roosee

Rodzice Rezydenci - Syn Powyżej 21 Lat

6 postów w tym temacie

Witam serdecznie,

Moi rodzice są stałymi rezydentami USA.

Od jakiegoś czasu pracują legalnie w stanach.

Mam 25 lat.

Czy jest możliwość starania się dla mnie o wizę na zasadzie sponsorowania rodzinnego ?

Dodam, że jestem kawalerem.

Lecę do nich na wakacje, chciałbym wiedzieć w jaki sposób oraz jakie dokumenty (i czy w ogóle mogę starać się o wizę na zasadzie sponsorowania rodzinnego). Pozdrawiam.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Aż 7 lat ? Czy komuś udało się zdobyć wizę znacznie szybciej w ten sposób ?

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Może być różnica np 1 rok

Jak kogoś spotkasz i powie ze da się szybciej to uważaj.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Aż 7 lat ? Czy komuś udało się zdobyć wizę znacznie szybciej w ten sposób ?

Nie udalo bo nie ma zadnej mozliwosci na obejscie tego co pokazuje Visa Bulletin. Jak spojrzysz pokazuje on ktore priority dates sa current czyli z jakiego dnia wyslane wnioski sa w tej chwili "odblokowane" do dalszego procesowania. Jak Sly napisal - moga byc minimalne roznice ale ogolnie 7 lat to dobre oszacowanie.

I mam nadzieje ze nie planujesz zostac na tej wizie turystycznej w US bo pierwsze to fraud, po drugie musialbys utrzymac przez te 7 lat legalny status zeby otrzymac GC. Nawet dzien nielegalnego pobytu Cie z tego wykluczy, bez wzgledu na to czy rodzice beda rezydentami czy obywatelami.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Studia, slub, wiza pracownicza, lottery.. jest wiele innych metod.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.


Zaloguj się teraz