Skocz do zawartości

sly6

Administrator
  • Zawartość

    29965
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Zawartość dodana przez sly6

  1. razem iść.. To nie loteria i nawet byl post o tym czy loteria czy tez nie.
  2. Studia w USA po polskim licenjacie

    pamiętaj tanio a brak wizy. To też weź pod uwagę. Piszesz ze trenowałeś piłkę a jakie miałeś osiągnięcia oraz już nie trenujesz.
  3. i tak to się kończy teraz tych czasach,deportacja. A w Ambasadzie to zakaz dostanie na okres trzech lub 10 lat. A waiver jest lecz tutaj musi być dobry prawnik by to przeszlo.
  4. czasami ma znaczenie a czasami gdy brak chętnych bywa i tak. Możesz przedłużyć rozmowę do 30 wrzesnia lub gdy wizy sa.. Sa osoby ze zmieniają datę rozmowy o dwa czy trzy miesiące. Szczepionki to zależy czy masz kartę szczepień czy tez nie . Jak brak to dostajesz te które powinieneś mieć plus np dostajesz by nie które odświeżyć.
  5. dlugi temat i sa pewne wyliczenia z różnych stron a ta jest z jedną z nich.
  6. Wiza turystyczna

    kolejnym razem napisz ze czekasz na gc np dwa lata. Raz Ci się uda przedłużyć taka wizę przy kolejnym razem to jak byś wygrała w lotka główną wygraną. Lepiej rozglądają sie za zmianą na status studencki i masz do szkoły chodzić plus poszukać taką szkole która nie jest na oku urzędu imigracyjnego .
  7. Sponsorowanie zony

    do roku czasu może być po za USA. Jesli nie chce mieć problemów to powinna wystąpić o bialy paszport a wtedy może być po za USA dwa lata i latać do USA np na święta i wrócić do Polski.
  8. jak widzisz po stronie to zależy ile ta osoba była,udowodnią to taki zakaz dostanie a wtedy waiver musi być by wizę dostać szybko.. A wtedy szukajcie adwokata co to potrafi zrobić
  9. tak zależy od oficera na lotnisku co zrobi . Ważne by nie klamac.
  10. Sponsorowanie zony

    co do sądów zależy czy macie adwokata czy tez nie i jak ten adwokat prowadzi sprawę. Od tego należy zacząć sprawę.
  11. pierwsza lepsza strona https://citizenpath.com/paths-to-legal-status-undocumented/ jak wykryją ze ktoś mógł być długo w USA to takie czekanie będzie z nie korzyścią. Zapoznaj się z ta i inną strona.
  12. byl taki akt prawny ze placilo się 1000 dol tzw kary i załatwiało pobyt. Gdy poszperasz po necie i forum to zobaczysz kto mógł to mieć. Czytaj trochę różne źródła bo tego jest sporo a sam zobaczysz co jest realne.
  13. to ta osoba musi czekać po za USA. Tak tez pisze na innych stronach.
  14. gdy poczytasz różne strony to zobaczysz kto może liczyć na sprawy azylowe czy tez humanitarne.
  15. napisz co powiedzial . Na czym się oparł.
  16. zielona granica. Tak jak kzielu napisał jak się nie zmienią zasady wizowe to nic się nie da zrobić. Kiedyś istniały możliwości teraz nie.
  17. Przyjazd rodziny b2

    to nie czeka na gc a na rozmowę a to jest różnica bo urzędnik na rozmowie wydaje zgodę lub tez nie. Pytasz się czy ktoś tak miał? Maja różnie ludzie od pytań na granicy o cel podróży po pytanie czy ma Pani Córkę w USA. Te pytania tez sa za drugim wlotem lub nie ma ich wcale. Zależy na jakiego urzędnika się trafi .
  18. ma znaczenie wszystko,praca platna i taka nie płatna do tego formy wolontariatu by pokazać ze masz potencjał a nie siedzisz. Do tego forma pisania pism i zaznaczenia co masz,sa pracodawcy ze jak im napiszesz ze masz gc z loterii to się zdziwią. Kiedyś byl post temat tutaj napisany co umieszczać by mieć szansę. Możesz pracować jako tzw pomoc w różnych projektach.
  19. Donald Trump A Loteria Wizowa

    jesli chodzi o Kanadę to jest doskonałym przykładem ze osoby po studiach można mieć lecz gdy brakowało ludzi jak hydraulicy to Kanada zmieniła prawo tak ze te osoby dostały szybko pobyt niż te po studiach. Kolejna spawa to są Prowincje gdzie brakuje ludzi i kazda Prowincja wedle swoich zasad ściąga ludzi a rząd federalny aby wizę wydaje po sprawdzeniu ludzi pod względem medycznym i prawa-imigraycjno-kryminalnego (np osoba była deportowana)
  20. Przyjazd rodziny b2

    anusia kolejnym razem proszę pisz wszystko bo teraz to trochę inaczej wygląda. Jesli Córka miała rozmowę o GC to ma pieczątkę w paszporcie i nie jest osobą nielegalną. Gdy jej Mama była po wizę to wpisała kogo w ds i co mówiła na rozmowie o wizę ?
  21. Sponsorowanie przez pracodawcę na GC.

    pozostaje Kanada,strony czytać danych Prowincji oraz rządu Federalnego,tam sa aktualne informacje co do prawa jazdy i pracy i pobytu. Sa tez ciekawe fora anglojęzyczne które jak to żyją i codziennie sa posty i takich szukaj.
  22. Finał sponsorowania

    tutaj jest na wrzesień https://travel.state.gov/content/visas/en/law-and-policy/bulletin/2017/visa-bulletin-for-september-2017.html
  23. Sponsorowanie przez pracodawcę na GC.

    poczytałem trochę i jak znajdziesz szkolenie która przygotuje Cię do egzaminu to droga otwarta na cdl ,pytanie pozostaje kto to zrobi bo widać po wpisach ze nie jest dobrze.
  24. Sponsorowanie przez pracodawcę na GC.

    realne od danej Prowincji oraz czasu. Pamiętam te czasy gdy można bylo zdobyć tak stały pobyt i taki czas ze czekałeś czekałeś... To weź pod uwagę.
  25. Sponsorowanie przez pracodawcę na GC.

    każdy stan ma swoje zasady co do cdl i teraz rodzina mieszka na wschodzie a parę tys mil dalej możesz zdobyć prawo jazdy.
×