Skocz do zawartości

- - - - -

Orlando

• Nie możesz odpowiedzieć
26 odpowiedzi w tym temacie

#1 O:)

• Użytkownik
  • 20 Postów:

Napisano 22 kwiecień 2009 - 12:15

Witam:) chciałabym uzyskać informacje na temat Orlando:) Gdzie spać , gdzie jeść , przede wszystkim interesują mnie tanie hotele które kupują bilety do disneylandu z góry i dowożą.......?

AdSense

• Advert

#2 coldsauce

• Użytkownik
  • 92 Postów:

Napisano 22 kwiecień 2009 - 14:04

Prawie wszytkie hotele w Orlando dowoza klientow do DisneyWorld i innych theme park-ow i prowada sprzedaz biletow do tych miejsc,
czasami jest tak ze przy recepcji jest informacja turystyczna wraz ze sprzedaza. Tanie hotele znajdziesz przy Westwood Blvd. (Wynfield Inn jest Ok. i chyba najtanszy na Westwood)
Poza tym cale Int. Drive jest nafaszerowane hotelami i restauracjami (jest to glowna turystyczna ulica Orlando) - najtanszy hotel na Int. to Knights Inn (info z 2008 roku) ok 39$ za noc.

Aha jeszce jedno im dalej od Int. Drive w strone Downtown tym mniej ciekawie mimo ze znajdziesz tam sporo tanich hoteli, nie polecam Orange Blosom Trail niedaleko Florida Mall
sporo tam dziwek i dziwnych typow. Jezeli interesuja Cie zakupy (glownie ciuchy)to jet to chyba najlepsze miejsce Us - POLECAM dwa najwiekse i najlepse outlety:Chelsea Premium Outlets na poludnie
od Int. Drive i drugi -Prime Outlets - polnocna czesc Int.Drive. Do obydwu dojedziesz I Trolley - ami dla turystow ktore kursuja na Int. Drive.
sky is the limit.

#3 prolo

• Użytkownik
  • 42 Postów:

Napisano 22 kwiecień 2009 - 14:49

dla zcislosci to to miejsce nafaszerowane hotelami to juz nie orlando a zaraz obok Kissimee to miejscowosc z hotelami barami zaraz przy disney world

#4 coldsauce

• Użytkownik
  • 92 Postów:

Napisano 22 kwiecień 2009 - 15:18

Dla scislosci to miejsce to jak najbardziej Orlando (zwane rowniez przez miejscowych Orange County od chrabstwa na ktorym sie znajduje) - adres z kodem pocztowym hotelu Wynfield Inn ktory znajduje
sie na Westwood Blvd (ktore jest geograficznie bardziej oddalone od centrum Orlando niz Int. Drive) to 6263 Westwood Blvd. Orlando , Fl 32821 - wiec administracyjnie
jest to Orlando, co do Kissemee to nie polecam - nieciekawa miescina zmieszkana w wiekszosci przez biedote, jedyna rozrywka to mega kiczowate Old Town.
sky is the limit.

#5 prolo

• Użytkownik
  • 42 Postów:

Napisano 22 kwiecień 2009 - 20:35

moze i nie polecasz ale tam jest mnostwo hoteli i sporo calkiem przyzwoitych za niewielkie pieniadze , do tego bufety , restauracje , bary , i doslownie dwa kroki do parkow rozrywki , orlando bardzo duze i kawalek do atrakcji a ja wole miec bliziutko do parkow a nie stac godzinami w trafiku w orlando

Ty chyba nie widziales ile menelstwa mieszka w Orlando , Kissimme to miejscowosc typowo turystyczna bo tam sa prawie same hotele i knajpy wiec wiekszosc tam to turysci .

AdSense

• Advert

#6 agatenka

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 315 Postów:

Napisano 23 kwiecień 2009 - 00:35

Kilka razy spałam w Days Inn w Orlando przy International Dr. - zaraz przy Universal Pictures. Dowożą do parków oraz mają informację turystyczną wraz ze sprzedażą biletów - czyli wszystko co potrzebujesz. Ostatnim razem - w październiku za pokój ( 2 double bed - czyli max 4 osoby) płaciłam $23 :)

Polecam www.kayak.com - najlepsza wyszukiwarka z jakiej kiedykolwiek korzystałam

#7 prolo

• Użytkownik
  • 42 Postów:

Napisano 23 kwiecień 2009 - 16:30

23 usd ujjjj a nic nie pelzalo po lazience , w miare czysty motel to tak od 50usd startuje

