Gruby

Użytkownik
  • Zawartość

    10
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0

O Gruby

Ostatnie wizyty

286 wyświetleń profilu
  1. Dwa razy nie, dla mojej dziewczyny i dla mnie Alternatywa w tym roku zostaje Express Entry do Kanady Pozdrawiam i gratuluje wylosowanym
  2. Bardzo dziękuje za odpowiedz sly6 to na zakończenie mam pytanie odnośnie uczelni wyższych. We wniosku wpisałem z tego co pamietam University Degree (skończyłem licencjat na uni w Gdańsku). Chciałbym się upewnić czy prawidłowo zaznaczyłem? Z tego co czytałem to jest problem ponieważ system boloński nie działa w USA. Jak traktowany jest licencjat europejski w stanach jako bachelor czy jednak associate?
  3. Tak jak najbardziej świadczy, myślałem ze będąc w urzędzie zazwyczaj na wszystko potrzebujemy dokumenty. Jak odbywa się składanie dokumentów? Jest to wniosek elektroniczny czy cześć papierów wysyła się fizycznie do Kentucky?
  4. Witam, mam pytanie teoretyczne odnośnie loterii. Złożyłem razem z dziewczyna dwa osobne wnioski na loterie. Szansa na wylosowanie jest nikła tym bardziej dla 2 osób. Zakładając ze uda sie jednej osobie z nas, sposobem na wspólny wylot jest ślub cywilny. Moim pytaniem jest kiedy ten ślub trzeba zawrzeć przed wysłaniem wniosku DS-260? Czy przed sama rozmowa w ambasadzie? Z tego co wyczytałem to trzeba przedstawić tez dowody ze ślub nie jest zawarty tylko i wyłącznie z powodu wizy imigracyjnej. Rozumiem ze dokumenty typu umowa najmu, wywołane zdjęcia są wskazane na ewentualna rozmowę w ambasadzie? Spotkałem się także z opinia ze data 6 miesięcy na wylot do USA jest liczona od badań lekarskich nie od daty wydania wizy, czy to prawda? Z góry dziękuje za pomoc, pozdrawiam
  5. Dublin źle mnie zrozumiałeś, moje stanowisko poprzez glassdoor jest wycenione na 70k, lab technician około 50k na zatrudnieniu, nie wiem jak to jest z własną firma. Także te 120k zsumowalem od nas dwóch masz na myśli że mniej przychylnie patrzą rekruterzy na emigrantów?
  6. Dzięki sly9 za odpowiedź podnosząca na duchu pracuje od 18 roku życia z tego 4 lata właśnie w pracy którą wymaga angielskiego. Także myślę że kwestia języka to bardziej praktyka niż wyzwanie. Jedynym problemem jest to że nie jestem w związku małżeńskim, przez co konieczny byłby biały ślub. No chyba że wylosowalibysmy we dwoje zielone karty, w co raczej wątpię:/
  7. Z tego co wyczytałem te zarobki są w nieco powyżej średniej krajowej w USA, chodzi o to że chciałbym się upewnić czy dwoje młodych ludzi bez znajomych ani rodziny jest w stanie sobie poradzić. Nie mam kredytu hipotecznego ani większego dorobku w Polsce oprócz tego że skończę master degree w przyszłym roku. Mój angielski nie jest najgorszy ponieważ używam go w pracy na codzień ale wiem że życie codzienne w innym języku może być szokiem
  8. Co do miejsca zamieszkania, to czytając forum powtarzają się 4 miejsca new Jersey, clearwater, Chicago i austin. Warunki klimatyczne nie są dla nas priorytetem, ważniejsze jest dla nas możliwość znalezienia pracy i rozsądne koszty życia.
  9. Dziękuję za szybką odpowiedź, czy ten okres wlicza się w wymóg otrzymania obywatelstwa, bodajże 5 lat?
  10. Witam, Jestem w podobnej sytuacji jak autor tematu dlatego nie będę tworzył nowego wątku i zasmiecal forum. Chciałbym dopytać o definicje białego paszportu, jak dokładnie działa i jakie możliwości daje? Jestem w wieku 24 lat i chciałbym emigrowac razem z moją wybranka. Aktualnie pracuję w amerykańskim korpo jako Senior Fund Accounting, zas partnerka kończy właśnie technika protetyki. I teraz moje kolejne pytanie czy można ufać zarobkom, które widać na glassdor? Jeżeli tak to czy 120k Gross rocznie jest sensownym zarobkiem na 2 osoby? Z góry przepraszam za błędy, ponieważ pisze post z telefonu. Pozdrawiam.