DSC

procedura/dokumenty K1

5 postów w tym temacie

Czesc dzien dobry:) 

moj ukochany zaczyna starac sie o wize K1 dla mnie. Prosze Was napiszcie jakich dokumentow itp. Ja potrzebuje poza

aktem urodzenia

dokumentem I nie karalnosci

dokumentem swiadczacym I tym ze nie jestem w zwiazku malzenskim

Naszych zdj 

co trzeba jeszcze pokazac /wypelnic. 

Jak dlugo ten proces trwa bardzo Was prosze o pomoc 

Milego dnia :)

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Dokumenty zaleza tez od tego czy bylas wczesniej zamezna. W naszym przypadku moj maz dolaczal do petycji ksero tlumaczonego wyroku rozwodowego. Oryginal polskiego wyroku musialam miec na rozmowie. Jesli nie bylas zamezna to niczego nie przynosisz wystarczy akt urodzenia. Jako dowod zwiazku byly tylko zdjecia 5sz , o ktore nikt w ambasadzie mnie nie pytal. Zrob sobie ksero dokumentow to zatrzymasz oryginaly.  A akt urodzenia bedzie ci jeszcze potrzebny oryginal i tlumaczenie. 

Wszystko masz napisane na stronie ambasady w zakladce wizy narzeczenskie. Polecat tez strone Visajourney.com no i strone USCIS 

Powodzenia

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Wszystkie informacje znajdziesz na Visa Journey w zakładce guide. Proces może trwać około 6 - 9 miesięcy. Może być krócej. 

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Dziękuję! 

Nie bylam nigdy w związku małżeńskim:)

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.


Zaloguj się teraz