Skocz do zawartości

Wyszukaj

Wyświetlanie wyników dla tagów 'DS-160' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukuj po tagach

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukuj po autorze

Typ zawartości


Forum

  • USA - Forum ogólne
    • Forum ogólne USA
    • Tematy związane z poszczególnymi stanami
    • Wybór wizy, sprawy SSN, prawa jazdy i inne formalności
    • Bilety lotnicze / Kto leci do...
    • Luźne rozmowy
  • USA - wizy imigracyjne
    • Emigracja (Forum ogólne)
    • Zielona karta (loteria wizowa)
    • Wiza typu CR1 (sponsorowanie rodzinne)
    • Wiza narzeczeńska K-1
  • USA - wiza nieimigracyjna J-1 (w tym Work and Travel USA)
    • Program Work&Travel USA (wiza J-1)
    • Program Internship USA (wiza J-1)
    • Programy typu Camp USA (wiza J-1)
    • Wiza J-1 (poza programami W&T, Internship i Camp)
  • USA - pozostałe wizy nieimigracyjne
    • Tymczasowa praca i praktyka (wizy H1-B, H2, H3 i H4)
    • Studia i nauka w USA (wizy F-1, M-1)
    • Wiza turystyczna B-2 i służbowa B-1
    • Pozostałe wizy nieimigracyjne
  • OFF TOPIC
    • Wyjazdy poza USA

Kalendarze

  • Kalendarz społeczności

Znaleziono 13 wyników

  1. Witam! Jestem w trakcie wypełniania wniosku DS-160 i chciałabym się upewnić czy dobrze rozumiem W "Personal Information 1" w miejscu Surnames, Given Names, City, State - wpisuję nazwy bez Polskich znaków? Tak samo w "Address and Phone Information" w miejscu "Street Address" wpisuję swój adres bez Polskich znaków? Wyjątkiem stanowi "Full Name In Native Alphabet"? Zgadza się? Pozdrawiam
  2. Witam! Już wkrótce będę się starała o uzyskanie wizy turystycznej do USA. Mam 23 lata, nigdy jeszcze nie byłam Stanach, studiuję (obecnie jestem na 4 roku), nie mam rodziny w USA. Mój wyjazd będzie tylko i wyłącznie turystyczny, chcę pozwiedzać, moim celem jest Los Angeles. Będę podróżować sama. Mam pytania odnośnie formularza DS-160. 1. Mam na oku parę hoteli, ale wiadomo nie rezerwuję dopóki nie będę pewna, że wizę uzyskam. Mam znajomego w LA, który jest obywatelem USA. Zaproponował mi, że mogę się u niego zatrzymać (o ile i on będzie w tym samym czasie w Stanach ponieważ mam zamiar lecieć w wakacje a on sam dużo podróżuje). I tutaj nasuwa się moje pytanie czy jeśli wpiszę adres hotelu do formularza a później na lotnisku podam adres znajomego to czy będę miała z tym jakieś problemy? 2. Po drugie nie wiem co wpisać w rubryce "U.S. Point of Contact Information". Również dane tego hotelu? Byłabym wdzięczna za pomoc. Dziękuję! Pozdrawiam
  3. Witam, Nie potrafię znaleźć jednoznacznej odpowiedzi na pytania: 1) czy nazwy szkół należy wpisać po polsku (oczywiście bez polskich znaków) czy tłumaczyć je na angielskie? 2) czy numery telefonów: mój i osoby w USA mają mieć kod kraju np "48" 3) czy w sekcji "języki którymi mówisz" mam wybrać tez angielski, jeśli posługuje się nim dosyć słabo?
  4. Witam moja sytuacja wygląda tak: 1.Złożyłem już wniosek o wize turystyczną ds-160, Składałem go razem z moją common-law, 2. mamy jedno potwierdzenie zapłaty 3. dziś odkryłem że jest literówka w moim drugim imieniu, a spotkanie we środe o 9:30 4. Co teraz czy nowe spotkanie ? czy było już może na forum podobna sytuacja że ktoś miał błąd we wniosku? jak go rozwiązać?
  5. Witam. Wypełniam DS-160 dla dwóch osób z mojej rodziny (mama i siostra) o wizy B2 - wyjazd na mój ślub w USA (mam wizę narzeczeńską, ślub z obywatelem USA). Mam dwa pytania: - co wpisać w rubrykę "czy ktoś z twojej najbliższej rodziny jest w USA?" - teoretycznie, to tak jakby ja jestem, ale faktycznie lecę 27 lipca a rozmowa odbędzie się najprawdopodobniej przed moim wylotem, czy zatem mam wpisać, że nie mają nikogo z rodziny w USA czy że mają mnie? - w jakie dokumenty z mojej strony wyposażyć je na rozmowę? pomyślałam o ksero mojej wizy oraz o liście wyjaśniającym, iż ślub planowany jest na sierpień/wrzesień, ale dokładna data nie jest na razie wyznaczona i między innymi będzie zależała od tego, kiedy moja rodzina pojawi się w USA (oczywiście w ramach 90 dni od momentu mojego wjazdu) - czy może takie coś być? czy jeszcze jakiś dokument? Dzięki za pomoc.
  6. Dla wszystkich, którzy maja problemy z wypełnieniem wniosku o wizę JAK WYPEŁNIĆ DS-160 - KROK PO KROKU Wniosek DS-160 znajduje się na stronie: https://ceac.state.gov/genniv/ 1. Upewnij się, że wybierasz właściwy konsulat. Jeśli wybierzesz błędnie, Twój formularz zostanie przesłany do innej bazy i aplikacja będzie nieważna. 