#8 prolo

• Użytkownik
  • 42 Postów:

Napisano 23 kwiecień 2009 - 16:35

ja motelu nigdy nie zamawiam jak jade do orlando , tam masz tyle moteli ze mozesz wybierac jak w ulegalkach - dlatego ide do motelu patrze jak wyglada a pozniej podejmuje decyzje czy zostaje czy nie , bo w kayak , czy orbiz na zdjeciech super wygladaja te tanie motele a jak zajedziesz i zobaczysz brud ii syf to juz za pozno bo zaplacone karta przez internet , chyba ze znasz dany motel i wiesz w jakim stanie sa pokoje - wtedy mozna bukowac przez neta

#9 coldsauce

• Użytkownik
  • 92 Postów:

Napisano 23 kwiecień 2009 - 17:06

Wyświetl postUżytkownik prolo dnia 22.04.2009, 20:35 napisał

Ty chyba nie widziales ile menelstwa mieszka w Orlando , Kissimme to miejscowosc typowo turystyczna bo tam sa prawie same hotele i knajpy wiec wiekszosc tam to turysci .

Chyba wyraznie napisalem ze im dalej od Int. Drive w strone Downtown tym gorzej, czytaj uwaznie, pzdr.
sky is the limit.

#10 agatenka

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 315 Postów:

Napisano 24 kwiecień 2009 - 05:41

Wyświetl postUżytkownik prolo dnia 23.04.2009, 16:30 napisał

23 usd ujjjj a nic nie pelzalo po lazience , w miare czysty motel to tak od 50usd startuje

Nie martw się nic nie pełzało....
tu masz zdjęcia jak wygląda http://www.daysinn.com/DaysInn/control/Boo...mp;brandInfo=DI ,
a tu opinie :
http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g3...do_Florida.html
http://www.travelpost.com/hotels/Days_Inn_...32500/highScore
- jest tyle dobrych co i złych - zależy co oczekujesz...nie znajdziesz tam HBO czy jakuzzi w łazience ale na czyste łóżko możesz liczyć.

Poza tym cena w dużej mierze zależy od okresu w którym jedziesz - dla przykładu również Days Inn na Key West we wrześniu kosztuje $48 a w lutym $315 - za ten sam pokój.

#11 O:)

• Użytkownik
  • 20 Postów:

Napisano 24 kwiecień 2009 - 12:26

Które motele organizują bezpośrednio wycieczki ( tzn kupują bilet np do universal i dowożą) , wiele z nich oferuje tylko parki typu sea world....?

#12 agatenka

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 315 Postów:

Napisano 24 kwiecień 2009 - 19:29

Hotel czy Motel to nie przedszkole - oni nic nie organizują.
Jeżeli w danym hotelu jest informacja turystyczna, kupisz bilety do każdego parku czy to Universal, Sea Word czy Disney. Jeżeli jej nie ma (najlepiej jak wybierzesz hotel zadzwoń i się zapytaj) to kup online i będziesz miał to z głowy. Jeżeli nie chcesz - możesz kupić na wielu stacjach benzynowych, w sklepach czy na Rest Areach wzdłuż autostrad na całej Florydzie.
Nikt Ci tutaj nie poda listy miejsc gdzie one się znajdują, bo nie sądzę żeby kogoś to obchodziło... Pogooluj trochę może coś znajdziesz

Co do dowozu, działa to tak samo. Poczytaj o danych hotelach które Cię interesują - zazwyczaj mają takie inf na oficjalnych stronach - jak nie, dzwoń i pytaj czy takie coś organizują.

Jeżeli chcesz mieć wszystko w cenie, jedyne co mi przychodzi do głowy to powinieneś poszukać hotelu na terenie np. Disneya - wtedy bilety masz wliczone a transport nie jest potrzebny - informacje o nich znajdziesz na oficjalnej stronie parku.

#13 O:)

• Użytkownik
  • 20 Postów:

Napisano 25 kwiecień 2009 - 14:59

Na terenie disneya trzeba rezerwować z rok wcześniej a hotele są drogie

#14 O:)

• Użytkownik
  • 20 Postów:

Napisano 25 kwiecień 2009 - 15:01

w days Inn ( w informacji turystycznej) sprzedają bilety dom wszystkich parków?

#15 coldsauce

• Użytkownik
  • 92 Postów:

Napisano 25 kwiecień 2009 - 15:44

Widze ze sa jakies problemy ze zrozumieniem, wiec napisze to prosciej: Wszystkie hotele komercyjnych sieci w Orlando albo prowadza sprzedaz biletow
albo na ich terenie jest prowadzona sprzedaz biletow do WSZYSTKICH parkow rozrywki; na kazdej plazie (placu gdzie sa restauracje i inne takie) lub stacji bezynowej mozna rowniez kupic wszystkie bilety.
sky is the limit.

#16 agatenka

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 315 Postów:

Napisano 25 kwiecień 2009 - 19:23

Wyświetl postUżytkownik O:) dnia 25.04.2009, 15:59 napisał

Na terenie disneya trzeba rezerwować z rok wcześniej a hotele są drogie

Tak to prawda są droższe, ale bzdurą jest że trzeba rezerwować wcześniej, szczególnie teraz gdy już jest po sezonie. Przed chwilą sprawdzałam pokój na przyszły tydzień i w 26 resortach są wolne miejsca...
http://disneyworld.disney.go.com/

Wyświetl postUżytkownik coldsauce dnia 25.04.2009, 15:44 napisał

Widze ze sa jakies problemy ze zrozumieniem, wiec napisze to prosciej: Wszystkie hotele komercyjnych sieci w Orlando albo prowadza sprzedaz biletow
albo na ich terenie jest prowadzona sprzedaz biletow do WSZYSTKICH parkow rozrywki; na kazdej plazie (placu gdzie sa restauracje i inne takie) lub stacji bezynowej mozna rowniez kupic wszystkie bilety.

Potwierdzam, wszędzie!!! kupisz bilety do wszystkich!!! parków.

#17 prolo

• Użytkownik
  • 42 Postów:

Napisano 26 kwiecień 2009 - 00:04

hi

Aga pisalem ze zdjecia niewiele daja , wszystkie motele maja je piekne , wogole najlepiej jest jechac i na miejscu wybrac hotel jest ich tyle i rozne ceny ze mozna wybierac wg upodoban i ceny .

Pewnie O ma niezawiele pojecia o orlando bo trzeba chba by byc slepym i gluchm zeby miec problemy z kupnem biletu , jak sie nie chce w hotelach ,stacjach kupic mozna przy bramie parku w kasie ,ale w hotelach mozna cos utargowac np ja w tamtym roku zaplacilem za 2 bilety do sea world symboliczne 20 $ a normalnie kosztuje 75$ za 1 , no fakt musialem za te bilety ogladac przez ok 3 godz (tour ) jakis osrodek wypoczynkowy i sluchac naciagaczy jaka to okazja wykupic tam membership no ale oczywiscie nie ma zadnego obowiazku kupna czego kolwiek a podczas tej 3 godz prezentacji daja pelne bardzo smaczne sniadanie plus paczki soki ,kawy - wiec warto posluchac przez 3 godz marudzenia poogladac troche osrodek , najesc sie a a o 10 rano odebrac bilety (prezentacja od 7-10 )i zaoszczedzic 130usd , a parki otwarte do poznego wieczora wiec czasu na zwiedzanie jeszcze bez liku bedzie . Oczywiscie na taka prezentacje mozna isc wlasciwie chyba raz podczas pobytu , ale warto

#18 O:)

• Użytkownik
  • 20 Postów:

Napisano 27 kwiecień 2009 - 15:17

Jakbym miała pojęcie to bym nie pisała zapytania.......... to chyba logiczne , sorry

#19 prolo

• Użytkownik
  • 42 Postów:

Napisano 29 kwiecień 2009 - 02:17

POJECIE w sensie poczytania na necie gdzie jest cale mnostwo informacji o orlando

#20 O:)

• Użytkownik
  • 20 Postów:

Napisano 30 kwiecień 2009 - 15:01

Skoro tak cię irytuje to a poza tym wszystko wiesz to po co ci forum - dla zabicia nudy? bo na pewno nie do przekazania informacji i pomocy innym
pozdrawiam
p.s. doczytam w internecie a ty sobie wykup forum na własność albo pisz pamiętnik

#21 prolo

• Użytkownik
  • 42 Postów:

Napisano 30 kwiecień 2009 - 17:24

o napisz kiedy jedziesz do tego orlando bo cos mi sie zdaje ze wcale , wiec na marne ludzie sie produkuja by ci odpowiedziec , a skoro i tak nie pojedziesz to do marzen dobra jest mapa na google a nie to forum

#22 O:)

• Użytkownik
  • 20 Postów:

Napisano 11 maj 2009 - 10:46

Oj żal mi ciebie bardzo:p ty możesz tam jeździć a inni tylko marzą ..............Ty to masz szczęście no. Ale jakbyś tam był to możesz sprawdzić 23 sierpnia:p w Orlando lub później w Miami, więc może do zobaczenia ha ha ha
Pozdrawiam

#23 O:)

• Użytkownik
  • 20 Postów:

Napisano 11 maj 2009 - 10:50

A wogóle to jak jesteś taki znawca to mi napisz jakie hotele w miami do 50$ za noc są przy plaży lub blisko plaży? i Czy znasz hostel south beach który jest tani i czy warto tam się zatrzymać na dłużej ( dłużej czyli tydzień) ;):p

#24 Gosia323

• Użytkownik
  • 15 Postów:

Napisano 11 maj 2009 - 13:51

Hej
Jeżeli szukasz hotelu w Miami South Beach blisko plaży to polecam Clay Hotel. Mają tam hotel za 70$ (nie pamiętam czy to od osoby czy od pokoju:( Clay ma też Hostel w tym samym budynku, 2 osobowy pokój 75$ czyli jak na 2 osoby wychodzi po 37$ za dobę, tylko łazienka dzielona jest wtedy z drugim 2 osobowym pokojem:/ ale taniej nic nie znajdziesz:) Warunki nie są wspaniałe ale też nie najgorsze:) Hotel w hiszpańskim klimacie a na dole super restauracyjka. Klimat suuuper.

Pozdrawiam

#25 O:)

• Użytkownik
  • 20 Postów:

Napisano 11 maj 2009 - 14:17

Cześc:) dzięki, sprawdzałam teraz ten hotel wyszło 68 $ , chyba w hostelu bo to był najtańszy pokój:) więc cena super, najprawdopodobniej to jest cena za pokój bo nic nie pisze żeby było za osobę ( mam nadzieję);) wiesz może coś więcej o Miami, np jak daleko jest od delfinarium lub tego typu atrakcji....? I wiesz może czy hotel organizuje wycieczki na bahama ? i ile kosztuje wiza? Czy dowożą z hotelu do lotniska? a jeżeli nie to jak tam najłatwiej dojechać?
pozdrowionka i jeszcze raz dzięki

#26 puzoteka

• Użytkownik
  • 13 Postów:

Napisano 11 maj 2009 - 14:39

o kto mi powie czym najlepiej dojechać z panamy city do orlando i jak długo sie jedzie???

AdSense

• Advert

#27 Gosia323

• Użytkownik
  • 15 Postów:

Napisano 11 maj 2009 - 14:56

Wyświetl postUżytkownik O:) dnia 11.05.2009, 15:17 napisał

Cześc:) dzięki, sprawdzałam teraz ten hotel wyszło 68 $ , chyba w hostelu bo to był najtańszy pokój:) więc cena super, najprawdopodobniej to jest cena za pokój bo nic nie pisze żeby było za osobę ( mam nadzieję);) wiesz może coś więcej o Miami, np jak daleko jest od delfinarium lub tego typu atrakcji....? I wiesz może czy hotel organizuje wycieczki na bahama ? i ile kosztuje wiza? Czy dowożą z hotelu do lotniska? a jeżeli nie to jak tam najłatwiej dojechać?
pozdrowionka i jeszcze raz dzięki

No nie ma sprawy:)
Jeżeli HOSTEL to na pewno za pokój, nie pamiętałam jak to było za HOTEL. Nie wiem, czy hotel organizuje wycieczki, bo z takich nie korzystałam, ale w każdym hotelu jest przy recepcji miejsce na reklamy, ulotki, foldery,z tamtąd można się wszystkiego dowiedzieć. Delfinarium jest dosyć daleko od South Beach, jest po drodze na Key West. Jak tam dojechać najlepiej zapytaj w recepcji hotelu. Hotel chyba nie organizuje dojazdu z i na lotnisko. Najlepiej dojechać tam taksówką, z litniska Miami Internationale kosztuje ok 32$ i tą cenę trzeba ustalić zanim się wsiądzie do taksówki bo jak na lotnisku widzą obcokrajowców to lubią ich golić;) Potem wziąść od pana taksówkarza nr i zadzwonić po niego jak sie będzie wracało. Są też autobusy, wychodzi taniej szczególnie jeżeli jedzie jedna osoba, ale autobus nadrabia dużo drogi i taka trasa trwa ponad godzinę i z tego co pamiętam to trzeba się przesiadać. Jak się nie zna miasta lepiej odżałować na taksówkę. W Miami byłam 2 lata temu więc ceny mogły się niejako zmianić:D

Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych