Skocz do zawartości

Wyszukaj

Wyświetlanie wyników dla tagów 'nastolatek' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukuj po tagach

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukuj po autorze

Typ zawartości


Forum

  • USA - Forum ogólne
    • Forum ogólne USA
    • Tematy związane z poszczególnymi stanami
    • Wybór wizy, sprawy SSN, prawa jazdy i inne formalności
    • Bilety lotnicze / Kto leci do...
    • Luźne rozmowy
  • USA - wizy imigracyjne
    • Emigracja (Forum ogólne)
    • Zielona karta (loteria wizowa)
    • Wiza typu CR1 (sponsorowanie rodzinne)
    • Wiza narzeczeńska K-1
  • USA - wiza nieimigracyjna J-1 (w tym Work and Travel USA)
    • Program Work&Travel USA (wiza J-1)
    • Program Internship USA (wiza J-1)
    • Programy typu Camp USA (wiza J-1)
    • Wiza J-1 (poza programami W&T, Internship i Camp)
  • USA - pozostałe wizy nieimigracyjne
    • Tymczasowa praca i praktyka (wizy H1-B, H2, H3 i H4)
    • Studia i nauka w USA (wizy F-1, M-1)
    • Wiza turystyczna B-2 i służbowa B-1
    • Pozostałe wizy nieimigracyjne
  • OFF TOPIC
    • Wyjazdy poza USA

Kalendarze

  • Kalendarz społeczności

Znaleziono 2 wyniki

  1. Witam, ten post będzie w większości abstrakcją, ale nie szkodzi zapytać. Mianowicie jak byście działali będąc w miejscu 19 latka po liceum, który ma możliwość rozpocząć edukację na Politechnice na kierunku informatyka, ale otrzymał spadek w wysokości około 2 mln PLN. W grę wchodzi jedynie wyjazd do US, więc propozycje inwestycji czy innych rzeczy które zakładają zostanie w kraju odpadają. Oczywiście zakładam tutaj GC oraz spełnienie wszystkich formalności potrzebnych w Polsce przed wylotem.
  2. Witam. Nazywam się Krzysiek, mam 17 lat i jestem uczniem liceum ogólnokształcącego. Mam pytanie, nie widziałem na forum podobnego, kogoś w podobnej sytuacji, dlatego postanowiłem przybliżyć moją sprawę: Jestem wokalistą, występuję, daję koncerty i od zawsze chciałem mieszkać w USA. Nie dlatego, że tam się więcej zarabia, tylko dlatego, żę nie czuję się Polakiem. Nie identyfikuję się z naszym krajem. Wolałbym zamiatać ulice NY niż pracować jako kierownik polskiej filii Mercedesa. Czuję się tutaj obco, chociaż mieszkam tutaj od 17 lat. W USA chciałbym spełnić moje marzenia, o byciu sławnym, i o wystąpieniu na Broadway'u( wiem, że możecie mówić, że to głupie itp., jednak każdy z nas ma marzenia). Chciałbym tam mieszkać i móc reprezentować Stany Zjednoczone. Jeśli po tych kilku latach dostałbym obywatelstwo amerykańskie, na pewno zrzekłbym się polskiego, które byłoby dla mnie zbędne. Koniec jednak z marzeniami, czas przejść do rzeczy: Na początku roku 2013 (za dwa lata, po maturze) chciałbym zacząć ubiegać się o wizę pracowniczą H1-B i w II półroczu 2013 roku zacząć pracę w USA ( w Bostonie) jako wokalista w jakimś barze (oczywiście wiem jak wyglądają te procedury, o sponsorowaniu i innych wiem, nie byłoby problemu, bo już znalazłem takie miejsce, gdzie mógłbym śpiewać) naturalnie zawierając umowę z pracodawcą, który zgodził się mnie sponsorować. Czy istnieje prawdopodobieństwo, że dostanę taką wizę? (Chciałbym jeszcze zaznaczyć, że posługuję się biegle językiem angielskim, a w przyszłym roku chciałbym przystąpić do testu znajomości j. angielskiego TOEFL - czy to ułatwiłoby mi dostanie wizy?) Z góry dziękuję wszystkim Użytkownikom za odpowiedź :)
×