Skocz do zawartości

sly6

Administrator
  • Zawartość

    30360
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Zawartość dodana przez sly6

  1. Jak wypełnić formularz DS-160 Po wypełnieniu i wysłaniu formularza DS-160 należy wydrukować stronę potwierdzająca złożenia podania. Strona ta zawiera dane osobowe, kod kreskowy oraz numer identyfikacyjny podania. Numer ten będzie potrzebny podczas umawiania spotkania. Wydruk potwierdzający złożenie podania należy koniecznie przynieść na rozmowę z konsulem. Formularz wizowy został przetłumaczony na język polski. Tłumaczenie uzyskuje się umieszczając kursor nad angielskim tekstem. Wniosek nie może być zapisany w sieci. W trakcie wypełniania należy regularnie zapisywać go na swoim komputerze, na wypadek gdyby była konieczność wykorzystania go w późniejszym terminie. Należy dokładnie sprawdzić, czy wszystkie informacje są poprawne i kompletne przed wysłaniem wniosku. Po jego wysłaniu nie ma możliwości dokonania żadnych zmian. Podanie fałszywych informacji może skutkować zakazem wjazdu do Stanów Zjednoczonych na zawsze. Z tego powodu proszę upewnić się, że wszelkie informacje podane na formularzu wizowym są prawdziwe i rzetelne oraz zostały przekazane zgodnie z Pana/i najlepszą wiedzą. http://polish.poland.usembassy.gov/visas/n...ts.html#wniosek Zdjecie : Zdjęcie musi być w formacie JPEG (rozszerzenie pliku -.jpg). Minimalny rozmiar zdjęcia to 600 pikseli (szerokość) ? 600 pikseli (wysokość). Maksymalny rozmiar zdjęcia to 1200 pikseli (szerokość) ? 1200 pikseli (wysokość), a plik nie może przewyższyć 240KB wielkości. Tylko wtedy zdjęcie może być wprowadzone do formularza DS-160. Jeżeli nie wykona Pan/i przynajmniej jednej próby wczytania zdjęcia cyfrowego do systemu nie będzie można przejść do następnego punktu formularza http://polish.poland.usembassy.gov/visas/n...w_to_apply.html infomacja w jezyku angielskim o zdjeciu: http://travel.state.gov/visa/guide/guide_3882.html Informacje na temat formularza wizowego DS-160 Od 24 maja 2010 nowy formularz wizowy będzie obowiązkowy dla wszystkich osób starających się o wizę nieimigracyjną bez względu na kategorie wizową. W zależności od celu podróży system automatycznie przyporządkuje odpowiednie pytania. Uwagi techniczne: Wypełniając wniosek należy zapisywać go co kilka minut. W przypadku awarii systemu można będzie kontynuować wypełnianie od miejsca, w którym zostało ono przerwane. Jeżeli komputer nie będzie w użyciu przez 20 minut Pana/i sesja zostanie automatycznie zakończona, a wszystkie informacje utracone. Z tego powodu zalecamy zapisywanie wniosku po ukończeniu każdej strony. Uwaga: Kliknięcie przycisku ?zapisz? (?save?) nie jest wystarczające. Należy zapisać plik na twardym dysku komputera. W przypadku wczytywania aplikacji z wcześniej zapisanego pliku należy zweryfikować dane na każdej stronie przed wysłaniem wniosku. Może zaistnieć potrzeba powtórnego wprowadzenia pewnych danych (na przykład przewidywana data wjazdu). Zalecamy przygotowanie wszystkich informacji przed