Skocz do zawartości

Wyszukaj

Wyświetlanie wyników dla tagów 'nielegalny pobyt' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukuj po tagach

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukuj po autorze

Typ zawartości


Forum

  • USA - Forum ogólne
    • Forum ogólne USA
    • Tematy związane z poszczególnymi stanami
    • Wybór wizy, sprawy SSN, prawa jazdy i inne formalności
    • Bilety lotnicze / Kto leci do...
    • Luźne rozmowy
  • USA - wizy imigracyjne
    • Emigracja (Forum ogólne)
    • Zielona karta (loteria wizowa)
    • Wiza typu CR1 (sponsorowanie rodzinne)
    • Wiza narzeczeńska K-1
  • USA - wiza nieimigracyjna J-1 (w tym Work and Travel USA)
    • Program Work&Travel USA (wiza J-1)
    • Program Internship USA (wiza J-1)
    • Programy typu Camp USA (wiza J-1)
    • Wiza J-1 (poza programami W&T, Internship i Camp)
  • USA - pozostałe wizy nieimigracyjne
    • Tymczasowa praca i praktyka (wizy H1-B, H2, H3 i H4)
    • Studia i nauka w USA (wizy F-1, M-1)
    • Wiza turystyczna B-2 i służbowa B-1
    • Pozostałe wizy nieimigracyjne
  • OFF TOPIC
    • Wyjazdy poza USA

Kalendarze

  • Kalendarz społeczności

Znaleziono 5 wyników

  1. Nielegalny pobyt

    Witam , mam pytanie do osób , które były w USA nielegalnie , a potem wróciły do Polski . Jak wyglada cała procedura na lotnisku ? Czy mógłbym mieć problemy z tego powodu , ze byłem tutaj nielegalnie ? Czy wszystko przebiega raczej bez problemowo ? Z góry dziękuje za odpowiedzi
  2. Cześć, mam szybkie pytanie. Moja znajoma przebywa w USA nielegalnie, jej mama dostała wizę i przylatuje do USA. Czy jej mama może mieć jakies problemy na lotnisku z wjazdem z racji tego ze jej córka jest tu nielegalnie ( oczekuje na zielona kartę po ślubie z obywatelem) ? Dodam ze jej mama ma zaproszenie do USA od swojego przyjaciela obywatela USA.
  3. witam. 6 lat temu przylecialem do usa na wizie turystycznej I ja przesiedzialem wiec teraz jestem tu nielegalnie. mieszkam z zona(rowniez"turystka"), ktora tak jak I ja nie rozlicza sie I pracuje na cash. 2 tygodnie temu moja starsza siostra(40l.) zaproponowala mi, ze moze mnie zaczac sponsorowac poniewaz zdala obywatelstwo I ma odpowiednie dochody. moje pytania brzma: -czy jest mozliwosc zeby zaczela mnie sponsorowac siostra teraz , gdy jestem tu nielegalnie ? -czy lepiej wyjechac I dopiero wtedy zaczac sponsorowanie? -czy czekaja mnie jakies kary finansowe przed dostaniem green card? wiem, ze jesli wyjade to przez kilka lat nie bede mogl tu wrocic dziekuje I pozdrawiam
  4. Witajcie, nie bede oryginalna bo moj problem juz wielokrotnie się pojawiał na tym forum, przeglądnelam juz chyba wszystkie tematy tego typu, ale chcialam sama się poradzic...Jestem w trakcie wypełniania formularza o wizę turystyczną, problem zacząl się kiedy doszłam do pytania czy ktorys z rodziców w usa przebywa. Moja mama dwa lata temu wyjechała po raz drugi (wczesniej była pól roku i wróciła na czas) i do tego momentu jest w USA nielegalnie, wiem o tym, że to praktycznie dyskwalifikuje moje starania o wizę i zmniejsza szanse do minimum, ale zapłaciłam już 5 stówek za rozpatrzenie wniosku i zamierzam próbować. Początkowo myslałam o tym zeby nie przyznawac się ze mama nadal jest w usa, ale widzę ze wszyscy piszą ze to skresli mnie na sto procent bo na pewno wykryją to bo mają mame w bazie danych. Jedyną szansą jest więc udowodnienie więzi z krajem. Mam 18 lat i chcę jechac po drugiej klasie liceum na wakacjach uzasadniając to chęcią zobaczenia nowego jorku i odpoczecia przed klasą maturalną i maturą, po ktorej chcialabym isc na studia. Jest to moja jedyna więz z krajem, nie wiem czy to ze rodzice są rozwiedzeni i mieszkam teraz z ojcem jakos mi pomaga. Mogę tylko przedstawic swoje wzorowe wyniki w nauce z liceum...więc pytam Was o opinię, czy mam jakąś szanse, ewentualnie jakie macie rady dla mnie...z góry bardzo dziękuję za pomoc.
  5. Czesc...jestem nowy na forum i prosilbym o udzielenie odpowiedzi na kilka nurtujacych mnie pytan. Spedzilem ostattni rok w USA, wjechalem 24 grudnia 2010 na wizie turystycznej i dostalem wize na 6 miesiecy. Wyjechalem 22 stycznia 2012 wiec spedzilem 7 miesiecy nielegalnie w USA . Wczesniej latalem do USA i zawsze dotrzymywalem waznosci wizy. Jakie teraz sa tego konsekwencje? Czy mam zakaz wjazdu na 3 czy 10 lat? Prawdopodobnie bede teraz pracowal na statkach CRUISE i bede wyplywal z Miami wiec bedzie mi potrzebna wiza tranzytowa. Czy moge ja dostac majac juz narobione w papierach. Inna sprawa ze mam obywatelstwo wloskie (maja obieg bezwizowy), czy jakbym wjechal na paszporcie biometrycznym wloskim czy stwarzali by problemy i mogli mnie cofnac? Ostatnie moje pytanie, mam kogos w stanach kto by mnie zatrudnil legalnie. czy jest w tym przypadku szansa na wize pracownicza?Z gory dziekuje za sugestie. Pozdrawiam
×