domix

Użytkownik
  • Zawartość

    11
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0

O domix

  • Urodziny

Informacje o profilu

  • Płeć
    Kobieta
  1. Ogarnęłam kompa u kogoś innego i tam się zalogowałam, i wydrukowałam. Wszystko załatwione. Jestem taka zakręcona przez wszystko, że nie wpadłam na to od razu haha
  2. Jeśli w złej grupie to przepraszam. Tak jak w tytule, chodzi o wydruk potwierdzenia spotkania wizowego. Bezpośrednio ze strony wydrukować nie mogłam, bo niestety moja drukarka źle drukuje, niewyraźnie. Więc wybrałam opcję wysyłki na meila. Niestety nie dostałam tego potwierdzenia w formie pliku pdf (a tak napisali), tylko w formie zwykłej wiadomości. I wydrukowałam to. jest to w takiej formie, że najpierw jest imię nazwisko osoby do ktorej tego meila wyslalam, potem tak jak w meilu to: od,wyslano,do, temat, i "wiadomość oryginalna" czyli już ten meil który od nich dostałam czyli: "Gratulacje, spotkanie z konsulem zostało umówione z powodzeniem. Szczegóły dotyczące spotkania znajdują się poniżej. i później jest potwierdzenie zapisu na spotkanie - to się zmieściło na jednej stronie wydruku (ten wstęp z danymi meilowymi i to potwierdzenie) Na drugiej kartce mam wydruk potwierdzenia opłaty wizowej i na stronie sie część instrukcji zmieściła, Nie mogę inaczej wydrukować bo oni nie przysłali pliku PDF. Wydruk potwierdzenia mam, więc w sumie chyba nie ma znaczenia, że to jest na dwóch kartkach osobno (jedna strona i jedna strona) i w takiej formie? Tak dostałam od nich emailem niestety :/
  3. a nie będą się czepiac, że opuszczam w danej chwili studia? (mam status studentki, ale skoro w trakcie roku nauki jadę, to nie będzie to dziwne?
  4. czyli najrozsądniej wyjechac po prostu na wakacje na turystycznej, a nie w trakcie drugiego semestru rozumiem?
  5. hmm podałam w poptzednim komentarzu cytat fragmentu i tam jest, że powinnam wspomnieć o tym, że myslę o rozpoczęciu tam nauki ..przecież visa fraud jest wtedy gdy chce tam zostac na stałe, a nie na czas studiowania..przecież studiujac i tak nie moge zostac tam na stałe czy pracować więc jakie visa fraud ? takie są przepisy, że muszą na karcie /wizie zaznaczyc prospective student, jesli to sie nie zmieniło..
  6. "Urzednicy biura rekrutacji miejskiego uniwersytetu nowojorskiego (CUNY) doradzaja, zeby fakt rozwazania nauki w USA zglaszac juz w momencie starania sie o wize turystyczna w konsulacie USA. Otrzymuje sie wtedy wize turystyczna B-2 z adnotacja “Prospective Student”. Równiez i w tym przypadku nalezy zglosic fakt rozwazania studiów w USA urzednikowi imigracyjnemu przy wjezdzie, tak aby zaznaczyl on okienko “prospective student” na formularzu I-94." http://pso-usa.squarespace.com/zmiana-statusu-wizowego/
  7. i powiem że pierwszy raz się spotkałam z taka opinią w wielu miejscach czytałam, że nie ma z tym problemu i jak pisałam wcześniej musze o tym powiedzieć konsulowi, żeby zmiana statusu była mozliwa. MOżesz to jakoś bardziej wyjasnić bo na razie nie ma to sensu dla mnie
  8. A to dlaczego, bo z tego co czytałam, że jest to mozliwe i nie ma z tym problemu i jesli nie wspomnę o tym konsulowi, to wtedy moge zapomnieć o zmianie statusu musze wspomnieć i on tam zaznacza potencjalny student czy jakos tak