przystąpieniem do wypełniania wniosku, aby można go było zakończyć podczas jednej sesji. Język: Jeżeli wybierze Pan/i Warszawę lub Kraków jako miejsce składania podania o wizę, większość tekstu ukaże sie w polskiej wersji językowej po najechaniu kursorem na dane pytanie. W wielu przypadkach będzie musiał Pan/i jednak kliknąć na niebieskie pole oznaczone litera ?i?, aby pojawiła się wskazówka do danego pytania. Jeżeli chciałby Pan/i ubiegać się o wizę poza granicami Polski, lub uzyskać tłumaczenie w innym języku, należy kliknąć na pole ?Select Tooltip Language? w prawym górnym rogu strony i wskazać odpowiedni język. Nawet znając język angielski, można skorzystać z tej opcji przy bardziej skomplikowanych pytaniach. Zdjęcie: Przy wypełnianiu formularza DS-160 należy wprowadzić do systemu zdjęcie cyfrowe. Można zrobić zdjęcie samemu, system powiadomi, czy zdjęcie to spełnia wszystkie wymagania. Jeżeli jednak nie wykona Pan/i przynajmniej jednej próby wprowadzenia zdjęcia cyfrowego do systemu nie będzie Pan/i mógł przejść do następnego punktu formularza. Jakie pytania będą zadane? Nowy formularz wizowy jest bardziej szczegółowy niż dotychczasowe formularze. Zanim rozpocznie Pan/i jego wypełnianie należy zgromadzić wszystkie informacje dotyczące poprzednich podroży, posiadanych paszportów, składanych wniosków wizowych oraz swoich planów wyjazdowych. Niezależnie od celu wyjazdu będzie Pan/i musiał/a podać adres, pod którym zatrzyma się Pan/i w Stanach Zjednoczonych. Konieczne jest również podanie danych osób, z którymi będzie Pan/i kontaktować się, lub które w inny sposób związane są z Pana/i wyjazdem do USA (np. osoba opłacająca koszty podroży, lub osoba, do której Pan/i wyjeżdża). Potrzebne będą również informacje dotyczące członków rodziny, zwłaszcza tych, którzy obecnie przebywają w Stanach Zjednoczonych. http://polish.poland.usembassy.gov/visas/n...sas/ds-161.html Dlaczego wprowadzamy nowy formularz wizowy? Nowy formularz wizowy on-line został opracowany przez Departament Stanu USA w celu usprawnienia i uproszczenia procesu starania się o wizę oraz zapewnienia lepszej ochrony prywatności naszym petentom. Formularz ten jest również bardziej przyjazny środowisku poprzez ograniczenie zużycia papieru. DS-160 jest szczególnie wygodny dla rodzin lub grup podróżujących razem. Po złożeniu wniosku przez jedną osobę można będzie wygenerować kolejne wnioski dla członków rodziny lub grupy, wspólne dane zostaną automatycznie skopiowane do wniosku następnej osoby (np. miejsce pobytu) Nowy formularz wizowy jest używany z ogromnym powodzeniem przez wiele Ambasad i Konsulatów USA na całym świecie od dwóch lat. Więcej informacji na temat formularza DS-160 można znaleźć w sekcji często zadawane pytania
  2. strona pozostaje ta sama https://www.dvlottery.state.gov/ zgłoszenia nowe będą przyjmowane od 18 października. To dotyczy wcześniejszych zgłoszeń. Zaczynamy od nowa loterie.
  3. A wjazd na parę tygodni na teren USA by pokazać ze tam już mieszkasz na stale tez może nie wyjść..
  4. paszport

