Skocz do zawartości

Wyszukaj

Wyświetlanie wyników dla tagów 'zielona karta usa' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukuj po tagach

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukuj po autorze

Typ zawartości


Forum

  • USA - Forum ogólne
    • Forum ogólne USA
    • Tematy związane z poszczególnymi stanami
    • Wybór wizy, sprawy SSN, prawa jazdy i inne formalności
    • Bilety lotnicze / Kto leci do...
    • Luźne rozmowy
  • USA - wizy imigracyjne
    • Emigracja (Forum ogólne)
    • Zielona karta (loteria wizowa)
    • Wiza typu CR1 (sponsorowanie rodzinne)
    • Wiza narzeczeńska K-1
  • USA - wiza nieimigracyjna J-1 (w tym Work and Travel USA)
    • Program Work&Travel USA (wiza J-1)
    • Program Internship USA (wiza J-1)
    • Programy typu Camp USA (wiza J-1)
    • Wiza J-1 (poza programami W&T, Internship i Camp)
  • USA - pozostałe wizy nieimigracyjne
    • Tymczasowa praca i praktyka (wizy H1-B, H2, H3 i H4)
    • Studia i nauka w USA (wizy F-1, M-1)
    • Wiza turystyczna B-2 i służbowa B-1
    • Pozostałe wizy nieimigracyjne
  • OFF TOPIC
    • Wyjazdy poza USA

Kalendarze

  • Kalendarz społeczności

Znaleziono 1 wynik

  1. ZIELONA KARTA A WYKSZTAŁCENIE

    Witam. Razem z moją narzeczoną planujemy wyjazd do USA, dokladnie na Florydę. 15 lat mieszkałem w UK i niedawno wróciłem do Polski. W Polsce chodziłem do 6klasy podstawowej czyli miałem 6lat nauki, a w UK skończyłem secondary też 6lat, wsumie mam 12lat nauki, wykształcenie średnie. Natomiast moja narzeczona skończyła w Polsce tylko podstawowke i gimnazjum, czyli ma 9lat nauki poczym wyjechala do UK i pracowała. Wiem, żeby starac sie o Zielona karte trzeba mieć minimum średnie wykształcenie. Czy to znaczy, ze jakbym dostal zieloną karte to moja narzeczona i nasz 4letni syn nie mogli by leciec ze mna do stanów?
×