Skocz do zawartości
KW

Formalności Po Ślubie Z Obywatelem

Recommended Posts

Mam pytanie odnosnie petycji I-130 skladanej w w-wie. Jako obywatelka skladam te petycje na meza i w pytaniu 14C (chodzi o beneficjenta)

If your relative is currently in the U.S., complete the following: ,

a maz obecnie jest w Polsce to chyba zostawiamy puste...mimo ze maz byl w USa wczesniej na wizie J1..czy tez wpisac szczegoly dotyczacego tego wyjazdu i powrotu? dzieki z gory za podpowiedz.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

jak wpiszesz cos to pomysla ze nadal jest w USA i tylko namieszasz

przeciez pytaja sie tylko o currently in USA, a on nie jest

daj znac jak wszysko pojdzie!

dawno nikt tu papierow w Wawie nie skladal

przydalby sie nam jakis update :)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
jak wpiszesz cos to pomysla ze nadal jest w USA i tylko namieszasz

przeciez pytaja sie tylko o currently in USA, a on nie jest

daj znac jak wszysko pojdzie!

dawno nikt tu papierow w Wawie nie skladal

przydalby sie nam jakis update :)

no wlasnie jak czytam forum to prawie nie ma znaku informacji na temat podobny do mojego. Nie wspomne rowniez o terminach spotkan z konsulem w warszawie...sami jestesmy ciekawi jak dlugo to wszytko potrwa..skladamy aplikacje pod koniec marca/poczatek kwietnia..ale dam znac :)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

napisze tak,,ze kiedys pewna kobieta-dziewczyna chyba z 1-2 lata temu pisala cos o 4 miesiacach ze miala juz wize w kieszeni :)

a teraz bedziemy wiedziec po Was jak kto jest :) ,,moze ktos inny cos napisze o tym czasie ;)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

napisze tak,,ze kiedys pewna kobieta-dziewczyna chyba z 1-2 lata temu pisala cos o 4 miesiacach ze miala juz wize w kieszeni :)

a teraz bedziemy wiedziec po Was jak kto jest :) ,,moze ktos inny cos napisze o tym czasie ;)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Juz chyba ostatnia watpliwosc w papierach, a dokladnie w G-325 (Biografic Information)

"This form is submitted in connection with an application for:

a.naturalization,

b.status as permanent resident

c.other (specify)"

Przy Skladaniu petycji I-130 czyli o wize imigracyjna nie powinnam chyba zaznaczac "b". Tak mysle ze bedzie to "c" i dodac ze chodzi o I-130.

Jak myslicie?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Witajcie ponownie

zaczelam kompletowac dokumenty do wyslania na AOS chyba tak sie to nazywa po slubie z obywatelem na wizie K1,a wiec przygotowuje:wnioski:

I-485,czy do tego wniosku tez wypelniam te dodatkowe uzupelnienie ktore jest na stronce?

I-864

G-325A

I-765

I-131,nastepnie :badania lekarskie wypełnione przez uprawnionego lekarza imigracyjnego ,ksero marriage certificate - aktu ślubu,ksero birth certificate małżonka,ksero paszportu: strona z danymi i strony z wizami,ksero I-94 obydwie strony,ksero odpisu zupełnego aktu urodzenia,zdjęcia,$1010 czek(czy to jest juz oplata za wszystko czy musze jeszcze jakis czek dolozyc ?),prosze powiedzcie mi czy to wszystko?czy jeszcze cos ?,nie rozumie co ma byc z tym I-131 jak jestem na wizie K1czy go wysylam tez???bede wdzieczna za wszelki sugestie dziekuje pozdrawiam

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

:badania lekarskie wypełnione przez uprawnionego lekarza imigracyjnego ..tutaj musisz uwazac aby Ci czegos nie zrobil czego nie trzeba a kasa pujdzie ;)

poczytasz o tym na forum,,moze ktos Ci pomoze znalesc takie posty o badaniach

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

sly6 dzieki za przestrogi,poszukam cos wiecej na ten temat,mam nadzieje ze znajde...,ale powracam do mojego poprzedniego pytania czy to jest dobrze skompletowany pakiet do wyslania czy jeszcze cos brakuje? nie wiem co z tym formularzem I-131 bede wdzieczna za wszystkie podpowiedzi pozdrawiam ;)

P.S

prosze powiedzcie mi jak robice w nowym poscie kopiowanie innych postow bo mecze sie nie nie moge dojsc do tego,to jest tak jak bladynka sie czegos doszukuje :) pozdrawiam

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

reply masz takie cos pod kazdym postem i to klikasz i masz post kogos i w tym poscie mozesz pisac ;)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
reply masz takie cos pod kazdym postem i to klikasz i masz post kogos i w tym poscie mozesz pisac

troszke bardziej wyraziscie:

dla rozjasnienia, pod kazdym postem masz maly prostokacik ze slowem QUOTE, wystarczy na niego kliknac, wtedy plus obok zamieni sie w minus i wypowiedz zostanie dodana do twojego posta. Jesli chcesz zacytowac jedynie pare slow, kopiujesz je do swojego posta, zaznaczasz a nastepnie nad okienkim w ktorym piszesz masz wybory czcionek i inne ikonki, jedna wyglada troske jak balonik jak na jedziesz na nia myszka( nie klikajac to ci sie pokaze " umiesc w tagach

, jesli klikniesz to slowa te zostana oznaczone jako cytyat.

pozdrawiam

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

pelasia,sly6

Serdecznie wam dziekuje za wszelkie porady,ale czy moze mi ktos odp.na moje pytania::

ale powracam do mojego poprzedniego pytania czy to jest dobrze skompletowany pakiet do wyslania czy jeszcze cos brakuje? nie wiem co z tym formularzem I-131 bede wdzieczna za wszystkie podpowiedzi pozdrawiam ;)

,bede wdzieczna za odp,bo nie wiem czy to wszystko czy mam dodac cos jeszcze,pozdrawiam

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

potrzebujesz jeszcze załączyć kopię approval notice wniosku o K1 tzw NOA2 - wysłali to twojemu narzeczonemu zanim ty dostałaś papiery z ambasady

dodaj tez cover letter: od kogo do kogo, jaki wniosek i wyliczając wszystkie załączniki

ksero odpisu zupełnego aktu urodzenia
masz tłumaczenie? albo polsko-angielska wersję?

reszta jest chyba OK - sprawdź jeszcze tutaj: http://www.visajourney.com/content/k1k3aos

$1010 czek(czy to jest juz oplata za wszystko czy musze jeszcze jakis czek dolozyc ?)

tak to jet wszystko jeśli składasz na K1

nie rozumie co ma byc z tym I-131 jak jestem na wizie K1czy go wysylam tez???

wniosek o AP - I 131, jak jesteś na wizie K1 to możesz składać bo masz pewnie dobra historie imigracyjna - inaczej by ci K1 nie wydali ;)

warto to mieć jeśli masz jakąś rodzinę w Polsce, zawsze się może zdazyc ze będziesz musiała wyjechać, nawet jeśli nie planujesz

problemy z Ap maja osoby, ktore przesiedzialy wize i maja zakaz wjazdu, bo AP przed tym nie chroni i nadal nie wpuszczą na granicy

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Witam was ponownie,a wiec zaczelo sie w moim przypadku wypelnianie i kompletowanie dokumentow na AOS i juz napotkalam pierwszy problem przy wypelnianiu I-485,dlatego prosze o pomoc bo jestem nie pewna co wpisac,a mianowicie chodzi mi o Patr.1,obok U.S.Social Security#(if any),jest podanie nr. A #(if any),prosze powiedzcie mi w to drugie jaki to mam nr.wpisac bo sie pogubilam,bo ja wpisalam nr.jaki mi nadali na notice of action gdzie pisze Beneficiary nie wiem czy dobrze prosze pomozcie bo nie chce zrobic bledow pozdrawiam,i dziekuje

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Tak to ten z okienka beneficary na Notice of approval dla I-129F

jak masz tylko 8 cyfr to dopisz na poczatku 0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

KW Wielkie dzieki tak mam juz z zerem 9 cyfrowy,za ze zapytam jeszcze raz bo na tym formularzu I-485 wypisuje moje niepelnoletnie dzieci i przy nich tez jest do podania ten nr.to podaje ten moj nr.bo moje dzieci przyjada jakby dopiente do mnie mojej wizy?jeszcze raz dzieki KW ,co ja bym bez was zrobila ja??,cale forum....pozdrawiam ;)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

WITAM,

MAMY RAZEM Z ZONA PEWIEN PROBLEM...

niewemy dokladnie ktora forme my wypelnic ona a ktora moja tesciowa (ktora jest moim glownym sponsorem)...

czy obie maja wypelnic forme i-864? czy tez cos innego ?

dziekuje za podpowiedz....

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Potrzebuje pomocy! Wyszlam za maz rok temu wszystko pieknie i swietnie mieszkamy sobie szczesliwie z moim mezem od dawna juz mam zielona karte. Zaczelam dobra prace chcialam isc na studia a tu sie wlasnie okazalo ze moj mezus sie odkochal i niechce byc juz ze mna a do tego wszystkiego mnie zdradzil i chce rozwodu! Co ja mam robic? Po pierwsze tragedia dla mnie bo straszny zawod itp ale z drugiej strony ja tu zaczelam moje zycie. Czy rozwod oznacza ze bede musiala wracac do Polski?? Nie dosc ze mi zlamal serce to jeszcze mi zrujnuje zycie? Co ja mam robic? Jak to wszystko dziala? czy w takiej sytuacji naprawde zabiora mi zielona karte i bede musiala wracac do PL? Prosze o odpowiedz od jakiej zorientowanej w tym temacie osoby. Z gory bardzo dziekuje.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz


×