Mieszkam od 11 w Chicago, mam tu rodzine, znajomych , prace ale jest duzu minus- starsznie daleko do tej "reszty swiata". Lubimy podrozowac samochodem, ogladac galkami zmieniajacy sie swiat za oknem chocby na weekend ale te 18 godzin do jakiegokolwiek fajnego widoku to jest za dlugo. Postanowilismy przeprowadzic sie i droga kompromisu padlo na Colorado/Denver. Czytam wszystko co popadnie o tym miejscu bo juz za rok przywitam sie z ta ziemia. Bylam tam 3 razy, raz w gorach z 8 lat temu, w Denver w grudniu przejazdem i bardziej swiadomie tydzien temu. Podoba mi sie, nawet bardzo....mam nadzieje, ze sie nie pomyle....
Szukam Wlasnego Miejsca Na Ziemi...
Napisano 21 lipiec 2011 - 15:28
Mieszkam od 11 w Chicago, mam tu rodzine, znajomych , prace ale jest duzu minus- starsznie daleko do tej "reszty swiata". Lubimy podrozowac samochodem, ogladac galkami zmieniajacy sie swiat za oknem chocby na weekend ale te 18 godzin do jakiegokolwiek fajnego widoku to jest za dlugo. Postanowilismy przeprowadzic sie i droga kompromisu padlo na Colorado/Denver. Czytam wszystko co popadnie o tym miejscu bo juz za rok przywitam sie z ta ziemia. Bylam tam 3 razy, raz w gorach z 8 lat temu, w Denver w grudniu przejazdem i bardziej swiadomie tydzien temu. Podoba mi sie, nawet bardzo....mam nadzieje, ze sie nie pomyle....
AdSense
Napisano 21 lipiec 2011 - 15:31
dobrze trafilas bo sa osoby z tego Stanu to moze cos napisza wiecej
ps prawie kazdy szuka tego miejsca,drogi zycia ..
Jeżeli chcesz coś dostać musisz najpierw sam coś dać..
Uwaga ! Karina Pomaga dobrowolnie-wolontariat i kiedy ma wolny czas na forum-jesli nie mozesz doczekac sie odpowiedzi prosze sie przypomniec grzecznie na pw -cierpliwosc wskazana oraz kultura osobista.dziekuje
Napisano 21 lipiec 2011 - 18:29
Nie wiem czy to jest twoje miejsce na ziemi - ale Colorado chyba do najgorszych nie nalezy
Napisano 21 lipiec 2011 - 19:16
Obecnie mieszkam w Chicago (właściwie zaraz pod Chicago, w miasteczku Oak Park). Osobiście wykańcza mnie klimat
AdSense
Napisano 23 lipiec 2011 - 00:49
Z praca u meza raczej nie bedzie problemu i mysle, ze ze mna tez nie choc nigdy nie wiadomo
(Widzialam bardzo duzo panow z broda i dlugimi wlosami (o wiele wiecej niz tu) i plecakiem na plecach. Z jednej strony mnie to ucieszylo bo w takim wieku to tu juz wszystkich wykreca z wilgoci a z drugiej mam nadzieje, ze choc koncoweczki strzyga
Tak z ciekawosci, sa salony po $5? Takie fabryki gdzie za bardzo nie mozna sie wydziwiac? Tu jest kupa, na kazdym rogu..
Mysle o mnieszkaniu no moze nie w samym Denver ale w Lakewood, o ile sie nie myle to sa tam niezle szkoly, mam 7 letniego syna wiec na to tez musze patrzyc.
Napisano 23 lipiec 2011 - 05:46
Napisano 24 lipiec 2011 - 15:28
Napisano 24 lipiec 2011 - 19:17
Rok czasu to dluuugo ale z drugiej strony czas specjalnie dalam taki odlegly abym mogla sie dobrze przygotowac.
Napisano 23 sierpień 2011 - 03:14
Nie wiem jak to jest ale zawsze ciagnie do swoich i tu sie troche boje bo nikogo tam nie znam. Mam nadzieje, ze przez chodzenie po gorach, uprawianie sportow itp napotkamy fajnych ludzi z pasja....
Napisano 23 sierpień 2011 - 06:21
Uwaga ! Karina Pomaga dobrowolnie-wolontariat i kiedy ma wolny czas na forum-jesli nie mozesz doczekac sie odpowiedzi prosze sie przypomniec grzecznie na pw -cierpliwosc wskazana oraz kultura osobista.dziekuje
Napisano 03 wrzesień 2011 - 05:54
Ojjj najwyzej bede gdzie wrocic, troche rodziny, kupa znajomych.......... przygarna jak cos
Najbardziej mnie fascynuje w Colorado to, ze mozna pojechac gdzies.. choc na jeden dzien i spedzac fajnie czas bez komercji.
River, jestes miodem na moje skolowane serce
Napisano 03 wrzesień 2011 - 06:10
a ta, tez mozesz kogos sobie poznac.
Napisano 03 wrzesień 2011 - 13:16
bez wiekszego namyslu wybrala..... Portland, Oregon
just sayin'...
Napisano 03 wrzesień 2011 - 16:31
Napisano 03 wrzesień 2011 - 21:01
Tak naprawde mojemu sie marza karaiby ale na pewno nie z dzieckiem szkolnym i w dodatku alergikiem...kto wie, moze na starosc kraby beda łowic
Napisano 03 wrzesień 2011 - 21:09
1] nie chodza po doktorach
2] wszystko - lacznie z mieskiem - wsuwaja na surowo
AdSense
Napisano 09 wrzesień 2011 - 23:00
zycze powodzenia i zeby Ci sie tak ulozylo jak sobie marzysz
Mnie sie kiedys marzyla Floryda ale mi przeszlo(to jest miejsce dobre na wakacje tylko)
W CO fajnie sie mieszka,jedyny minus to susza ale niektorzy to lubia
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych