Skocz do zawartości

anusia-91

Użytkownik
  • Zawartość

    6
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0

O anusia-91

Informacje o profilu

Ostatnie wizyty

280 wyświetleń profilu
  1. Przyjazd rodziny b2

    Jej córka nie ma pieczątki bo nie miała jeszcze rozmowy. Ma zatwierdzone formy z USCIS. Od samego początku jej mama wpisywała znajomego bo to jest cel jej podróży bez kłamstw - jadą na jakiś ślub. Ma również do niego bilet lotniczy z Chicago.
  2. Przyjazd rodziny b2

    Córka była na wizie studenckiej kiedy jej mama dostała wizę. Czy w ogóle ktoś miał podobna sytuacje? I czy musi sie skończyć aż tak tragicznie :/ prawnik doradził zeby jechac z listem od uscis ze zielona karta jest w drodze...
  3. Cześć, mam szybkie pytanie. Moja znajoma przebywa w USA nielegalnie, jej mama dostała wizę i przylatuje do USA. Czy jej mama może mieć jakies problemy na lotnisku z wjazdem z racji tego ze jej córka jest tu nielegalnie ( oczekuje na zielona kartę po ślubie z obywatelem) ? Dodam ze jej mama ma zaproszenie do USA od swojego przyjaciela obywatela USA.
  4. W oczekiwaniu na green card

    Ja nie prosiłam o to żeby mnie ktoś oceniał i oceniał mojego postępowania czy życia, tylko prosiłam o odpowiedz na pytanie które zadałam powyżej. I dla informacji ja skończyłam angielskie studia i umiem mowić po angielsku a mojego ówczesnego męża znam od lat. Szkoda mi pieniędzy na szkole bo moge je przeznaczyć na budżet domowy, lub przeznaczyć na nostryfikacje mojego dyplomu. Ja mam mózg i umiem go wykorzystywać do myślenia, dlatego szukam odpowiedniego rozwiązania. Zycie housewife mnie nie interesuje i dla informacji osoby KrysiaK na pozwolenie o prace w procesie przyznawania zielonej karty czeka sie 2 miesiące zgodnie z informacjami z USCIS, wiec długo nie zabawie w domu. Pozdrawiam, a reszcie osób dziekuje z całego serca za odpowiedzi których szukałam, jestem bardzo wdzięczna.
  5. Czesc, bardzo prosze o pomoc dotycząca green card. Z góry dziekuje za odpowiedzi! A wiec, wyszłam za mąż za obywatela US i składam podanie o green card do USCIS, przyjechałam do USA na wizie turystycznej ktora zmieniłam na wizę studencka. Będąc studentka poznałam mojego męża, wzięliśmy ślub i składam dokumenty. Moje pytanie brzmi czy musze nadal uczestrzac do szkoły czy moge z niej zrezygnować i czekać na interview w USCIS. Chodzi mi bardziej o to czy musze trzymać status studenta czy nie jest to potrzebne i moge spokojnie zrezygnować ze szkoły i nie tracić na to czasu i pieniędzy. Słyszałam ze musiałabym utrzymywać status gdyby moj mąż był na zielonej karcie ale jesli jest obywatelem nie jest to konieczne. Prosze o rzetelne informacje na ten temat bo jestem bardzo rozdarta co zrobic i nie chce ponosić za to konsekwencji. Dziekuje za pomoc!
  6. Cześć mam prośbę ogromną, czy ktoś może powiedzieć mi które szkoły pomagają w zmianie statusu wizy na wizę studencką? chodzi mi tu o konkretne nazwy szkół, bardzo proszę o pomoc sprawa jest dość pilna.
×