Skocz do zawartości

* * * - - 1 głosy

Staly Pobyt Na Florydzie

floryda pobyt staly dokumenty wiza legalnie wyjazd

• Nie możesz odpowiedzieć
34 odpowiedzi w tym temacie

#1 Myszka1409

• Użytkownik
  • 6 Postów:

Napisano 14 luty 2012 - 12:16

Witam,
Jak mozna zamieszkac na stale na Florydzie legalnie, jakie dokumenty beda potrzebne, jak to wszystko zalatwic?? Prosze o pomoc.

AdSense

• Advert

#2 kzielu

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 920 Postów:

Napisano 14 luty 2012 - 12:45

Takie same jak w kazdym innym miejscu w stanach - zielona karta ktora mozesz uzyskac poprzez malzenstwo z obywatelem, wygrana w loterii lub sponsorowanie przez pracodawce. Powodzenia !

Btw - zdajesz sobie sprawe ze jestes jedna z kilku miliardow ktorzy chca zamieszkac na Florydzie lub w dowolnym innym stanie ?

#3 Stawu

• Użytkownik
  • 18 Postów:

Napisano 14 luty 2012 - 14:53

Napisz do mnie na GG: 979048

#4 gal

Rezydent FORUM

• Administrator
  • 2582 Postów:

Napisano 14 luty 2012 - 15:20

Wyświetl postUżytkownik Myszka1409 dnia 14 luty 2012 - 12:16 napisał

Witam,
Jak mozna zamieszkac na stale na Florydzie legalnie, jakie dokumenty beda potrzebne, jak to wszystko zalatwic?? Prosze o pomoc.

Jesli masz pol miliona dolarow do zainwestowania we wlasny biznes nie ma problemu z mieszkaniem na stale na prowincji.
W duzych aglomeracjach cena wywolawcza jes tjeden milion dolarow.

#5 Piot3r

• Użytkownik
  • 16 Postów:

Napisano 14 luty 2012 - 21:51

Myszka, a nie lepiej postarać się pierw o jakąś wizę, pojechać i zobaczyć jak tam jest? Może szybko zatęsknisz za Polską :). Ja już nie mogę doczekać się dnia kiedy stąd wylecę.

AdSense

• Advert

#6 Myszka1409

• Użytkownik
  • 6 Postów:

Napisano 15 luty 2012 - 01:14

Ja nie będę mieszkała w Polsce, ale nie przez kraj sam w sobie ale przez rządy. Chce bardzo wyjechać z Polski i Europy w ogóle ;/ a Floryda moje marzenie.:) wiem że tak czy tak sie tam znajde :)

#7 kopan

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 204 Postów:

Napisano 15 luty 2012 - 04:38

Najłatwiej przez Meksyk... Sorki ale nie mogłem sobie darować. Po prostu śmiesznie brzmi desperacja wylewana na forum, że "i tak się tam zjadę i tak" bo przez Polski rząd nie chcę mieszkać w Polsce. Tak, postaraj się najlepiej o azyl, bo Polska to kraj w którym sie prześladuje ludzi i napewno takowy dostaniesz. Podejrzewam, że jak Polska długa i szeroka (każdy inny kraj prawdopodobnie tak samo), to każdy jak miałby możliwośc ot tak wyjechania sobie innego kraju bo nie podobają się komuś rządy, ludzie migrowali by bez przerwy z każdego kraju.

Sorki ale śmiesznie to brzmi i wydaje mi się że albo masz 10 (w porywach do 15 lat) albo nie wiesz na czym polega życie, bo to wyglada mniej więcej tak: na złość mamie odmrożę sobie uszy ("na złość amerykańskiemu systemowi imigracyjnemu, i tak tam będę mieszkała).

#8 sly6

Rezydent FORUM

• Administrator
  • 18798 Postów:

Napisano 15 luty 2012 - 07:57

co do tematu,,zapoznaj sie z forum ,rozne tematy-dzialy oraz strony takie jak ta

http://www.uscis.gov/portal/site/uscis

bez odrobienia takiej pracy domowej mozna stac w miejscu i nadal sie pytac..
"Pay it forward" zycie bedzie lepsze dla wszystkich :)
Jeżeli chcesz coś dostać musisz najpierw sam coś dać..

Uwaga ! Karina Pomaga dobrowolnie-wolontariat i kiedy ma wolny czas na forum-jesli nie mozesz doczekac sie odpowiedzi prosze sie przypomniec grzecznie na pw -cierpliwosc wskazana oraz kultura osobista.dziekuje

#9 ilya_

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 431 Postów:

Napisano 15 luty 2012 - 09:04

Wyświetl postUżytkownik Myszka1409 dnia 14 luty 2012 - 12:16 napisał

Witam,

odezwij sie do piotra3r...jak uzyskac zieloną karte juz wiesz...a piotr3r jest citizenem us.

#10 Piot3r

• Użytkownik
  • 16 Postów:

Napisano 15 luty 2012 - 14:53

Tylko co Piot3r ma zrobic :P? Ja jestem w tyle dobrej sytuacji, ze jade i wracam kiedy chce, ale nie bardzo wiem jak pomoc Myszce. Obywatelstwo mam po rodzicach ktorzy kiedys wylosowali wizy, i tym sposobem wyjechalismy z kraju. Z zielona karta tez cos bylo. Po jakims czasie zaczeli starac sie o obywatelstwo i udalo sie. Potem postarali sie o takowe dla mnie. Jako ze nie mialem jeszcze 18 lat to nie musialem sie sam o to starac tylko przyslugiwalo mi po nich. Jesli cos pokrecilem to wybaczcie ale nie jestem zbytnio w temacie wiz, zielonych kart itd.

#11 Myszka1409

• Użytkownik
  • 6 Postów:

Napisano 17 luty 2012 - 00:17

Mam tam znajomych myślę że mi pomogą ;)

#12 Myszka1409

• Użytkownik
  • 6 Postów:

Napisano 17 luty 2012 - 00:31

A kopan to może się że mną na żywo spotka a nie ocenia ludzi po tym o co pytaja. Nigdy nie chciałam opuszczać Polski ale po tym jak nie mogę. Od ponad roku szukam pracy i nic to On tez by chciał Polskę opuścić, a zresztą sam ma wpisane Cleveland a pisze po polsku więc i co chodzi. Trochę szacunku. A czemu Ty nie mieszkasz w Polsce. Ja napisalam ze i tak bede tam mieszkala bo doloze wszelkich starań żeby tak mieszkac.

#13 Myszka1409

• Użytkownik
  • 6 Postów:

Napisano 17 luty 2012 - 00:51

A tak w ogóle to nie mam mamy więc na jej złosc kopan nie odmroze sobie uszu... chociaż wiesz co nie jeden z moich koni jest madrzejszy od Ciebie i jest więcej wart...

#14 makdonald

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 884 Postów:

Napisano 18 luty 2012 - 20:16

Wyświetl postUżytkownik Myszka1409 dnia 15 luty 2012 - 01:14 napisał

Ja nie będę mieszkała w Polsce, ale nie przez kraj sam w sobie ale przez rządy. Chce bardzo wyjechać z Polski i Europy w ogóle ;/ a Floryda moje marzenie. :) wiem że tak czy tak sie tam znajde :)

przez wiele lat jezdzilismy z dziecmi na wakacje na floryde samochodem z ohio
dzieci podorastaly i wyprowadzily sie z domu
teraz na floryde nic nas nie ciagnie
miejsce jak miejsce - mozna znalezc bardziej i mniej ciekawe ( yawn)...:)

#15 makdonald

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 884 Postów:

Napisano 18 luty 2012 - 20:21

Wyświetl postUżytkownik Myszka1409 dnia 17 luty 2012 - 00:31 napisał

A kopan to może się że mną na żywo spotka a nie ocenia ludzi po tym o co pytaja. Nigdy nie chciałam opuszczać Polski ale po tym jak nie mogę. Od ponad roku szukam pracy i nic to On tez by chciał Polskę opuścić, a zresztą sam ma wpisane Cleveland a pisze po polsku więc i co chodzi. Trochę szacunku. A czemu Ty nie mieszkasz w Polsce. Ja napisalam ze i tak bede tam mieszkala bo doloze wszelkich starań żeby tak mieszkac.

