Zycie W Orlando
Napisano 02 listopad 2011 - 00:58
Bylem 2 tyg na florydzie dokladnie orlando i ..spodobalo sie mi i mojej zonie.Obecnie mieszkamy blisko 7 lat w uk i chcielibysmy zamieszkac na florydzie.I teraz pytanie gdzie?Orlando czy bezpiecznie i ktora czesc dokladnie?Wiem ze Pine hills odpada.Moze inne miasteczko mniejsze kolo orlando.Praca pewnie jak wszedzie ale kazde info sie przyda.Moze uda sie kupic mieszkanie przed przylotem.
AdSense
Napisano 02 listopad 2011 - 02:09
Napisano 02 listopad 2011 - 03:29
i od tej pory orlando mi sie juz nie kojarzy z myszka miki tylko z lobuzeria
po tampa/st pete orlando to najgorsze miejsce do zycia na florydzie
dlaczego was tam akurat ciagnie - pogoda do dupy, oceanu nawet przez lornetke nie widac
i autostrady sa tam wiecznie zakorkowane
smrod brud i bandytyzm
Napisano 02 listopad 2011 - 06:47
Jeżeli chcesz coś dostać musisz najpierw sam coś dać..
Uwaga ! Karina Pomaga dobrowolnie-wolontariat i kiedy ma wolny czas na forum-jesli nie mozesz doczekac sie odpowiedzi prosze sie przypomniec grzecznie na pw -cierpliwosc wskazana oraz kultura osobista.dziekuje
AdSense
Napisano 04 listopad 2011 - 11:54
Napisano 04 listopad 2011 - 12:06
bo myslalem ze to juz masz a widze ze Ty masz tylko papiery ze jestes kucharzem..
Co do Florydy to zalezy od miejsca,poszukaj na necie ktore miasto jest bezpieczne ,sa tam mapki bezpieczenstwa
moze ktos napisze z Florydy na forum ale sam tez odrob prace domowa
Uwaga ! Karina Pomaga dobrowolnie-wolontariat i kiedy ma wolny czas na forum-jesli nie mozesz doczekac sie odpowiedzi prosze sie przypomniec grzecznie na pw -cierpliwosc wskazana oraz kultura osobista.dziekuje
Napisano 04 listopad 2011 - 13:30
Jakiekolwiek info mile widziane.PZdr
Napisano 04 listopad 2011 - 13:33
masz o tyle ze jadac do USA nie potrzebujesz wklejki ktora masz teraz w paszporcie ale lecisz jako turysta na max 90 dni
Musisz poczytac troche o wizie pracowniczej jak nie wylosujesz zielonej karty..Takie same zasady sa dla Polakow,Anglikow ..
nie majac pracodawcy takiej wizy pracowniczej nie otrzymasz i nie masz po co isc do Ambasady bez pewnych papierow
lepiej abys cos wiedzial teraz niz mialbys myslec ze cos jest latwiej a potem zderzyc z przepisami
Napisano 04 listopad 2011 - 17:44
wszedzie indziej to albo a/c przez caly rok albo kombinacja a/c i mocne ogrzewanie
poza tym jesli cos masz ale jestes chorowity
nawet jesli masz "insurance" to sie mozesz pozegnac
z tym co masz
dalej nie rozumiem co tych ludzi tak ciagnie do ameryki
no, moze ci z somalii i bangla desz troche zyskuja
ale obywatele EU ?
Napisano 04 listopad 2011 - 18:27
No ale do rzeczy,jest tez taniej,zywnosc,knajpy,ciuchy(Mam 2metry i w USA sie okupilem jak nigdy na caly rok)W garazu ma Cadillaca i tak to....
Najpierw zbieram info te rzeczy za i przeciw.
Napisano 04 listopad 2011 - 18:52
jest duza roznica pomiedzy Uk a USA..
Napisano 06 grudzień 2011 - 13:57
Użytkownik gino9 dnia 04 listopad 2011 - 18:27 napisał
No ale do rzeczy,jest tez taniej,zywnosc,knajpy,ciuchy(Mam 2metry i w USA sie okupilem jak nigdy na caly rok)W garazu ma Cadillaca i tak to....
Najpierw zbieram info te rzeczy za i przeciw.
Ja zaczynam myśleć podobnie sytuację mam podobną jak Ty . Moja koleżanka mieszka w Polsce Maj-Wrzesień robi mały sezonowy biznes , a resztę roku mieszka na Florydzie i bardzo sobie chwali . Czasem jak dzwoni to pyta mnie co ja jeszcze tu robię tz . w Polsce ?
Robiłem rekonesans kilkanaście dni spędziłem w Jackssonville bardzo mi się podobało , tanio jak barszcz . Benzyna poniżej 3 zł litr ( w przeliczeniu )
Oglądałem kilka nieruchomości , naprawdę fajny dom można kupić za pół marnego mieszkania w Polsce . No trochę trzeba poszukać , ale ofert na prawdę jest wiele .
AdSense
Napisano 06 grudzień 2011 - 15:18
Użytkownik spajder dnia 06 grudzień 2011 - 13:57 napisał
Oglądałem kilka nieruchomości , naprawdę fajny dom można kupić za pół marnego mieszkania w Polsce . No trochę trzeba poszukać , ale ofert na prawdę jest wiele .
Cenami tych nieruchomosci to sie tak kolego nie zachlystuj. Najpierw znalez kogos kto w danej okolicy mieszka dosc dlugo. Mozesz bowiem np. w pewnych czesciach Detroit kupic piekny dom z cegly za tyle co cwierc mieszkania na jakiejs polskiej pipidowce. Tyle, ze potem ktos z sasiadow albo i kolesiow na goscinnych wystepach w takiej dzielnicy moze ci "zaoferowac" owa ceglowke za wszystko co masz. Bedzie to oczywiscie propozycja "nie do odrzucenia"
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych