lu2000

Gc Latwiej Przez Syna Czy Zone?

7 postów w tym temacie

Moj chlopak (divorced) od ponad 20 lat przebywa w US. Czy lawiej jest uzyskac GC dla niego poprzez slub ze mna (obywatelka) czy poprzez syna (wlasnie zakonczyl sponsorowanie matki) ? Dodam ze my mieszkamy na FL a syn w NEW JERSEY.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

A Twój chłopak jak się znalazł w USA? Na wizie wleciał?

Ten czas jest taki sam .

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Teoretycznie łatwiej przez syna bo nie trzeba dowodów na bona-fide marriage jak w przypadku małżeństwa, ale nie ma wielkiej różnicy.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Tak. Wlecial na turystycznej.

Tak myslalam, ze nie ma wiekszej roznicy.

Czyli teraz syn ma wypelnic I-130 I wyslac (wraz z birth certificate showing name of both parents and copy of parents' marriage) do office wlasciwego dla NJ?

A my mamy czekac?

Czy jednoczesnie wyslac I -485 do office wlasciwego dla naszego miejsca zamieszkania czyli FL?

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Do zadnego lokalnego office. Przeczytaj instrukcję do I-485 - tam jest dokładnie napisane do którego lockbox wysyła się wszystko w przypadku concurrent filing - oraz co jeszcze trzeba wysłać w pakiecie (masę dokumentów - badania, podatki, affiavit of support).

Do zadnego lokalnego office. Przeczytaj instrukcję do I-485 - tam jest dokładnie napisane do którego lockbox wysyła się wszystko w przypadku concurrent filing - oraz co jeszcze trzeba wysłać w pakiecie (masę dokumentów - badania, podatki, affiavit of support).

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Ok, rzeczywiscie nie doczytalam o tym adresie. Czyli to czy wysylamy dokumenty osobno czy robimy concurrent filling zalezy od nas tak? Nie bylam pewna.

W instrukcji jest napisane ze wymagana jest Criminal History. Chlopak nie ma zadnego recordu... skad ma wziac takie zaswiadczenie? przeczytalam na jednej ze stron ze "USIS will fingerprint you and do the criminal background check -fee $85" czyli nie trzeba wysylac Criminal History wraz z I-485?

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Ok, rzeczywiscie nie doczytalam o tym adresie. Czyli to czy wysylamy dokumenty osobno czy robimy concurrent filling zalezy od nas tak? Nie bylam pewna.

W instrukcji jest napisane ze wymagana jest Criminal History. Chlopak nie ma zadnego recordu... skad ma wziac takie zaswiadczenie? przeczytalam na jednej ze stron ze "USIS will fingerprint you and do the criminal background check -fee $85" czyli nie trzeba wysylac Criminal History wraz z I-485?

+ ze przeczytalas instrukcje. W tym przypadku concurrent filing jest jedyna sensowna opcja. Nie potrzeba zadnego zaswiadczenia. I130, I485, I693, I864 + wszystkie niezbedne dokumenty (podatki, pay stubs, itp) + 2X G-325A o ile dobrze pamietam.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.


Zaloguj się teraz