Skocz do zawartości
greg1031

Sponsorowanie Rodzinne – Procedura Nvc/ambasada

Recommended Posts

Z tego co pamiętam $70 płaci się bezwzględu na liczbę osób, natomiast $400 od każdej osoby

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Dzieki,wiec przekazuje dobra wiadomosc(kazdy dolar sie liczy :) )mojej Mamie a szukalam na forum w roznych miejscach i nie znalazlam konkretnej odpowiedzi.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Zapewne mama dostała w tych dokumentach hasło do zalogowania się tutaj https://ceac.state.gov/CTRAC/Invoice/signon.aspx podajesz numer sprawy WRW.... i numer invoicu, który dostała mama. Po zalogowaniu zobaczysz, że $70 płaci się bezwzględu na liczbę osób. Możesz już to zapłacić... tylko podając numer konta w USA, jeśli mama nie potrafi niech Ci poda numer routing i account number (są na czeku do konta) tak najszybciej i najlepiej bo wtedy dostajesz wszystko elektronicznie. Można już to zapłacić, bo wtedy sprawa ruszy na dobre.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

W moim przypadku nie bedzie nic przychodzic elektronicznie poniewaz Mamcia hasel itp.nie poda przez komputer;)wiec moge tylko czekac na koperty.

Do mojej Mamy przyjechal dzis znajomy ktory jej pomaga w wypelnianiu i przelewie i juz wiem,ze przelew zrobili i dzieki Twojej info wyslali tylko te 70$.

Wiec tak jak napisales-sprawa ruszy na dobre!

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Tak,to prawda-musi byc dobrym czlowiekiem,ze zamiast spedzac rodzinnie niedzielne popoludnie przyjezdza do znajomej i pomaga.Bez niego pewnie moja Mami by wypelniajac dokumenty popelnilaby bledy i sprawa ciagnelaby sie dlugo.

Oby takich jak ten znajomy bylo jak najwiecej.

Wam tez dziekuje za pomoc poniewaz bez Was nie dalabym sobie tak latwo rady.

Wy tez jestescie wspaniali!

Prosze jeszcze o odpowiedz-jaki jest wymagany dochod sponsora na 1 osobe.W 2005r byl to dochod 7 tysiecy$,teraz jaka to kwota?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

hej :) mam pytanie odnośnie składania dokumentów do NVC. Otrzymaliśmy z mężem informację o zatwierdzeniu petycji (wiza CR1 a ja jestem w Polsce). Chodzi mi o te cover sheet - do AOS i do DS-230. To się drukuje po dokonaniu płatności i tworzy się jakiś barcode, który się później wkleja. Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić co z tym trzeba zrobić i w jaki sposób to zrobić (moze to banalne pytanie ale jakoś nie mogę sobie z tym poradzić, więc proszę o pomoc :D). I oprócz tego cover sheet jeszcze można napisać cover letter, w którym będzie cała lista wysyłamych dokumentów. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam :D

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Prosze jeszcze o odpowiedz-jaki jest wymagany dochod sponsora na 1 osobe.W 2005r byl to dochod 7 tysiecy$,teraz jaka to kwota?

Tutaj jest aktualne info: http://www.uscis.gov/files/form/i-864p.pdf

To nie jest tak prosto odpowiedzieć na 1 osobę, to jest liczone na gospodarstwo domowe.

Np. jeśli Twoja mama mieszka sama i Ty przyjeżdżasz jako osoba sponsorowana to już będą dwie osoby w gospodarstwie, wtedy dochód wymagany min. $18,212 (nie wiem czy też dolicza się Twoje dzieci, które z Tobą emigrują-chyba tak, jeśli jest Was 3+mama=4 osoby w gospodarstwie, jeśli mama mieszka z mężem to już jest 5 osób wymagany dochód $32,237

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
hej :( mam pytanie odnośnie składania dokumentów do NVC. Otrzymaliśmy z mężem informację o zatwierdzeniu petycji (wiza CR1 a ja jestem w Polsce). Chodzi mi o te cover sheet - do AOS i do DS-230. To się drukuje po dokonaniu płatności i tworzy się jakiś barcode, który się później wkleja. Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić co z tym trzeba zrobić i w jaki sposób to zrobić (moze to banalne pytanie ale jakoś nie mogę sobie z tym poradzić, więc proszę o pomoc :)). I oprócz tego cover sheet jeszcze można napisać cover letter, w którym będzie cała lista wysyłamych dokumentów. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam :)

Po zapłacie drukujesz te Cover sheety (zawierają numer sprawy i kod kreskowy) odpowiedni cover przyczepiasz na wierzchu odpowiedniej dokumentacji przed wysłaniem do NVC.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Tutaj jest aktualne info: http://www.uscis.gov/files/form/i-864p.pdf

To nie jest tak prosto odpowiedzieć na 1 osobę, to jest liczone na gospodarstwo domowe.

Np. jeśli Twoja mama mieszka sama i Ty przyjeżdżasz jako osoba sponsorowana to już będą dwie osoby w gospodarstwie, wtedy dochód wymagany min. $18,212 (nie wiem czy też dolicza się Twoje dzieci, które z Tobą emigrują-chyba tak, jeśli jest Was 3+mama=4 osoby w gospodarstwie, jeśli mama mieszka z mężem to już jest 5 osób wymagany dochód $32,237

Wiec moja Mama chciala byc dobra wrozka i zaczela sponsorowanie mnie+moje 2 dzieci oraz moja siostre+3 dzieci....

Teraz przyszedl czas oplat i tych dochodow i zaczela sie martwic,ze potrzebny bedzie dodatkowy sponsor.

Moja Mama mieszka z mezem,ma 3 domy wlasne(nie naleza do banku) i w sumie ktos ze znajomych zgodzil sie byc dodatkowym sponsorem lecz dla tylu osob wystarczy???

Narazie wstepny plan jest taki,ze moja sprawa juz sie zajela,natomiast siostra za miesiac lub 2-choc nie wiem czy to cos da.

Oby tylko wszystko wyszlo ok.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

starczy jesli ten ktos zarabia duzoooo :( wiec jesli kogos takiego macie to nie powonno byc problemu

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

czy ktoś może udzielić mi inforamacji na pewien temat. Chodzi mi o wysyłanie dokumentów razem z DS-230 (ja jestem w Polsce, a mąż w USA). Wiem, że wszystkie akty moje- urodzenia i małżeństwa, ale czy akt urodzenia męża też trzeba dołączyć? będę wdzięczna za odpowiedż. pozdrawiam :)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

czy po wydrukowaniu dokumentu cover sheet sama mam wysyłac druk DS- 230 i sponsor gwaracje I-864 do NVC czy czekac na maila od nich. Na dokumencie cover sheet jest napisane zeby instrukcje pobrac ze strony internetowej, ale tam natomiast zeby bez zezwolenia nie wysylac zadnych dokumentow do NVC. No i nie wiem co robic.....

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
czy ktoś może udzielić mi inforamacji na pewien temat. Chodzi mi o wysyłanie dokumentów razem z DS-230 (ja jestem w Polsce, a mąż w USA). Wiem, że wszystkie akty moje- urodzenia i małżeństwa, ale czy akt urodzenia męża też trzeba dołączyć? będę wdzięczna za odpowiedż. pozdrawiam :)

Nie sądzę, żeby akt urodzenia męża był potrzebny.

Tutaj http://travel.state.gov/visa/immigrants/info/info_3195.html jest napisane:

Petitioner Documents

Applicants in the following visa categories are required to provide 1) an original or certified copy of their Petitioner’s birth certificate and 2) original or certified copy of their Petitioner’s marriage certificate from the Petitioner’s current and all previous marriages.

- Parent of a U.S. Citizen who is at least 21 years old (IR-5)

- Brothers and sisters of United States citizens (F4)

Ty jesteś w innej kategorii :)

  • Like 1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

czy po wydrukowaniu dokumentu cover sheet sama mam wysyłac druk DS- 230 i sponsor gwaracje I-864 do NVC czy czekac na maila od nich. Na dokumencie cover sheet jest napisane zeby instrukcje pobrac ze strony internetowej, ale tam natomiast zeby bez zezwolenia nie wysylac zadnych dokumentow do NVC. No i nie wiem co robic.....

Jeśli masz już odpowiednie Covery to nie masz na co czekać, nikt nie będzie do Ciebie pisał, jeśli było płacone przez internet.

Pisałem już o tym tutaj: http://www.usa.info.pl/board/index.php?s=&...ost&p=99829

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Ewa-greg czekal pelne 3 miesiace do interview w Warszawie.

pod loginem grega masz wszystkie daty zalatwiania jego spraw

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz


×