Skocz do zawartości

Wyszukaj

Wyświetlanie wyników dla tagów 'waiver' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukuj po tagach

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukuj po autorze

Typ zawartości


Forum

  • USA - Forum ogólne
    • Forum ogólne USA
    • Tematy związane z poszczególnymi stanami
    • Wybór wizy, sprawy SSN, prawa jazdy i inne formalności
    • Bilety lotnicze / Kto leci do...
    • Luźne rozmowy
  • USA - wizy imigracyjne
    • Emigracja (Forum ogólne)
    • Zielona karta (loteria wizowa)
    • Wiza typu CR1 (sponsorowanie rodzinne)
    • Wiza narzeczeńska K-1
  • USA - wiza nieimigracyjna J-1 (w tym Work and Travel USA)
    • Program Work&Travel USA (wiza J-1)
    • Program Internship USA (wiza J-1)
    • Programy typu Camp USA (wiza J-1)
    • Wiza J-1 (poza programami W&T, Internship i Camp)
  • USA - pozostałe wizy nieimigracyjne
    • Tymczasowa praca i praktyka (wizy H1-B, H2, H3 i H4)
    • Studia i nauka w USA (wizy F-1, M-1)
    • Wiza turystyczna B-2 i służbowa B-1
    • Pozostałe wizy nieimigracyjne
  • OFF TOPIC
    • Wyjazdy poza USA

Kalendarze

  • Kalendarz społeczności

Znaleziono 3 wyniki

  1. Witam Wszystkich ! na forum jestem nowa i trafiłam tu, ponieważ potrzebuje pomocy osób, które być może miały do czynienia z takim przypadkiem jak mój, bądź mogą mi polecić jakąs osobę/prawnika w Polsce, który mi pomoże. Chciałabym wyjechać na 3 miesięczny kurs językowy do USA. Jakie są szanse na otrzymanie wizy studenckiej przy koneiczności jednoczesnego złożenia wniosku o waiver? Pozdrawiam.
  2. Czy ktoś może po wizie J1 z two-year home residency requirement próbował znieść ten wymóg i pojechał w przeciągu 2 lat na kolejny J1 lub H-1B? H-1B na pewno jest objęte, ale może na kolejne J1 nie trzeba znosić w ogóle wymogu (?)
  3. Witajcie! Jestem żoną obywatela Ameryki (weterana wojennego). Byłam w Stanach 7 lat nielegalnie. Wyjechalam jako AuPair i po prostu tam zostalam. W 2012 r. wróciłam do Polski z powodu waznych spraw rodzinnych, rok później wzięłam slub ze swoim obecnym mężem, z którym byłam od 2007 roku, z roczną przerwą, kiedy wyjechałam do Polski. Wczoraj byłam w ambasadzie i odowiono mi wizy, z prawem waivera. Proszę powiedzcie co dalej mamy robić. Mój mąz ma 90% utraty zdrowia i jest pod stała opieką lekarzy i nie moze mieszkać ze mną w Polsce. Chcemy znowu byc razem w Ameryce.
×