o, faktycznie ma napisane cleveland czyli moj sasiad na rzut beretem
a propos szukania pracy- kilku moich sasiadow szuka juz po kilka lat
rok to jak to mowia "nie wyrok"

#16 pati0202

• Użytkownik
  • 2 Postów:

Napisano 09 marzec 2012 - 20:28

http://www.youtube.c...h?v=9y4I_9H7TsM Tu znajdziesz odpowiedzi ! :)

#17 makdonald

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 884 Postów:

Napisano 09 marzec 2012 - 20:37

uwielbiam konie
myszko a co zrobisz z ta stadnina jak sie przprowadzisz na floryde ?
wezmiesz konie ze soba ?

#18 PawellitoWawa1983

• Użytkownik
  • 5 Postów:

Napisano 19 marzec 2012 - 14:29

Jak uda mi się wylosować zieloną kartę to atakuje florydę, miami, fort lauderdale, tampa, orlando, napewno ktoreś z tych miast. Bliższe mi jest Miami gdyż ciągle nie mogę się otrząsnąć z serialu z lat 80 tych Miami Vice ;)

#19 Joanna30

Rezydent FORUM

• Administrator
  • 1758 Postów:

Napisano 19 marzec 2012 - 14:38

A jak u Ciebie z hiszpańskim?
Tam bardziej Ci się przyda niż angielski ;)

#20 kzielu

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 920 Postów:

Napisano 19 marzec 2012 - 15:08

Wyświetl postUżytkownik PawellitoWawa1983 dnia 19 marzec 2012 - 14:29 napisał

Jak uda mi się wylosować zieloną kartę to atakuje florydę, miami, fort lauderdale, tampa, orlando, napewno ktoreś z tych miast. Bliższe mi jest Miami gdyż ciągle nie mogę się otrząsnąć z serialu z lat 80 tych Miami Vice ;)

Przyznam szczerze ze Twoje posty z ostatnich dwoch dni sa zdecydowanie najbardziej zabawne w tej chwili... Jak juz znajdziesz robote w tym McDonaldzie, to wymysl jeszcze z czego bedziesz zyl - bo na pewno nie z pensji z McDonaldsa...

#21 Saka

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 467 Postów:

Napisano 19 marzec 2012 - 16:14

Google przyjacielem twym. Ukrainski sposob na zielona karte: http://beautyabroad.com/ , a tutaj rosyjski: http://www.chanceforlove.com/

Moze Polki rowniez cos takiego stworzyly, bo jednak szanse na GC sa duze wieksze tym sposobem, niz udzial w loterii wizowej :)
"Wladza niszczy ludzi, ktorzy jej nie maja"- The Godfather

#22 pelasia

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 428 Postów:

Napisano 19 marzec 2012 - 17:27

co wy tacy zafascynowani ta floryda? nie znam ani jeden osoby z mojego otoczenia, ktora chcialaby tam mieszkac, znam za to pare osob ktore stamtad uciekly :D lata sa tam nie do wytrzymania, wilgotnosc ogromna, owadow pelno, przestepczosc niemala... oh mozna by wyminiac... no ale jesli na podstawie tv mialabym stan wybierac to tez albo CA albo FL :lol:

#23 PawellitoWawa1983

• Użytkownik
  • 5 Postów:

Napisano 19 marzec 2012 - 23:53

Mc Donalds na rozruch tylko, potem znajdę (mam nadzieję) coś lepszego. Dam sobie radę.

#24 rybka

Aktywny użytkownik

• Użytkownik
  • 132 Postów:

Napisano 20 marzec 2012 - 15:08

juz dawno sie tak nie usmialam... :D

#25 gino9

• Użytkownik
  • 12 Postów:

Napisano 26 marzec 2012 - 09:25

pani PELASIE a jaki stan bys wybral?w ktorym ty jestes?

#26 sly6

Rezydent FORUM

• Administrator
  • 18798 Postów:

Napisano 26 marzec 2012 - 10:38

gino CO oznacza ze Pelasia jest w stanie Colorado

Uwaga ! Karina Pomaga dobrowolnie-wolontariat i kiedy ma wolny czas na forum-jesli nie mozesz doczekac sie odpowiedzi prosze sie przypomniec grzecznie na pw -cierpliwosc wskazana oraz kultura osobista.dziekuje

#27 Joanna30

Rezydent FORUM

• Administrator
  • 1758 Postów:

Napisano 26 marzec 2012 - 10:39

Pelasia wpisane w lokalizacji ma CO, co oznacza, że jest mieszkanką stanu Kolorado ;)

#28 sly6

Rezydent FORUM

• Administrator
  • 18798 Postów:

Napisano 26 marzec 2012 - 10:43

moze by zrobic temat ze skrotami danych stanow :)

#29 ilya_

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 431 Postów:

Napisano 26 marzec 2012 - 12:36

jest to tutaj w niezle opisane http://pl.wikipedia....w_Zjednoczonych

a tak swoja drogą czy znacie pochodzenie flag kazdego ze stanów, dlaczego taka, a nie inna ?

#30 sly6

Rezydent FORUM

• Administrator
  • 18798 Postów:

Napisano 26 marzec 2012 - 12:58

kiedys tym sie interesowalem i mialem fajna ksiazke w ktorej bylo nawet napisane jakie zwierze i dana roslina symbolizuje dany stan :)flaga stanu Michiganhttp://en.wikipedia.org/wiki/Flag_of_Michigan

flaga stanu Michigan

http://en.wikipedia....lag_of_Michigan

#31 ilya_

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 431 Postów:

Napisano 26 marzec 2012 - 13:09

tutaj przykladowo z google cos o flagach http://www.50states.com/flag/

Wyświetl postUżytkownik sly6 dnia 26 marzec 2012 - 10:43 napisał

moze by zrobic temat ze skrotami danych stanow :)

mozna wogoole zrobic dzial "najczesciej zadawane pytania"

#32 arnas

• Użytkownik
  • 37 Postów:

Napisano 26 marzec 2012 - 17:31

Wyświetl postUżytkownik pelasia dnia 19 marzec 2012 - 17:27 napisał

co wy tacy zafascynowani ta floryda? nie znam ani jeden osoby z mojego otoczenia, ktora chcialaby tam mieszkac, znam za to pare osob ktore stamtad uciekly :D lata sa tam nie do wytrzymania, wilgotnosc ogromna, owadow pelno, przestepczosc niemala... oh mozna by wyminiac... no ale jesli na podstawie tv mialabym stan wybierac to tez albo CA albo FL :lol:

Ostatnio jak byłem w UK jako podrostek z rodzicami, to dostaliśmy z wymarszu wytyczne jakie miejsca omijać. Tu byłoby zapewnę analogicznie.

kopan

Cytat

Po prostu śmiesznie brzmi desperacja wylewana na forum, że "i tak się tam zjadę i tak" bo przez Polski rząd nie chcę mieszkać w Polsce.

A jak to jest jak się ocenia samemu patrząc na coś z oddali, a nie z bliska... Chyba nawet taka myśl była...

#33 makdonald

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 884 Postów:

Napisano 27 marzec 2012 - 01:03

A moze Havana ? To jeszcze bardziej na poludnie czyli jeszcze wiecej egzotyki i na polski paszport mozna bez wizy. Amerykanie nam zazdroszcza , ze tak swobodnie mozemy sie wylegiwac na piaszczystych plazach Kuby i pic margerite w cenie polskiej wody mineralnej.

#34 makdonald

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 884 Postów:

Napisano 27 marzec 2012 - 01:07

Wyświetl postUżytkownik Joanna30 dnia 26 marzec 2012 - 10:39 napisał

Pelasia wpisane w lokalizacji ma CO, co oznacza, że jest mieszkanką stanu Kolorado ;)

A ja bym zdecydowanie wybral OH.

AdSense

• Advert

#35 Brian2

• Użytkownik
  • 41 Postów:

Napisano 30 marzec 2012 - 01:00

Wbijaj do mnie. W Tampa i Miami jest bardzo duza przestępczosc. Poza tym ostatnio sie dowiedzialem ze nasza plaza jest na 18 miejscu najpiekniejszych plaz na swiecie.
Co do serialu to ogladalem wszystkie odcinki po kilka razy, Baywatch to samo.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych