klaudia.sasa90

Odmowa

28 postów w tym temacie

Czy po odmowie jakiejkolwiek wizy można starać się dalej o jej dostanie? Jak to dziala? Czy wszystko zależy na jaką osobę trafimy w ambasadzie i jak przekonujący jesteśmy?

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

zależy tez po co lecimy i co mówiliśmy kiedys i co później pokazaliśmy. NP mówimy ze lecimy na miesiąc,jesteśmy pól roku i teraz trudno przekonać Konsula ze lecimy na krócej lub tez ze coś Nas trzyma.wtedy należy poczekać dłuższy czas. Co innego wizy na pobyt stały,inwestora.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Czy jak staje drugi raz po wizę studencka mogę mieć ten sam formularz I-20? Czy trzeba nowy?

Wysłane z mojego Lenovo TAB S8-50L przy użyciu Tapatalka

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
22 minuty temu, klaudia.sasa90 napisał:

Czy jak staje drugi raz po wizę studencka mogę mieć ten sam formularz I-20? Czy trzeba nowy?

Wysłane z mojego Lenovo TAB S8-50L przy użyciu Tapatalka
 

Ale z jakiego powodu dostałaś odmowę? 

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

5 minut temu, klaudia.sasa90 napisał:

A to ma coś do rzeczy?

Jesteś w wątku o wizach F i M. Pytasz o I-20, więc w sumie ma. No chyba, że pytasz na przyszłość. 

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

jak masz zakaz wjazdu to żadnej wizy nie otrzymasz. A jak masz za brak związków np Polską,rodzina,praca ,nauka to po krótkim czasie te związki masz silniejsze?

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
8 minut temu, klaudia.sasa90 napisał:

A to ma coś do rzeczy?

Ma to, ze wtedy bedzie mozna okreslic czy masz jakies szanse czy nie.

Jesli slabe zwiazki z Polska - to jeszcze masz szanse.

Jak naklamalas we wniosku i sie wydalo - to pewnie masz bana i po sprawie.

Jesli kiedys przesiedzialas inna wize (np. turystyczna) - to tez raczej kolejnej wizy latwo nie dostaniesz.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Chodzi o więzi z Polską, tylko nie wiem czy brać ten sam I-20?

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

I20 masz ostemplowany po wizycie?

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Czy po dwóch odmowach F1 i anulowaniu wizy turystycznej (która i tak w marcu się kończyła) za jakiś czas mam szansę dostać wizę studencka? Czy jak odczekam jakiś czas lepiej stawać znowu po studencka czy lepiej po turystyczna ? Dwie odmowy były z powodu braku więzi z polską chociaż przedstawiłam im moje więzi nie wiem jak udowodnić tę więzi z polską co robić?

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
14 minut temu, klaudia.sasa90 napisał:

Czy po dwóch odmowach F1 i anulowaniu wizy turystycznej (która i tak w marcu się kończyła) za jakiś czas mam szansę dostać wizę studencka? Czy jak odczekam jakiś czas lepiej stawać znowu po studencka czy lepiej po turystyczna ? Dwie odmowy były z powodu braku więzi z polską chociaż przedstawiłam im moje więzi nie wiem jak udowodnić tę więzi z polską co robić?

 

Raczej na studencka nie masz szans. Idac do normalnej szkoly i posiadajac srodki, ciezko o odmowe. Pytanie co to za szkola? Jak ktos idzie do szkoly w USA to wiadomo, ze nie bedzie utzymywal duzych zwiazkow z Polska przez kilka lat. Cos musi byc w Twojej sytuacji nie tak. 

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Kurs ESL w Chicago tylko na 6 miesiecy mam środki i wszystko co trzeba, słyszałam że wizę można dostać nawet za 5 razem ale każdy raz w ambasadzie kosztuje, czy jak teraz w Polsce będę robić jakieś kursy praktyki a nawet znajdę pracę to będą to dobre więzi?

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
1 minutę temu, klaudia.sasa90 napisał:

Kurs ESL w Chicago tylko na 6 miesiecy mam środki i wszystko co trzeba, słyszałam że wizę można dostać nawet za 5 razem ale każdy raz w ambasadzie kosztuje, czy jak teraz w Polsce będę robić jakieś kursy praktyki a nawet znajdę pracę to będą to dobre więzi?

 

Czyli robisz ESL, ok. Jak znajdziesz prace to kto da Ci urlop na 6 miesiecy? Po wize generalnie idzie sie ponownie, jak zmieni sie sytuacja. Odpowiedzi generalnie jednoznacznej nie dostanies, bo na wize masz zawsze szanse. Zamierzasz studiowac lub studiowalas w Polsce? Myslalas nad 3-ma miesiacami ESL podczas wakacji? Po co Ci ESL w obecnej sytuacji? Do podniesienia kwalifikacji? Spojrz z pozycji konsula. 

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Właśnie taki mam teraz plan żeby iść ponownie przed wakacjami i polecieć na 3 miesiące, jednak teraz muszę zadbać o moje więzi z Polską co będzie najlepsze? Od września po powrocie ide do liceum wieczorowego klasy maturalnej i chce zdać maturę w przyszłym roku w Polsce

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
1 minutę temu, klaudia.sasa90 napisał:

Właśnie taki mam teraz plan żeby iść ponownie przed wakacjami i polecieć na 3 miesiące, jednak teraz muszę zadbać o moje więzi z Polską co będzie najlepsze? Od września po powrocie ide do liceum wieczorowego klasy maturalnej i chce zdać maturę w przyszłym roku w Polsce

 

Nie wiem czy dobrze pamietam, ale czy do ESL nie trzeba miec liceum skonczonego? Masz racje, ja bym odlozyl wyjazd do czasu uporzadkowania edukacji w Polsce, bo pytanie sie pojawia: skoro nie masz sredniego to czy ESL ma sens? Znow pytam jako konsul. Wielu studentow ESL robi to przed studiami, np. zeby zakonczyc to toeflem. Trzeba pomyslac jak ESL wkomponowuje sie w Twoja historie, bo na razie to nie pasuje do ukladanki. 

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

ESL jak i wize studencka można dostać od 16 roku życia mi zależy aby to zrobić przed maturą

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
2 minuty temu, klaudia.sasa90 napisał:

ESL jak i wize studencka można dostać od 16 roku życia mi zależy aby to zrobić przed maturą

To zalezy od szkoly (u nas jest to 17 lat i skonczone liceum). Widocznie, zeby wlasnie mniejsze byly problemy z wiza.  

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Kaer zobacz sprawę głębiej. Jesli coś mnie trzyma w Polsce to będę dluzej w USA to raz . Jak pisałem wcześniej ludzie wpisują ze lecą na okres 1 miesiąca i zostają dluzej i teraz jak przekonać Konsula ze teraz lecę na krótszy czas.. Malo komu się to udaje i szkoła może być super a osoba co idzie po wizę nie zbudza zaufania. Kiedys Konsulowie mówili ze Pan -Pani wpisuje jedno,mówi a robi coś innego.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
6 godzin temu, sly6 napisał:

Kaer zobacz sprawę głębiej. Jesli coś mnie trzyma w Polsce to będę dluzej w USA to raz . Jak pisałem wcześniej ludzie wpisują ze lecą na okres 1 miesiąca i zostają dluzej i teraz jak przekonać Konsula ze teraz lecę na krótszy czas.. Malo komu się to udaje i szkoła może być super a osoba co idzie po wizę nie zbudza zaufania. Kiedys Konsulowie mówili ze Pan -Pani wpisuje jedno,mówi a robi coś innego.

 

Nie wiem. W tej sytuacji ESL nie wyglada jako sprawa priorytetowa, z perspektywy konsula oczywiscie mowie. Asystowalem kilku osobom w procesie na ESL i mnie wiecej wiem jaka to jest populacja. OP wyglada na outlier-a i stad ten problem z wiza. No ale ja w ogole uwazam, ze ESL to wyrzucone pieniadze w bloto. ;)

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Jeśli zrezygnuje z tych kursów a chciałabym wyjechać na wakacje na wizę turystyczną to z tym będę też problemy czy szanse są większe ?

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

pytanie kiedy chcesz lecieć. Masz dwie odmowy,pokazałaś ze byłaś dłużej na wakacjach i teraz możesz dłużej tez być. Nadal musisz pokazać związki z Polska a dobrze w Ambasadzie wiedzą ze możesz tam zmienić status.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Po wizę chce stawac gdzieś w maju, czerwcu, nie wiem po która jest lepiej

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

a jakie to związki z Polską pokażesz?

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Dwa razy wspomniałam o szkole, teraz nie wiem co jeszcze mogę pokazać pewnie zacznę jakieś kursy lub praktyki, zamierzam też robić prawko, czy to wystarczy?

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.


Zaloguj się teraz