    zapytaj się w urzędzie paszportowym bo może być tak że jak sa zmiany w USC to Twój paszport może być nie ważny i musisz zrobić nowy na nowe dane. a jesli chodzi o latanie na starych danych to zależy na kogo trafisz na granicy. Z aktami slubu przechodzi a w odwrotną stronę malo kto pisze o tym.
  5. Witajcie Gratuluje wygranym Ten temat będzie podobny do innych które są związane z loterią. Ważna strona dla nowych rezydentów w j.polskim https://www.uscis.gov/sites/default/files/files/nativedocuments/M-618_pl.pdf Tak wygląda ds 260 https://travel.state.gov/content/dam/visas/DS-260%20Exemplar.pdf
  6. podajesz kopertę zamknięta i tam sa wyniki badań dlatego nie można tej koperty otwierać. Zdjęcie rtg masz na płycie która tej dajesz,dlatego to miej przy sobie - w bagażu podręcznym
  7. Jak to się wszystko zaczęło....?

    nie ma żadnego tłumaczenia. to się rozpoczęło od forum ewiza,później było to forum. Kiedyś pisalo się na dwóch forach i dalo się radę. NP ewiza byla na wizy turystyczne i emigracje a to forum co kupic .emigracja oraz work i Travel. Pisałem kiedyś więcej w dziale Kanada bo gdy byly wizy trochę pytan bylo co do np Ambasady.
  8. nie ma żadnego problemu bo na rozmowie Konsul wydaje wizy oraz weryfikuje jak jest. Po akcie śluby widać jakie miałaś nazwisko,datę urodzin.
  9. Loteria Wizowa DV 2019

    wpisz województwo. Co do kresek to jak przyjmie to system.. Adres wpisz jak piszesz. Po wylosowaniu i tak musisz w ds260 podać adres. Ten punkt z adresem byl ok gdy wysyłali zawiadomienia o wygranej zwykłą pocztą a teraz jest przez stronę www.
  10. Loteria Wizowa DV 2019

    nie masz numeru to wypełniasz od nowa. Musiales długo wypełniać lub Cię rozłączyło
  11. to zależy czego się uczysz oraz u kogo. Sa takie szkoły ze możesz wizy nie dostać lub przedmiot jest pod znakiem zapytania,na necie piszą jak zwiększyć % aby dostać wizę studencką. co do zmiany lotniska nie Ty pierwszy o tym myślałeś. Znam dwa przypadki ze w jednym byla druga rozmowa a w innym zawrócili dziewczynę bo to wzbudziło podejrzenie. bo gdy wlecisz w innym porcie lotniczym możesz później pojechać w inny rejon stanów tak sa tacy ze wszystko jest ok i tak latają.
  12. http://torontosun.com/news/national/canada-to-admit-340000-immigrants-a-year-by-2020-under-new-three-year-plan
  13. Wiza turystyczna

    to pozostają te pytania.. Jak inna Narodowość. https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/1756/~/esta---new-questions-to-the-esta-application
  14. Wiza turystyczna

    pobierali Ci odciski palców przy wizie,przy wlocie na teren USA? Każde kłamstwo może Ci utrudnić wjazd nawet na zawsze.
  15. Odmowa wizy - perspektywy

    mamy na forum historie ze osoba brała udział w loterii i dostała wizę. Co będzie kolejnym razem to nikt nie wie. Przed wlotem na teren Kanady musisz wypełnić druk eta i zapoznaj się z pytaniami zawartymi tam i gdy to masz to urzędnik na granicy podejmuje decyzje czy Cię wpuścić. Gdy nie ściemniasz to wlecisz.
  16. masz numer SSN? Jesli chodzi o Stan to lubisz przyrodę,ciepło czy tez zimno,ma być więcej Polonii czy tez mniej. A co do pracy to z takim doświadczeniem dostaniesz prace ważne byś chcial pracować a później znajdziesz coś lepszego .
  17. Rezydentka

    trafiony Ciebie typ wizy k nie dotyczy. To jest wiza narzeczeńska,poczytaj o tym .
  18. Loteria Wizowa DV 2019

    jesli juz nie akceptuje to wielkości zdjęcia a nie tlo.. Tlo później jest akceptowane lub tez nie. Tak można zmienić zdjęcie.
  19. Rezydentka

    tylko ze teraz ma wybór a później szukaj prawnika,pytania co można zrobić.. Jesli jest tego świadomy to jego życie.
  20. Jesli Ty lub Twój pracodawca nie znacie prawa to korzystacie z tych organizacji. Napisz w Polsce do organizacji i zobaczysz ile to teraz kosztuje.
  21. Rezydentka

    to czytaj inne historie oraz musisz poznać lepiej historie by zobaczyć czy naprawdę jest i będzie to samo.
  22. Ponowny wjazd do Usa

    można wyjść na zewnątrz,nawet mając wizę tylko tranzytową.
  23. Rezydentka

    masz przyszła żonę co Cię chce.. Poczekasz trochę i jesteś w USA.
  24. Rezydentka

    owszem.. Zgodzę się z tym.
  25. jak inni idealizują USA.. Od tacy już jesteśmy. wszystkim życzę by doświadczyli dobra czy to w USA czy gdzie kolwiek..
×