Skocz do zawartości

Wyszukaj

Wyświetlanie wyników dla tagów 'wiza imigracyjna' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukuj po tagach

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukuj po autorze

Typ zawartości


Forum

  • USA - Forum ogólne
    • Forum ogólne USA
    • Tematy związane z poszczególnymi stanami
    • Wybór wizy, sprawy SSN, prawa jazdy i inne formalności
    • Bilety lotnicze / Kto leci do...
    • Luźne rozmowy
  • USA - wizy imigracyjne
    • Emigracja (Forum ogólne)
    • Zielona karta (loteria wizowa)
    • Wiza typu CR1 (sponsorowanie rodzinne)
    • Wiza narzeczeńska K-1
  • USA - wiza nieimigracyjna J-1 (w tym Work and Travel USA)
    • Program Work&Travel USA (wiza J-1)
    • Program Internship USA (wiza J-1)
    • Programy typu Camp USA (wiza J-1)
    • Wiza J-1 (poza programami W&T, Internship i Camp)
  • USA - pozostałe wizy nieimigracyjne
    • Tymczasowa praca i praktyka (wizy H1-B, H2, H3 i H4)
    • Studia i nauka w USA (wizy F-1, M-1)
    • Wiza turystyczna B-2 i służbowa B-1
    • Pozostałe wizy nieimigracyjne
  • OFF TOPIC
    • Wyjazdy poza USA

Kalendarze

  • Kalendarz społeczności

Znaleziono 6 wyników

  1. Hej, mam nietypowe pytanie odnośnie wizy imigracyjnej. Czy czymś grozi nie skorzystanie z wizy imigracyjnej? Sprawę o wizę założył brat matki o wizę dla siostry z rodziną. Czy jeśli teraz nie polecę to nie będę mógł już otrzymać np B-2 gdybym chciał lecieć za rok na wakacje? Czy po prostu wiza się normalnie przedawnia i nie ma problemu że nie poleciałem. Nie znalazłem nigdzie takiego tematu ale może ktoś z was wie
  2. Witam. W najnowszym biuletynie piority date dla kategorii F1 (dzieci obywateli) to wrzesien 2007, podczas gdy dla kategorii F2B (dzieci stalych rezydentow) to wrzesien 2008. Wydaje sie to co najmniej dziwne, ze petycje rezydentow sa procesowane szybciej niz obywateli, sprawiedliwie byloby gdyby te daty byly mnie wiecej rowno, no ale trudno.. Czy ktos mial doswiadczenie z przeniesieniem petycji z kategorii F1 do F2B? Slyszalem ze jest to mozliwe ale czy zabawa jest warta swieczki I drugie pytanie, czy slyszeliscie moze o sposobach na przyspieszenie rozpatrzenia wniosku, np zly stan zdrowia obywatela ktory zglasza petycje na czlonka rodziny?
  3. Z twittera US ambasady w Polsce: Historyczny dzień! We wtorek 30.IX wydaliśmy pierwszą wizę imigracyjną do USA dla polskiego małżonka tej samej płci. Gratulacje! źródło: https://twitter.com/USEmbassyWarsaw/status/517677812468445184
  4. Cześć, mam pytanie czy istnieje możliwość powrotu do starania się o wizę imigracyjną ? Bodajże w 2000 roku moja babcia złożyła wniosek na wizę imigracyjną na mojego ojca jak i na moją mame i mnie. W 2009 roku zaczęliśmy dostawać papiery, z tego co rodzice mi mówili udało nam się dojść do momentu kiedy mieliśmy iść na badania lekarskie a następnie do konsula. Rodzice jednak przestali się tym interesować i zrezygnowali. Ojciec uważa że możemy do tego wrócić jeśli chce jednak ja podejrzewam że niestety ale to już przepadło. Czy był ktoś może w podobnej sytuacji albo wie czy istnieje taka możliwość ? Z góry dziękuje za odpowiedź
  5. Witam! Zaistniała u mnie następująca sytuacja: moja babcia otrzymała obywatelstwo amerykańskie po swojej matce( w ramach przepisów dotyczących osób urodzonych przed 1934 rokiem) - jej matka urodziła się w USA i to automatycznie zakwalifikowało ją do otrzymania obywatelstwa( babcia urodziła się w 1933 roku). Teraz chcemy się postarać aby moja mama dostała zieloną kartę - wyczytałam, że to kategoria F-3. Wiem że trzeba wypełnić formularz I-130. Co oprócz niego jest mi potrzebne - jakieś metryki urodzenia? Kiedy wpłacić pieniądze? Od pani w konsulacie w Warszawie dowiedziałam się, że babcia musi mieszkać w USA. Czy jesli teraz by wyjechała to będzie to miało jakiś wpływ na przebieg tego całego procesu? Czy musi mieć nadany ten numer SSN ( we wniosku jest do wpisania)? Czy każdy obywatel USA musi go załatwić? Co w sytuacji jeśli nie wpiszę go do formularza? Co w sytuacji jeśli babcia zmarłaby przed zakończeniem procesu wizowego? Wszystko przepada czy jest możliwość ciągnięcia tego dalej? Zastanawiałam się też nad wynajęciem prawnika, który zajął by się tą sprawą. Czy moglibyście mi kogoś polecić z rejonu śląska bądź małopolski? Ile trwałby ten cały proces? Słyszałam, że dość długo się czeka.. Pozdrawiam!
  6. Siemano , Siemano tak chciałem się zapytać bo ostatnio już z 2 miesiące temu wysłałem z rodziną ds 230 , mam kategorie f3 i Nvc się odezwało i kazali jeszcze dosłać AOS czyli , SUPPORT .czy coś takiego o ile dobrze pamiętam . Musiał sponsor wypełnić czyli moja Mama która jest w Usa , ktoś może mi powiedzieć co mnie czeka dalej i ile to potrwa do interwiev?? Pozdrawiam Wszystkich na tym forum ,
×