Skocz do zawartości
Paula93

Wiza sponsorowana przez rodziców dla dzieci przed 21 rokiem życia

Recommended Posts

Witam miałam możliwość wyrobienia zielonej karty przed skończeniem 21 roku życia . Złożyłam papiery do konsulatu i niestety moj sponsor w tym przypadku moj ojciec nie zarabiał wystarczająco mogłam dodać mojego brata jako drugiego sponsora ale na to nie było juz czasu w ten sposób moja zielona karta przepadła a ja skończyłam juz 21 lat . Na ta chwile mam 24 lata rodziców i rodzeństwo w stanach czy jest możliwość żebym znów dostała zielona karte ? Nie mam pojęcia jak do tego sie zabrać a nie chce lecieć na wizę turystyczna 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Jest mozliwosc tylko potrwa to o wiele dłużej. Kilka lat. Zależy też czy rodzice są obywatelami czy rezydentami,  czy Ty jesteś w związku małżeńskim czy nie. 

Ale generalnie jest to chyba czas powyżej 2 lat (?).  Powyżej 10 lat jeśli sponsoruje rodzeństwo. 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

7 lat jeżeli pozostanie niezamężna - o ile dobrze pamiętam.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

No to jeśli Ty jesteś stanu wolnego, to mogą Cię sponsorować. Brat, jeśli jest obywatelem, to też. Szkoda, że zmarnowaliście tyle lat, no ale co się stało, to się nie odstanie.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Tak jestem stanu wolnego . Brat tez jest rezydentem ale teraz będzie miał obywatelstwo . 7 lat to bardzo długo myślałam ze moze da sie to jakoś wcześniej załatwić 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

14 minut temu, Paula93 napisał:

Tak jestem stanu wolnego . Brat tez jest rezydentem ale teraz będzie miał obywatelstwo . 7 lat to bardzo długo myślałam ze moze da sie to jakoś wcześniej załatwić 

Nie da, bez wzgledu na to czy jestes dzieckiem (powyzej 21 lat) rezydenta czy obywatela, czas oczekiwania jest w tej chwili mniej wiecej taki sam i wynosi 7 lat. Jedyna roznica to taka ze jezeli wyjdziez za maz, to petycja dla dziecka rezydenta jest uniewazniana a dla dziecka obywatela przeskakuje do innej kategorii gdzie czas oczekiwania jest jeszcze dluzszy.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz


×