Skocz do zawartości

Gruby

Użytkownik
  • Zawartość

    10
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0

O Gruby

Ostatnie wizyty

328 wyświetleń profilu
  1. Dwa razy nie, dla mojej dziewczyny i dla mnie Alternatywa w tym roku zostaje Express Entry do Kanady Pozdrawiam i gratuluje wylosowanym
  2. Dv - 2018 Pytanko

    Bardzo dziękuje za odpowiedz sly6 to na zakończenie mam pytanie odnośnie uczelni wyższych. We wniosku wpisałem z tego co pamietam University Degree (skończyłem licencjat na uni w Gdańsku). Chciałbym się upewnić czy prawidłowo zaznaczyłem? Z tego co czytałem to jest problem ponieważ system boloński nie działa w USA. Jak traktowany jest licencjat europejski w stanach jako bachelor czy jednak associate?
  3. Dv - 2018 Pytanko

    Tak jak najbardziej świadczy, myślałem ze będąc w urzędzie zazwyczaj na wszystko potrzebujemy dokumenty. Jak odbywa się składanie dokumentów? Jest to wniosek elektroniczny czy cześć papierów wysyła się fizycznie do Kentucky?
  4. Dv - 2018 Pytanko

    Witam, mam pytanie teoretyczne odnośnie loterii. Złożyłem razem z dziewczyna dwa osobne wnioski na loterie. Szansa na wylosowanie jest nikła tym bardziej dla 2 osób. Zakładając ze uda sie jednej osobie z nas, sposobem na wspólny wylot jest ślub cywilny. Moim pytaniem jest kiedy ten ślub trzeba zawrzeć przed wysłaniem wniosku DS-260? Czy przed sama rozmowa w ambasadzie? Z tego co wyczytałem to trzeba przedstawić tez dowody ze ślub nie jest zawarty tylko i wyłącznie z powodu wizy imigracyjnej. Rozumiem ze dokumenty typu umowa najmu, wywołane zdjęcia są wskazane na ewentualna rozmowę w ambasadzie? Spotkałem się także z opinia ze data 6 miesięcy na wylot do USA jest liczona od badań lekarskich nie od daty wydania wizy, czy to prawda? Z góry dziękuje za pomoc, pozdrawiam
  5. Czy Warto? Kilka Pytań - Dv-2018

    Dublin źle mnie zrozumiałeś, moje stanowisko poprzez glassdoor jest wycenione na 70k, lab technician około 50k na zatrudnieniu, nie wiem jak to jest z własną firma. Także te 120k zsumowalem od nas dwóch masz na myśli że mniej przychylnie patrzą rekruterzy na emigrantów?
  6. Czy Warto? Kilka Pytań - Dv-2018

    Dzięki sly9 za odpowiedź podnosząca na duchu pracuje od 18 roku życia z tego 4 lata właśnie w pracy którą wymaga angielskiego. Także myślę że kwestia języka to bardziej praktyka niż wyzwanie. Jedynym problemem jest to że nie jestem w związku małżeńskim, przez co konieczny byłby biały ślub. No chyba że wylosowalibysmy we dwoje zielone karty, w co raczej wątpię:/
  7. Czy Warto? Kilka Pytań - Dv-2018

    Z tego co wyczytałem te zarobki są w nieco powyżej średniej krajowej w USA, chodzi o to że chciałbym się upewnić czy dwoje młodych ludzi bez znajomych ani rodziny jest w stanie sobie poradzić. Nie mam kredytu hipotecznego ani większego dorobku w Polsce oprócz tego że skończę master degree w przyszłym roku. Mój angielski nie jest najgorszy ponieważ używam go w pracy na codzień ale wiem że życie codzienne w innym języku może być szokiem
  8. Czy Warto? Kilka Pytań - Dv-2018

    Co do miejsca zamieszkania, to czytając forum powtarzają się 4 miejsca new Jersey, clearwater, Chicago i austin. Warunki klimatyczne nie są dla nas priorytetem, ważniejsze jest dla nas możliwość znalezienia pracy i rozsądne koszty życia.
  9. Czy Warto? Kilka Pytań - Dv-2018

    Dziękuję za szybką odpowiedź, czy ten okres wlicza się w wymóg otrzymania obywatelstwa, bodajże 5 lat?
  10. Czy Warto? Kilka Pytań - Dv-2018

    Witam, Jestem w podobnej sytuacji jak autor tematu dlatego nie będę tworzył nowego wątku i zasmiecal forum. Chciałbym dopytać o definicje białego paszportu, jak dokładnie działa i jakie możliwości daje? Jestem w wieku 24 lat i chciałbym emigrowac razem z moją wybranka. Aktualnie pracuję w amerykańskim korpo jako Senior Fund Accounting, zas partnerka kończy właśnie technika protetyki. I teraz moje kolejne pytanie czy można ufać zarobkom, które widać na glassdor? Jeżeli tak to czy 120k Gross rocznie jest sensownym zarobkiem na 2 osoby? Z góry przepraszam za błędy, ponieważ pisze post z telefonu. Pozdrawiam.
×