Sparrow

Użytkownik
  • Zawartość

    14
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

1

O Sparrow

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Lokalizacja
    Polska
  1. No dobra... To chyba nie ma co się stresować za bardzo o przed tą rozmowa Byle nie zapomnieć żadnego dokumentów.
  2. Chyba nawet w DS-260 było o to pytanie ( proszę poprawić jeśli się mylę ). Więc kłamstwo z miejsca dyskwalifikuje
  3. Witam, nie znalazłem takiego tematu a myślę, że może okazać się w jakimś stopniu przydatny.Przeglądając forum widziałem, że mówiliście o niezgodności w dokumentach, ale co to konkretnie oznacza ? o jakich niezgodnościach mowa ? Ja w swoim DS-260 źle przetłumaczyłem nazwę szkoły ( zamiast junior high school napisałem secondary school, coś mi się ubzdurało ) i zadzwoniłem do ambasady żeby dowiedzieć się czy muszę teraz odblokowywać DS-260. Okazało się, że to jest na tyle mały błąd, że można to skorygować na rozmowie z konsulem. W każdym razie jakich jakie konsekwencję grożą, gdy ktoś czegoś czegoś zapomni i czego należy się wystrzegać na rozmowie ( albo i przed ) ?? Jaki wpływ ma rodzina w stanach przebywająca nielegalnie i czy nie zaszkodzimy im ( albo sobie ) mówiąc o nich kiedy się o nich spytają ?
  4. no i wszystko jasne, dziękuję za odpowiedzi
  5. Witam Czy po otrzymaniu zielonej karty można składać wniosek I-130 żeby ten długi proces już był " w trakcie" żeby w efekcie po otrzymaniu obywatelstwa móc ściągnąć mame, tate i brata ( z żoną ) ?
  6. Mnie się udało za pierwszym razem
  7. Przeszukałem cały DS-260 i nie znalazłem tam miejsca w którym proszą o podanie członków rodziny przebywających w USA, może ktoś mi wskazać gdzie to jest ?
  8. Dziękuję za sprostowanie
  9. I Wtedy oboje mamy kartę stałego rezydenta? Można to zrobić jak już wypełniłem ds-260? Czy trzeba wysyłać maila z prośbą o odblokowanie i oboje musimy iść wtedy na rozmowę? Hmmm to może jeszcze jakaś szansa na to będzie!
  10. Parę razy czytając to forum natknąłem się na posty w których ludzie pisali o tym że zostali dolosowani we wrześniu... Jak to wygląda w praktyce ? Pytam, bo mam dziewczynę z którą brałem udział w losowaniu i okazało się, że tylko ja zostałem wylosowany.
  11. tak tak oczywiście chodzi o dv-2018 Dziękuję bardzo za odpowiedź LuckyMan. Mam jeszcze kilka spraw kołyszącą mi się po głowie ... Czy na rozmowie w ambasadzie będą się pytać o oszczędności albo o to czy mam już tam ugraną jakąś pracę ? i czy mam już podpisaną umowę najmu np. pokoju ? ile tych oszczędności powinienem mieć ( w dolarach ) żeby móc zacząć ? w jakim mieście/ stanie najłatwiej jest zacząć ze względu na cenę wynajmu pokoju i jednocześnie żeby nie było ciężko o prace ??? moim kierunkiem studiów jest Automatyka i Robotyka i przeglądając oferty pracy ( monster.com ) we wszystkich było wymagane doświadczenie( którego będę miał tylko praktyki 6 tygodniowe ) więc zgaduję, że będę musiał szukać jednocześnie jakiegoś stażu na początek ale jestem gotowy na starcie znaleźć jakąkolwiek normalną pracę byle by móc zacząć tam żyć Przeczytałem na forum, że można szukać roboty nawet przed odbiorem SSN ( o tyle dobrze ), wiec będę już wysyłał CV przed wylotem
  12. Myślę, że temat odpowiedni Studia planowo kończę pod koniec lutego a mój case numer : 23XXX i DS-260 wysłałem 4 maja. W ds nie wpisałem żadnego doświadczenia zawodowego gdyż pracowałem jedynie dorywczo a najdłuższy okres pracy wynosił z 2 miesiące. Może to mieć wpływ na otrzymanie wizy i karty stałego rezydenta ? Kiedy mogę się spodziewać informacji na temat rozmowy z konsulem ? P.S. To normalne, że po wypełnieniu DS-260 nie dostałem żadnego maila ???
  13. Mnie to odpowiada jak najbardziej Najważniejsze żeby w ogóle rozpatrzyli te numery ;p
  14. Czesć ! mój numer w losowaniu DV-2018 to 23XXX... Ds-260 wypełniłem online wczoraj. Jakie mam szanse ??