Sparrow

Zielona karta a sponsorowanie rodzinne

5 postów w tym temacie

Napisano (edytowane)

Witam :D Czy po otrzymaniu zielonej karty można składać wniosek I-130 żeby ten długi proces już był " w trakcie" żeby w efekcie po otrzymaniu obywatelstwa móc ściągnąć mame, tate i brata ( z żoną ) ?

Edytowane przez Sparrow
0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

14 minut temu, Sparrow napisał:

Witam :D Czy po otrzymaniu zielonej karty można składać wniosek I-130 żeby ten długi proces już był " w trakcie" żeby w efekcie po otrzymaniu obywatelstwa móc ściągnąć mame, tate i brata ( z żoną ) ?

 

Nie. Musisz mieć obywatelstwo już w momencie składania petycji by móc sponsorować w tych kategoriach.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Huh? Jakie I-130 po otrzymaniu zielonej karty? Jak już masz w ręku zielona kartę to po prostu czekasz 3 albo 5 lat (zależnie jak dostałeś karte) i wtedy składasz petycję o obywatelstwo. Dopiero wtedy wysyłasz petycję na rodzinę. Na każdego z osobna oczywiście. Brat poczeka na zielona kartę około 10 - 12 lat. 

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

no i wszystko jasne, dziękuję za odpowiedzi :)

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Zeby byc dokladnym - dopiero po przysiedze (co pewnie Roelka miala na myli) - od zlozenia N400 do otrzymania obywatelstwa mija co najmniej kilka miesiecy a czesto wiecej.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.


Zaloguj się teraz