Hawaje, Przeprowadzka
Napisano 27 luty 2009 - 04:34
AdSense
Napisano 27 luty 2009 - 05:03
Użytkownik saliwan dnia 26.02.2009, 23:34 napisał
Mieszkania najlepiej szukać na craigslist, a początek najlepiej się zatrzymać w którymś z hosteli na Waikiki, jest ich kilka, ja polecam Seaside Hawaiian Hostel na 419 Seaside Ave. Jeżeli szukasz roboty w branży hotelarskiej i pokrewnych to jest najlepsze miejsce na początek, stąd też jest najlepiej szukać stałego apartamentu. Praca w tych okolicach zawsze jest, zależy tylko czy masz jakieś papiery, bo bez nich trudno o robotę, trzeba się sporo naszukać żeby trafić na kogoś kto nie wnika w dokumenty.
AdSense
Napisano 06 listopad 2011 - 14:33
Napisano 06 listopad 2011 - 21:33
obydwoje okolo trzydziestki
maja jedno dziecko (w wieku chyba 3 lat) a drugie w drodze
wpisz ich sobie w googlu albo poszukaj w jakiejs ksiazce telefonicznej/adresowej w Honolulu
hobby Panstwa Leszczynskich to jazda "na oslep" autobusem miejskim
i robienie potem zakupow "na chybil-trafil"
ich ulubionym sklepem jest Safeway
moze to dziwne ale ludzie maja rozne hobbies
Napisano 07 listopad 2011 - 01:42
Użytkownik makdonald dnia 06 listopad 2011 - 21:33 napisał
obydwoje okolo trzydziestki
maja jedno dziecko (w wieku chyba 3 lat) a drugie w drodze
wpisz ich sobie w googlu albo poszukaj w jakiejs ksiazce telefonicznej/adresowej w Honolulu
hobby Panstwa Leszczynskich to jazda "na oslep" autobusem miejskim
i robienie potem zakupow "na chybil-trafil"
ich ulubionym sklepem jest Safeway
moze to dziwne ale ludzie maja rozne hobbies
Ja o pracy, a Ty o jakichś kradziejach kanapek
Napisano 07 listopad 2011 - 13:14
Użytkownik Paulina_89 dnia 06 listopad 2011 - 14:33 napisał
Polacy na wyspach radza sobie tak samo jak Filipinczycy, Japonczycy, Chinczycy, Hawajczycy, Portugalczycy, Samoanczycy, biali Amerykanie i reszta.
W pytaniu o prace- domyslam sie- chodzi Ci o to czy znajdziesz sobie cos?
Napisano 08 listopad 2011 - 19:13
P.S. Przy okazji dodam, że szybko się uczę i chętnie podejmę inną pracę niż to, co robiłam do tej pory w Polsce.
Napisano 08 listopad 2011 - 20:25
Napisano 08 listopad 2011 - 20:41
A co do languageline.com, to chcialam zapytac - pracowales dla nich? Jesli tak to moze powiesz cos wiecej na ten temat, chetnie przeczytam.
Napisano 09 listopad 2011 - 05:35
Użytkownik Paulina_89 dnia 08 listopad 2011 - 19:13 napisał
Tak myslalem. Wojsko powinno Ci pomoc znalezc prace. Po przeprowadzce przejdziecie briefeing na ktorym wypelnicie tone papierow, miedzy innymi ankiete czy wspolmazonka potrzebuje pomocy przy znalezieniu pracy, jakie ma wyksztalcenie, doswiadczenie itepe. Jezeli bedziesz chciala kontynuowac wolontariat to w Honolulu jest spore Zoo (20 min. jazdy ze Schofield) mozesz tez wygooglac 'malama na honu'- tez przyjemny wolontariat- pilnowanie zolwi na plazy na North Shore.
Napisano 09 listopad 2011 - 16:20
Użytkownik FUGAZI dnia 09 listopad 2011 - 05:35 napisał
Tak myslalem. Wojsko powinno Ci pomoc znalezc prace. Po przeprowadzce przejdziecie briefeing na ktorym wypelnicie tone papierow, miedzy innymi ankiete czy wspolmazonka potrzebuje pomocy przy znalezieniu pracy, jakie ma wyksztalcenie, doswiadczenie itepe. Jezeli bedziesz chciala kontynuowac wolontariat to w Honolulu jest spore Zoo (20 min. jazdy ze Schofield) mozesz tez wygooglac 'malama na honu'- tez przyjemny wolontariat- pilnowanie zolwi na plazy na North Shore.
malzonka mojego wlasnego ziecia nie uzyskala pomocy od air force w "znalezieniu pracy" kiedy ziecia przenosili do nastepnej bazy; o ile wiem nikt ja nawet nie pytal czy pracuje czy nie albo czy chce pracowac...hehehe
paulina jesli mi nie wierzysz to popros meza zeby sie "wojska" zapytal
AdSense
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych