KW

Formalności Po Ślubie Z Obywatelem

211 postów w tym temacie

15 godzin temu, Sigma1992 napisał:

Nie No jasne ze nie przyjechałam brac ślub przecież to jest chore zeby tak robic .

Dlatego wlasnie postanowilas to zrobic :P 

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Roelka to normalnie kryminal przeciez:P

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Albo konkurencja albo rzeczywiscie zaszedl za skkore....

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Chyba zaszedł za skore jesli ten sam post wkleja wszedzie dookoła! 

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Mysle ze juz wiemy ze to oszust, wystarczy. Admin sie pokaze to I tak zbanuje spamera.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Bardzo bylabym wdzieczna gdyby ktos mi podpowiedzial jak bedzie wygladal proces uzsykania GC dla mojego syna.

Przybylam do USA w maju zeszlego roku na B2 z mezem i synem(8L.). Maz zlozyl wniosek o zmiane statusu na F1 i oczywiscie F2 dla nas, gdzie do dnia dziesiejszego nie mamy decyzji. W miedzy czasie wiele sie zmienilo, od grudnia jestesmy w separacji i zlozylismy wniosek o rozwod. Ja poznalam pare mscy temu "Obywatela" ktory mi sie oswiadczyl i "namawia" mnie na slub. Jesli chodzi o moja osobe jestem swiadoma ze jesli sie zgodze uzyskam zielona karte ale co z moim synem ? Wiem ze moj ewentualny maz musialby zlozyc osobna petycje dla mojego dziecka, ale czy to sie wiaze z jakas kolejka, problemami itp ?

Pozdrawiam

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

29 minut temu, pannamloda napisał:

Bardzo bylabym wdzieczna gdyby ktos mi podpowiedzial jak bedzie wygladal proces uzsykania GC dla mojego syna.

Przybylam do USA w maju zeszlego roku na B2 z mezem i synem(8L.). Maz zlozyl wniosek o zmiane statusu na F1 i oczywiscie F2 dla nas, gdzie do dnia dziesiejszego nie mamy decyzji. W miedzy czasie wiele sie zmienilo, od grudnia jestesmy w separacji i zlozylismy wniosek o rozwod. Ja poznalam pare mscy temu "Obywatela" ktory mi sie oswiadczyl i "namawia" mnie na slub. Jesli chodzi o moja osobe jestem swiadoma ze jesli sie zgodze uzyskam zielona karte ale co z moim synem ? Wiem ze moj ewentualny maz musialby zlozyc osobna petycje dla mojego dziecka, ale czy to sie wiaze z jakas kolejka, problemami itp ?

Pozdrawiam

Proces jest praktycznie identyczny jak dla Ciebie, a w zasadzie latwiejszy. Syn bedzie immediate relative obywatela, nie ma zadnej kolejki (poza normalnym czasem oczekiwania na AOS przy concurrent filing).

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Rozumie ze dziecko w takim wieku nie idzie na interview a USCIS nie robi wywiadu w szkole itp. ? :)

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

wow ... na prawdę nie szkoda Ci chłopaka, który musi przez to wszystko przechodzić??  ma jedynie 8 lat, trzeba chyba nie mieć serca, żeby skazywać swoje dziecko na tego typu "atrakcje" właściwie zaraz po przyjeździe .... :(

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Dnia 5/29/2017 o 12:46, pannamloda napisał:

Rozumie ze dziecko w takim wieku nie idzie na interview a USCIS nie robi wywiadu w szkole itp. ? :)

Nie wiem czy jest interview ale nawet jezeli jest to dosc trywialny.

PS. Please pisz po polski. Rozumiem, nie "rozumie".

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.


Zaloguj się teraz