Skocz do zawartości

Recommended Posts

Gortfield    0

Witam,

Moja narzeczona dostala zielona karte. Zastanawiamy sie czy bedzie mozliwosc sciagniecia mnie na K1?

Jesli wątek został juz gdzies poruszony, prosze o link i zamkniecie tematu

Dziekuje! 

Pozdrawiam,

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

sly6    0

Twoja dziewczyna musi mieć obywatelstwo USA by myśleć o tej wizie.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Roelka    241

Tylko obywatele moga sponsorowac k1. Mozecie wziac slub I wtedy starac sie o wize malzenska. Proces trwa dla was okolo 2 lat. 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Gortfield    0

Wow, Super szybka i konkretna odpowiedz! 

Dziekuje,

 

Czyli musze przycisnac pracodawca :D

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Joanna30    4

Albo ożenić się z dziewczyną ;) To by chyba najszybsze było.

A z jakiego tytułu dziewczyna dostała zieloną kartę? Z loterii czy ze sponsorowania rodzinnego?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Gortfield    0

Sponsorowanie rodzinne. 

Dlatego czekam az wyjedzie i "uprawomocni" karte i wtedy dopiero ślub. Teraz nie mozemy. 

Ja mam opcje przenesienia sie tam poprzez prace jednak szukam tez planu B.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

sly6    0

i dobrze ze czekasz ze ślubem. Jesteście dobrze poinformowani.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Gortfield    0

Rozumiem, ze dalej jedna ze sciezek jest:

"Uprawomocnienie" zielonej karty, -> Slub -> wniosek ? 

 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
kzielu    345
2 minuty temu, Gortfield napisał:

Rozumiem, ze dalej jedna ze sciezek jest:

"Uprawomocnienie" zielonej karty, -> Slub -> wniosek ? 

 

Wjazd do US -> slub gdziekolwiek -> petycja I-130

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

kzielu    345
37 minut temu, Gortfield napisał:

Rozumiem ze I-130 to 2 lata czekania? 

Zalezy - dla małżonka rezydenta tak, dla małżonka obywatela nie. Petycja jest uniwersalna.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz


×