2. Na ekranie początkowym możesz: - rozpocząć nową aplikację - z pomocą Application ID załadować poprzednio zapisaną aplikację (w celu wydrukowania potwierdzenia) - z pomocą Application ID wznowić wypełnianie aplikacji START AN APPLICATION Z listy na górze po prawej można wybrać język, w którym będą wyświetlane ewentualne podpowiedzi. W ten sposób można sobie ułatwić wypełnianie, bo wystarczy najechać myszką na tytuł rubryki, który należy wypełnić i powinna wyświetlić się podpowiedź po polsku (jeśli oczywiście wybierzesz język polski). Po każdym kroku aplikacji można ją zapisać. W przypadku wpisania niedozwolonego znaku i próbie zapisania formularza (bądź przejścia do następnej sekcji) u góry strony na czerwono pojawi się komunikat, w którym miejscu jest błąd i jaki jest to błąd. Poza tym przy błędnym polu pojawi się czerwona strzałka. <| Całą aplikację wypełniamy BEZ polskich znaków diakrytycznych Z WYJĄTKIEM pola 'Full Name In Native Alphabet ' (oczywiście, jeśli nas to dotyczy). W każdym momencie możesz aplikację anulować klikając klawisz 'CANCEL'. Aby kontynuować klikasz klawisz 'CONTINUE'. Aby cofnąć się o sekcję/ekran klikasz klawisz 'BACK'. Aby przejść do następnej sekcji/ekranu klikasz klawisz 'NEXT'. Legenda: Kolorem czarnym wyszczególnione są podstawowe informacje wyświetlane na stronach aplikacji (wraz z tłumaczeniem). Kolorem szarym wyszczególnione są informacje, które większości z nas (lub nawet wszystkich Polaków) nie dotyczą. Kolorem fioletowym wyszczególnione są informacje, które pojawiają się na stronie aplikacji dopiero po wybraniu jednej z opcji odpowiedzi na pytanie. Kolorem zielonym wyszczególnione są informacje, których pojawienie się na stronie aplikacji uzależnione jest od płci, którą wybraliśmy na początku wypełniania aplikacji. Kolorem pomarańczowym wyszczególnione są informacje, których pojawienie się na stronie aplikacji uzależnione jest od stanu cywilnego, jaki wybraliśmy na początku wypełniania aplikacji.
  7. Witam wszystkich forumowiczów Przeszukiwalem juz forum w poszukiwaniu odpowiedzi ale niestety nie trafilem na nic konkretnego, ale jestem przekonany, ze ktos mi pomoze rozwiazac ten maly problem O co mi chodzi: podczas wypelniania formularza ds-160, trafilem na przeszkode, mianowicie nazwisko panienskie matki, w dziale RODZINA: zamieszczam screenshoot dla zobrazowania problemu: http://www.fotosik.p...56c866548c.html pytanie: co wpisac i jak wpisac?bo nie widze tam opcji: nazwisko pnienskie matki. Jest tylko SURNAMES czyli nazwiska w jednej rubryce. Czyli co powinienem wpisac obydwa nazwiska matki, np. KOWALSKA(po mezu) i np.NOWAK(panienskie), bez zadznych przerw ukosnikow czy innych znaków? Czy wpisac to w ten sposób: KOWALSKA, NOWAK-MAIDEN'S NAME??? W dalszej czesci formularza natrafilem takze na opcje z nazwiskiem panienskim mojej siostry,bo do niej wlasnie sie wybieram, no i tak samo jest tylko jenda rubryczka na NAZWISKA i znowu nie wiem co i jak wpisac. prosze o odpowiedzi, na pewno ktos juz mial taki problem i zna rozwiazanie, podejrzewam ze to jest bajecznie proste tylko to raczej moja niewiedza lub brak pomyslu, ale po to jest to forum by pytac, prawda? takze z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi i czekam na nie z niecierpliwoscia pozdrawiam
  8. Witajcie. Jestem w trakcie wypełniania wniosku o wizę (Ds-160). Wraz z wujkiem planujemy podróż do Stanów Zjednoczonych. Mam kilka pytań. Bez odpowiedzi na nie stoję w miejscu =(. 1.) Czy mogę wypełnić podanie online zarówno dla siebie jak i dla wujka? 2.) Jeśli mam dziewczynę, to co powinienem wpisać w Marital Status? 3.) Podczas wypełniania pola Adres Zamieszkania nie mogę użyć znaku "/". Mój adres zamieszkania to ul. XXX AA/BB. Co mam wpisać w tym polu? 4.) Mieszkam we Wrocławiu, jako State/Province of Birth wpisać po prostu Dolny Śląsk? 5.) Według jakiego schematu należy wypełnić pole Primary Phone Number? Chodzi mi o to, czy muszę uwzględnić rzeczy takie jak +48, etc? 6.) Jestem uczniem Liceum Ogólnokształcącego. W polu Present Employer or School Name powinienem podać nazwę mojej szkoły przetłumaczoną na język angielski (np. Highschool number X in Wroclaw)? 7.) "Provide the following information on the educational institution(s) you have attended." - czy w tym miejscu mam dodać wszystkie ukończone przeze mnie do tej pory szkoły (szkoła podstawowa, gimnazjum, liceum)? Co należy wpisać w Date of Attendance To? Jaki dzień? To jak na razie wszystko. Z góry dziękuję za odpowiedzi =)
