Skocz do zawartości

* * * - - 1 głosy

Szukam Pracy Sacramento, Sf, Davis

23 odpowiedzi w tym temacie

#1 mariano85

• Użytkownik
  • 42 Postów:

Napisano 20 listopad 2011 - 23:24

Witam szukam pracy na stałe w tych rejonach!
o mnie:
skończyłem studia w 2010 Motoryzacja i Energetyka
Doświadczenie:
praca na kuchni w 2009,2010 w czasie wakacji (camp usa)
2 lata stazu w warsztacie samochodowym
1 rok jako elektromonter/ elektryk-( ale jako elektryk pomocnik)
Lat 26, bez nałogów, jezyk poziom sredni!, cały czas sie doszkalam!
CZy mam wogole jakies szanse?

AdSense

• Advert

#2 sly6

Rezydent FORUM

• Administrator
  • 18798 Postów:

Napisano 20 listopad 2011 - 23:56

to na 1 miesiac oplaca Ci sie czegos szukac\
jak ktos zobaczy ze masz byc 1 miesiac w USA to moze Ci powiedziec ze zaplaci Ci ale za pare tyg a TY masz juz wracac do Polski i co wtedy bedzie?
"Pay it forward" zycie bedzie lepsze dla wszystkich :)
Jeżeli chcesz coś dostać musisz najpierw sam coś dać..

Uwaga ! Karina Pomaga dobrowolnie-wolontariat i kiedy ma wolny czas na forum-jesli nie mozesz doczekac sie odpowiedzi prosze sie przypomniec grzecznie na pw -cierpliwosc wskazana oraz kultura osobista.dziekuje

#3 kzielu

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 920 Postów:

Napisano 21 listopad 2011 - 13:36

Wyświetl postUżytkownik mariano85 dnia 20 listopad 2011 - 23:24 napisał

o mnie:
Doświadczenie:

Nie.

#4 mariano85

• Użytkownik
  • 42 Postów:

Napisano 21 listopad 2011 - 22:07

kzielu jak na REZYDENTA bardzo wyczerpująca odpowiedz! Jak tak sie tu pomaga ludziom to.......

Sly6 nie szkam niczego na 1 mc ani na stałe (narazie) Bo nie mam mozliwosci tam zostać Tak tylko chciałem sie rozejrzeć, jak to jest z ta praca! Czy naprawde jest tak ciezko znalezć? czy ludzie sa poprostu wybredni, czy rynek zapchany meksykami!
Nawet jak na poczatek nielegalnie- bar, resteuracja, pomocnik, budowa.. cokolwiek jest ciezko?
Ale dzieki za rade! napewno komuś kto ma pomysł jechac na taki krótki okres ta rada sie przyda i wezmie to pod uwage!
pozdro

#5 sly6

Rezydent FORUM

• Administrator
  • 18798 Postów:

Napisano 21 listopad 2011 - 22:10

jest roznie z ta praca
nie jestes kobieta bo tutaj sa domki do sprzatania ,opieka w domu -pomoc rodzinom
a tak pozostaje jak piszesz bar,restauracja czy tez bar ale ile zarobisz to nastaw sie na min i moze to byc i 5 dol na godz.

Uwaga ! Karina Pomaga dobrowolnie-wolontariat i kiedy ma wolny czas na forum-jesli nie mozesz doczekac sie odpowiedzi prosze sie przypomniec grzecznie na pw -cierpliwosc wskazana oraz kultura osobista.dziekuje

AdSense

• Advert

#6 makdonald

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 884 Postów:

Napisano 22 listopad 2011 - 01:50

uwazaj tez bo w ramach kryzysu ja z zona przestalismy dawac napiwki kelnerkom w naszej ulubionej restauracji
nie jestesmy niestety jedynymi "cheap asses" w okolicy - wrecz przeciwnie, powoli zaczynamy dominowac ( tzn. stanowic wiekszosc...hehehe)
a kelnerki podobno i tak sa zadowolone, ze maja te "minimum wage"

#7 kzielu

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 920 Postów:

Napisano 22 listopad 2011 - 02:53

Wyświetl postUżytkownik mariano85 dnia 21 listopad 2011 - 22:07 napisał

kzielu jak na REZYDENTA bardzo wyczerpująca odpowiedz! Jak tak sie tu pomaga ludziom to.......

Ale za to prawdziwa. Wolisz żebym Ci pierdoły opowiadał na pół strony ?

#8 sly6

Rezydent FORUM

• Administrator
  • 18798 Postów:

Napisano 22 listopad 2011 - 10:26

a moze cos na stronach bedzie,kto,kogo,szuka i gdzie
wiele gazet lokalnych ma ogloszenia roznego rodzaju juz na necie ..

#9 kzielu

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 920 Postów:

Napisano 22 listopad 2011 - 11:50

btw - byłem w weekend u teściów w Port Clinton, OH - bezrobocie w okolicy (Toledo, Lima, Sandusky) osiągnęło 20%. To mniej więcej ile w najgorszym momencie w Polsce.

#10 makdonald

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 884 Postów:

Napisano 22 listopad 2011 - 16:12

Tu gdzie mieszkam ( Akron, OH area) w jakiejs gazecie pisali w niedziele, ze "nieoficjalnie" jest juz 23%
Za to wlasnie indyczka na swieta kupilem po 35 centow za funta :)
Czyli "nie ma zlego co by na dobre nie wyszlo".

#11 Red77

• Użytkownik
  • 48 Postów:

Napisano 22 listopad 2011 - 16:49

Toz to te wasze ohio gorzej niz rumunia

Wyświetl postUżytkownik kzielu dnia 22 listopad 2011 - 11:50 napisał

btw - byłem w weekend u teściów w Port Clinton, OH - bezrobocie w okolicy (Toledo, Lima, Sandusky) osiągnęło 20%. To mniej więcej ile w najgorszym momencie w Polsce.

Tutaj mozna sie zgodzic port clinton to zwykla wiocha, wiec bezrobocie nie powinno dziwic, no ale cleavland "najbardziej przygnebiajace miasto w usa" heheh, moral z tego taki , ze bedac w stanach w ohio zatrzymujemy sie tylko aby wyrzucic smieci i zalatwic potrzeby fizjologiczne lol

#12 makdonald

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 884 Postów:

Napisano 22 listopad 2011 - 17:08

Wyświetl postUżytkownik Red77 dnia 22 listopad 2011 - 16:49 napisał

Toz to te wasze ohio gorzej niz rumunia

Tutaj mozna sie zgodzic port clinton to zwykla wiocha, wiec bezrobocie nie powinno dziwic, no ale cleavland "najbardziej przygnebiajace miasto w usa" heheh, moral z tego taki , ze bedac w stanach w ohio zatrzymujemy sie tylko aby wyrzucic smieci i zalatwic potrzeby fizjologiczne lol

no, coz - to ze pisze o Ohio wynika stad ze tu wlasnie mieszkam
w innych czesciach USA nie jest lepiej ( a nierzadko jest jeszcze gorzej)
p.s. jesli masz ambicje odwiedzac Ameryke po to aby "wyrzucic smieci i zalatwic potrzeby fizjologiczne"
to taniej bedzie zostac w Polsce, gdzie zreszta smieci podrzuca sie sasiadom a Polacy wyprowadzaja psy aby sraly na chodnikach

#13 kzielu

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 920 Postów:

Napisano 22 listopad 2011 - 17:19

Port Clinton to może i wiocha ale ma lotnisko z większym ruchem niż taki Poznań gdzie jest jak w aeroklubie...
Port Clinton to vacation destination - ludzie tam przyjeżdzają wypocząc albo przeprowadzają się retirement (jak moim teściowie), trudno oczekiwać wielkiego przemysłu tam...

#14 emigum

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 241 Postów:

Napisano 22 listopad 2011 - 18:11

A co robi tam te 20%?
Siedzą w domach i ew. szukają roboty, czy tak jak u nas niby 20% bezrobocie, a połowa z tego na budowach w Warszawie, ćwiartka woli jakiegoś Komandosa obalić i jeszcze trochę absolwentów dla których "nie ma pracy z ich wykształceniem" i pozostali? Jak to tam jest?

#15 Red77

• Użytkownik
  • 48 Postów:

Napisano 22 listopad 2011 - 18:20

tak placzecie tak lamentujecie jakie to bezrobocie u was panuje, ze pozwolilem sobie na odrobine uszczypliwosci, ale co niektorym pozostaly w genach jeszcze kompleksy i foch a co najwazniejsze mowia to polaczki, ktorzy stali sie bardziej amerykanscy niz rodowici amerykanie

Wyświetl postUżytkownik kzielu dnia 22 listopad 2011 - 17:19 napisał

Port Clinton to może i wiocha ale ma lotnisko z większym ruchem niż taki Poznań gdzie jest jak w aeroklubie...
Port Clinton to vacation destination - ludzie tam przyjeżdzają wypocząc albo przeprowadzają się retirement (jak moim teściowie), trudno oczekiwać wielkiego przemysłu tam...

...ten strzelil focha na slowa "wiocha" i zaczyna licytacje...my mamy najlepsze...,...my mamy najwieksze...,...itd heheh jak dzieciaki
zwisa mi to czy tam cos laduje i ile tego laduje

Wyświetl postUżytkownik makdonald dnia 22 listopad 2011 - 17:08 napisał

no, coz - to ze pisze o Ohio wynika stad ze tu wlasnie mieszkam
w innych czesciach USA nie jest lepiej ( a nierzadko jest jeszcze gorzej)
p.s. jesli masz ambicje odwiedzac Ameryke po to aby "wyrzucic smieci i zalatwic potrzeby fizjologiczne"
to taniej bedzie zostac w Polsce, gdzie zreszta smieci podrzuca sie sasiadom a Polacy wyprowadzaja psy aby sraly na chodnikach

wcale nie domyslilbym sie ze tam mieszkasz a do stanow przyjade z wielka przyjemnoscia nauczyc was segregacji smieci i tego ze smieci sie wyrzuca do smietnika nie na ulice.
p.s. psa jak bede mial to raczej nie zabiore bo moze czasami zatesknic za smierdzacym brudny polskim chodnikiem

Wyświetl postUżytkownik emigum dnia 22 listopad 2011 - 18:11 napisał

A co robi tam te 20%?
Siedzą w domach i ew. szukają roboty, czy tak jak u nas niby 20% bezrobocie, a połowa z tego na budowach w Warszawie, ćwiartka woli jakiegoś Komandosa obalić i jeszcze trochę absolwentów dla których "nie ma pracy z ich wykształceniem" i pozostali? Jak to tam jest?

domniemywam ze te 20% zbieraja kupy po psach :P

#16 kzielu

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 920 Postów:

Napisano 22 listopad 2011 - 18:35

Wyświetl postUżytkownik emigum dnia 22 listopad 2011 - 18:11 napisał

A co robi tam te 20%?

Cokolwiek robi, odpowiedź na pierwszy post w tym wątku jest taka jak napisałem w poście nr. 3

#17 makdonald

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 884 Postów:

Napisano 22 listopad 2011 - 18:37

Wyświetl postUżytkownik kzielu dnia 22 listopad 2011 - 17:19 napisał

kilka razy jezdzilismy rowerami z dziecmi po put-in-bay kiedy jeszcze byly malymi brzdacami
mile wspomnienia

#18 emigum

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 241 Postów:

Napisano 22 listopad 2011 - 18:38

Wyświetl postUżytkownik kzielu dnia 22 listopad 2011 - 18:35 napisał

Cokolwiek robi, odpowiedź na pierwszy post w tym wątku jest taka jak napisałem w poście nr. 3

Mam założyć nowy wątek na okoliczność mojego pytania? :)
ps.
Odp na 1szy post znałem zanim pojawiła się odp. 3 :P

Wyświetl postUżytkownik Red77 dnia 22 listopad 2011 - 18:20 napisał

wcale nie domyslilbym sie ze tam mieszkasz a do stanow przyjade z wielka przyjemnoscia nauczyc was segregacji smieci i tego ze smieci sie wyrzuca do smietnika nie na ulice.

Gdybyś choć raz był na wysypisku i zobaczył gdzie tam mają twoją segregację, to sam byś włożył łeb do kibla i se deklem przywalił. B)

#19 kzielu

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 920 Postów:

Napisano 22 listopad 2011 - 19:03

Wyświetl postUżytkownik makdonald dnia 22 listopad 2011 - 18:37 napisał

kilka razy jezdzilismy rowerami z dziecmi po put-in-bay kiedy jeszcze byly malymi brzdacami
mile wspomnienia

Spoko miejsce, byłem w czerwcu, dowiedziałem sie przy okazji kim był Oliver Hazard Perry :)

#20 mariano85

• Użytkownik
  • 42 Postów:

Napisano 23 listopad 2011 - 23:35

hahahaah miła konwersacja, ale musze przyznać red77 ze sie z Tobą zgodze!
Ale wracajac do tematu, skoro kzielu mowi ze nie da rady znależć pracy bo kryzys 20% , makdonald ze jako barman tez nie zarobie bo ludzie nie daja napiwkow z ktorych pewnie nie raz była druga wypłata to powiedzie mi jak wy znalezliscie prace? Ogłoszenie, "poczta pantoflowa",chodzenie od firmy do firmy...a moze załozyliscie własną!!?

#21 kzielu

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 920 Postów:

Napisano 24 listopad 2011 - 01:29

W mojej firmie w tej chwili miejsc pracy jest 6 stron przegladarki - nawet zasady dlugosci urlopu zmienili i dupa... Nie ma odpowiednich kandydatow...

#22 makdonald

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 884 Postów:

Napisano 24 listopad 2011 - 01:45

Wyświetl postUżytkownik mariano85 dnia 23 listopad 2011 - 23:35 napisał

hahahaah miła konwersacja, ale musze przyznać red77 ze sie z Tobą zgodze!
Ale wracajac do tematu, skoro kzielu mowi ze nie da rady znależć pracy bo kryzys 20% , makdonald ze jako barman tez nie zarobie bo ludzie nie daja napiwkow z ktorych pewnie nie raz była druga wypłata to powiedzie mi jak wy znalezliscie prace? Ogłoszenie, "poczta pantoflowa",chodzenie od firmy do firmy...a moze załozyliscie własną!!?

ja definitywnie zalozylem wlasna

#23 Jackie

Rezydent FORUM

• Administrator
  • 2474 Postów:

Napisano 24 listopad 2011 - 03:37

Wyświetl postUżytkownik makdonald dnia 22 listopad 2011 - 17:08 napisał

jesli masz ambicje odwiedzac Ameryke po to aby "wyrzucic smieci i zalatwic potrzeby fizjologiczne" to taniej bedzie zostac w Polsce, gdzie zreszta smieci podrzuca sie sasiadom a Polacy wyprowadzaja psy aby sraly na chodnikach

Przynajmniej raz ubawileś mnie do łez :lol:

Wyświetl postUżytkownik mariano85 dnia 23 listopad 2011 - 23:35 napisał

skoro kzielu mowi ze nie da rady znależć pracy bo kryzys 20% , makdonald ze jako barman tez nie zarobie bo ludzie nie daja napiwkow z ktorych pewnie nie raz była druga wypłata to powiedzie mi jak wy znalezliscie prace? Ogłoszenie, "poczta pantoflowa",chodzenie od firmy do firmy...a moze załozyliscie własną!!?

Pierwsza praca z reguły jest z ogłoszenia. Potem działa tzw. networking, czyli szukanie pracy przez sieć znajomych i krewnych królika. Obecnie naprawdę nie jest łatwo.
Jackie

AdSense

• Advert

#24 Keyser Soze

Aktywny użytkownik

• Użytkownik
  • 196 Postów:

Napisano 17 styczeń 2012 - 08:30

Wyświetl postUżytkownik mariano85 dnia 20 listopad 2011 - 23:24 napisał

o mnie:
Doświadczenie:

Jesli chodzi o wspomniane rejony (SF, Sacto, Davis) to zdecydowanie celuj w SF i tutejsza gastronomie gdyz jesli mnie pamiec nie mysli jest tutaj ok. 3000 barow/restasuracji/klubow, co daje najwieksza ilosc na 1 mieszkanca miasta w skali calego kraju............................I poza tym w tym miescie kryzys nie jest odczuwalny w tych branzach, ludzie wychodza na noc, zostawiaja napiwki (wiem bo sam wychodze, widuje jak i znam mase ludzi pracujacych w barach czy restauracjach)..........................No i poza tym placa minimalna jest najwyzsza w calych USA i po raz pierwszy przekroczyla 10 dolcow, a wynosi dokladnie $10.24 ................................ Mozesz poprzegladac ogloszenia tutaj: http://sfbay.craigslist.org/sfc/fbh/
...and like that...he`s gone...

Cala prawda o Keyser Soze:
http://forum.usa.info.pl/topic/6329-gc-i-zycie-w-bay-area-%3B-wlasnie-mija-rok/

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych