Skocz do zawartości

majkelo

Użytkownik
  • Zawartość

    6
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0
  1. Cześć, jakie są szanse na znalezienie przez Polaków pracy w USA w dziale zakupów/sprzedaży w biurze (np. w Chicago)? Gdzie ewentualnie jej szukać? W Polsce wykonywałem te zawody i mój angielski jest na dobrym poziomie. Do USA wybieram się na zieloną kartę głównie aby zarobić i pozwiedzać, ale fajnie gdyby udało się znaleźć pracę w zawodzie, a nie jedynie w McDonald's Może ktoś ma jakąś wiedzę w tym temacie?
  2. DV-2018 Wylosowany / Nie Wylosowany

    Rozumiem, że z numerem 19XXX nie mam się co martwić, bo do takich numerów dopiero będą wysyłane zaproszenia na rozmowę? Mam jeszcze pytanie - byłem w USA na Work&Travel i miałem wyrobiony SSN. Oznacza to, że będę mógł szukać pracy od razu po przyjeździe do USA, tak?
  3. DV-2018 Wylosowany / Nie Wylosowany

    Czyli generalnie pieniądze wpłacam dopiero, kiedy się wszystko zgadza, więc nie ma możliwości utraty pieniędzy bez otrzymania wizy?
  4. DV-2018 Wylosowany / Nie Wylosowany

    Ok, wielkie dzięki. W takim razie najlepszą opcją wydaje się być po prostu przyniesienie 2 paszportów na rozmowę, skoro nie muszę tego wcześniej zgłaszać.
  5. DV-2018 Wylosowany / Nie Wylosowany

    Właśnie chciałem wypełnić DS 260, ale zauważyłem, że paszport mam ważny do lutego 2018 (w tych okolicach mogę mieć rozmowę). Czy w związku z tym mam teraz w DS 260 podać dane obecnego paszportu, a po wyrobieniu nowego poprosić KCC o odblokowanie formularza, zmienić to w mojej aplikacji i przynieść oba na rozmowę? Czy przez to moja aplikacja trafi na koniec, co może skutkować niezałapaniem się na rozmowę? P.S. sorry, jeśli pytanie się powtarza, ale przeszukałem trochę forum i nie znalazłem odp na takie pytanie
  6. DV-2018 Wylosowany / Nie Wylosowany

    Witam wszystkich, po raz pierwszy luźno aplikowałem i zostałem wylosowany. Patrząc po forum mam dużo szczęścia. Jestem w tych sprawach zielony jak karta i w związku z tym mam kilka pytań: - kiedy robię opłatę za wizę? zaraz po wysłaniu DS 260? czy może być sytuacja, że dokonam opłatę, a nie zostanę zaproszony na rozmowę? - po uzyskaniu wizy muszę w ciągu pół roku wyjechać do USA, aby nie stracić GC? czy np. po roku pobytu w USA mogę wrócić na dłuższy czas do Polski (pół roku - rok) nie tracąc GC? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Mój numer to 2018EU00019xxx, więc rozumiem, że nie muszę się bardzo spieszyć z aplikacją DS 260 (wypełnię ją np. w ciągu miesiąca). Pozdrawiam!
×