  9. Hej, Za kilka dni mam rozmowę w ambasadzie w sprawie wizy turystycznej. Ide tam ze swoją Kobietą. Z tego co wyczytałem, podstawowe pytanie to "jak finansujesz wyjazd". Ja pracuje, ale moja dziewczyna jest studentką i nie ma żadnych wpływów (prace dorywcze). Co powiedzieć w takim przypadku?
  10. Witam, Swoje pytanie kieruje do osób, które ostatnimi czasy ubiegały się o wizę turystyczną w Warszawie, lub po prostu jest zaznajomiony w temacie. Mianowicie... udałem się do fotografa i poprosiłem o zdjęcia do wizy amerykańskiej. Po kilku minutach otrzymałem je tylko na płycie. Przyszedłem do domu, wypełniłem formularz DS-160 załączyłem zdjęcie (zostało zaakceptowane). Zadzwoniłem do Ambasady i umówiłem się na rozmowe. Co mnie zdziwiło... otrzymałem informacje o tym, co muszę przynieść na rozmowę: paszport (wiadomo), potwierdzenie (wiadomo), formularz DHL (również)... i 2 zdjęcia w formie papierowej.... NIe rozumiem tylko po co? Czy muszę teraz jechać do fotografa aby wyrobić fotografie? :/ Na stronie ambasady (http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/wizy-nieimigracyjne/jak-ubiega-si-o-wiz.html) widnieje informacja: "Nie można przejść do kolejnych części podania wizowego bez próby załączenia zdjęcia cyfrowego. Gdyby system nie przyjął zdjęcia, należy przynieść na rozmowę z konsulem wydrukowane zdjęcie (wymiary 5 cm x 5 cm), które spełnia w/w wymogi. Przedstawienie zdjęcia, które nie spełnia tych wymogów może spowodować opóźnienie w procesie wizowym." Czy wystarczy to, które załączałem do podania online?
  11. Witam, Mam problem z pytaniem we wniosku DS-160: "Do you have any specialized skills or training, including firearms, explosives, nuclear, biological, or chemical experience?" YES/NO Otóż pracuje w laboratorium chemii organicznej i to mam wpisane jako zawód w poprzednich pytaniach... Jak czytam powyższe pytanie po angielsku, to wydaje mi się, że powinienem napisać YES i wyjaśnić, że chodzi o syntezę związków chemicznych w ramach doktoratu. Z drugiej strony tłumaczenie na język polski sugeruje, że pytanie zadawane jest w kontekście broni chemicznej i biologicznej... W tym wypadku nie mam żadnego doświadczania i nie chciałbym się podkładać... Czy ktoś wie co powinien tu wpisać zwykły chemik - organik? Dziękuję za pomoc!
  12. Witam, Mam problem ze zdjęciem we wniosku DS-160. Zdjęcie zrobiłem w domu, wykadrowałem jakimś narzędziem do automatycznego kadrowania (chyba ID photo maker) i załadowałem do formularza. Wszystko było ok, formularz zdjęcie przyjął więc wydawało mi się, że jest dobrze. Potem, podczas umawiania wizyty, kobieta powiedziała, że dobrze jest jeszcze dodatkowo przynieść zdjęcie wydrukowane. No to pomyślałem, że dam to moje do fotografa. Wtedy dopiero zwróciłem uwagę, że zdjęcie nie ma wymiarów 600x600 tylko mniej. Mimo to, wydawałoby się rygorystyczny, automat w formularzu takie zdjęcie zaakceptował. Czy może być z tym problem podczas wizyty w konsulacie? W związku z tym poszukałem lepiej i dzisiaj dopiero znalazłem oficiajne narzędzie do kadrowania zdjęcia, wykadrowałem odpowiednio i myślę, żeby to wydrukować i przynieść. Bardzo się tego czepiają? W końcu formularz przyjął niewymiarowe zdjęcie... Z góry dzięki za jakieś informacje.
  13. Witam, mam pytanie do pytania jak w temacie "Have you attended any educational institutions at a secondary level or above? " Do pytania jest podana wskazówka : Help: Level of Education You must answer Yes to this question if you have ever attended, for any length of time, a high school/secondary school (or its equivalent in your country) or college, university, graduate school, a doctoral program, or a vocational program. Help: Course of Study For middle school/junior high or high school course of study please indicate “Academic” or “Vocational.” For all other educational levels please indicate your major or concentration. Czy ktoś mi podpowie, czy ja mam wprowadzać dane zaczynając od gimnazjum, później liceum, studia?? Pzdr
×