa ? i potwierdzi to pieczatka na lotnisku czy jeszcze jakiś dokument?
  3. tak ale te całe procedury sa straszenie długie więc myśle jak mogę je przyśpieszyc aby nie tracic cz\asu - więc moje pytanie czy juz z polski mozna wysłać odpowiednie formularze oraz zrobic opłaty?
  4. W polsce nic nie chce składać - tylko po wjeździe do usa - chciałam się lepiej przygotowac i od razu zabrac ze sobą wszystkie dokumenty jakie beda mi potrzebne w urzedzie do numeru ssn
  5. Dziei za info ale nie bardzo rozumem ;-( Z jakimi dokumentami mam sie udac po ssn ? Poziadam wize imigracyjna a zielona karta dopiero mi przyjdzie pod wjeździe do us Przedtem chcialabym zlozyc wniosek o ssn
  6. otrzymałam wizę imigracyjną ale nie wiem jakie dokumenty musze mieć aby uzyskać pozwolenie na pracę ?
  7. What original documents do I need? Immigration status To prove your U.S. immigration status, you must show us your current U.S. immigration document, such as: Form I-551 (Lawful Permanent Resident Card, Machine Readable Immigrant Visa) with your unexpired foreign passport; I-766 (Employment Authorization Document, EAD, work permit); or I-94 (Arrival/Departure Record) or admission stamp in the unexpired foreign passport. Czyli moge wypełnic formularz I-551 w Polsce i pokazać razem z wizą imigracyjną w paszporcie?
  8. Ponawiam pytanie : jakie dokumenty są potrzebne do wyrobienia SSN
  9. czyli można tak zrobic że jeszcze z polski mozna złożyc podanie i uiścic opłatę a w czasie pobytu dać dane biometryczne?
  10. Zastanawiam się czy wniosek o biały paszport mozna złożyc nie posiadając jeszcze ssn ?
  11. serdecznie dziękuję za szybką odpowiedź
  12. Co dokładnie oznacza dla mnie notatka na winie imigracyjnej " Upon endorsement serves as temporary I-155 evidencing permanent residence for 1 year" i jak sie to ma do GC?
  13. serdecznie dziękuję ;-)