Skocz do zawartości

- - - - -

Szukam pracy w Chicago!!!!

• Nie możesz odpowiedzieć
20 odpowiedzi w tym temacie

#1 maniak

• Użytkownik
  • 47 Postów:

Napisano 12 marzec 2007 - 02:09

Witam
Jestem w Chicago od dwoch miesiecy i nie moge znlaezc stalej pracy. Jak cos znalazlem to byly problemy z wyplata pieniedzy. Jestem legalnie, znam angielski do porozumienia, mam samochod. Prosze o jakakolwiek pomoc.
Pozdrawiam
Maniak

AdSense

• Advert

#2 m4verick

• Użytkownik
  • 26 Postów:

Napisano 12 marzec 2007 - 03:56

maniak napisał:

Witam
Jestem w Chicago od dwoch miesiecy i nie moge znlaezc stalej pracy. Jak cos znalazlem to byly problemy z wyplata pieniedzy.

Czyli pracowales u polaczkow, no to normalne ze nie zaplacili za robote a jak placili to pewno spozniali sie z kazdym czekiem. Jak chcesz pracowac za normalne pieniadze albo przynajmniej placone na czas bez zadnego proszenia sie o czeka to pracuj u amerykancow i trzymaj sie z daleka od naszych (jesli chodzi o biznesy).

Polecam http://chicago.craigslist.org w dziale Jobs znajdziesz cos ciekawego, szczegolnie, ze spikasz po engliszu i masz kwity. Z tej strony wielu znajomych i ja sam znalazlem super prace :lol:

Ta stronka jest chyba najwieksza strona z roznymi ogloszeniami w internecie jaka kiedykolwiek widzialem.

#3 maniak

• Użytkownik
  • 47 Postów:

Napisano 12 marzec 2007 - 05:23

Wielkie dzieki za ta strone. W sumie to wreszcie zaplacili ale nerwow bylo bardzo duzo. A jaka prace na poczatek bys polecil. Zadnego doswiadczenia nie mam wiec nie wiem za bardoz czego szukac.

#4 m4verick

• Użytkownik
  • 26 Postów:

Napisano 12 marzec 2007 - 05:50

Rozumiem, ze kontraktorki juz masz dosc. To moze poszukaj w szapie jakiejs (manufacturing jobs). Tam doswiadczenie jakotakiego nie trzeba, a przynajmniej na glowe ci nie bedzie padalo i stale godziny, weekendy wolne.
Ta strone sprawdzaj codziennie, bo te posty sa publikowane codziennie, albo kilka razy dziennie nawet.

#5 maniak

• Użytkownik
  • 47 Postów:

Napisano 12 marzec 2007 - 16:03

Ok. Bede sprawdzal codziennie. Kontraktorka w sumie tez mowe byc. Ale lepiej zeby byla praca pod dachem.

AdSense

• Advert

#6 karus

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 351 Postów:

Napisano 12 marzec 2007 - 21:24

a tak moze troszke z innej bajki.... opłaca się w stanach jeszcze siedziec dla kasy?? rozumie W&T wiadomo zabawa jakaś tam jeszcze kasa ale jakby miał pracowac za $10 nielegalnie to chyab wolałbym UK czy irlandię? moze się myle...

#7 rypson

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 388 Postów:

Napisano 13 marzec 2007 - 03:58

www.ogloszenia-us.com lub www.bazarynka.com tam moze cos znajdziesz...

#8 maniak

• Użytkownik
  • 47 Postów:

Napisano 13 marzec 2007 - 17:28

Akurat ja jestem tutaj legalnie na zielonej karcie. A tak wogle to nie oczekuje ogromych pieniedzy. Chcem po prostu normalnie zyc.

#9 rypson

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 388 Postów:

Napisano 13 marzec 2007 - 19:30

szczerze mowiac to nie rozumiem jak mozna nie znalezc pracy w takich metropoliach jak chicago czy nowy jork....

#10 sly6

Rezydent FORUM

• Administrator
  • 18800 Postów:

Napisano 13 marzec 2007 - 20:04

maniak a jak ze znajomoscia jezyka?

#11 maniak

• Użytkownik
  • 47 Postów:

Napisano 15 marzec 2007 - 04:25

Potrrafie sie dogadac, ale nic wiecej. Praca jakas tam byla, ale problemy z zaplata ogromne.

#12 mos

• Użytkownik
  • 71 Postów:

Napisano 18 marzec 2007 - 17:54

maniak ja tez szukam pracy, kupilem wczoraj dziennik zwiazkowy i juz mam do wyboru do koloru, jezeli nie umiesz znalezc pracy w chicago to cos jest nie tak.... jezeli jestes legalnie to bierz prace w ktorej wymagaja SS, wtedy raczej nie bedzie problemow z zaplata....

#13 maniak

• Użytkownik
  • 47 Postów:

Napisano 19 marzec 2007 - 02:56

Jestes pewny, ze wtedy zaplaca ? Bo ja raczej nie. Ja tez kupilem w piatek dziennik zwiazkowy i juz jestem nareszcie umowiony na rozmowe.

#14 mos

• Użytkownik
  • 71 Postów:

Napisano 19 marzec 2007 - 04:15

i jakie ogłoszenia wybrales?

#15 maniak

• Użytkownik
  • 47 Postów:

Napisano 19 marzec 2007 - 18:49

Bylem dzisiaj w fabryce w Franklin park. Jutro pewnie zaczne. Jeszcze jade dzisiaj na rozmowe do biura. Moze cos z tego bedzie. A ty co znalazles ?

#16 mos

• Użytkownik
  • 71 Postów:

Napisano 19 marzec 2007 - 19:55

ja jeszcze nie wiem, ale jest dużo ciekaweych ogłoszeń...

#17 maniak

• Użytkownik
  • 47 Postów:

Napisano 19 marzec 2007 - 20:11

A nad czym myslisz ?

#18 Moniia

• Użytkownik
  • 10 Postów:

Napisano 21 marzec 2007 - 08:05

Mozesz ujawnic wiecej szczegulow.Jaka to praca,na jakim stanowisku,jaki jezyk wymagaja(podstawowy, do porozumienia czy plynny)I oczywiscie ile masz na godzine.Pytam sie tak bo moj chlopak przyjezdza za miesiac czasu i pomalu sie rozgladam nad jego praca.pozdr.zycze udanej pracy
Monika

#19 maniak

• Użytkownik
  • 47 Postów:

Napisano 21 marzec 2007 - 15:26

Za prace w fabyce zaoferowali mi 8 dolarow na godzine. Jako operator cnc oczywiscie do przyuczenia bo nigdy przy tym nie pracowalem. Praca 6 dni w tygodniu po 12 godzin. Jeden tydzien zmiana dzienna drugi nocna. Jesli chcesz jeszcze cos wiedziec to pisz.

#20 VeNoN

• Użytkownik
  • 56 Postów:

Napisano 25 marzec 2007 - 15:58

Witam ! Ja mam pare pytan !

1. Jaka wyksztalcenie trzeba miec zeby tam pracowac ?
2. Czy jest mozliwosc Premi albo stalego podwiekszenia pensji ?
3. Czy sa jakies awanse etc. ?

AdSense

• Advert

#21 maniak

• Użytkownik
  • 47 Postów:

Napisano 25 marzec 2007 - 22:35

Ja mam mature z Polski, ale nikt mnie sie tam nie pytal o wyksztalcenie. Po jakims czasie na pewno dostnaiesz podwyzke. Mi powiedzieli, ze najwczesniej po 4-5 miesacach. Ale to dlatego, ze nie mam w tej dziedzinie zadnego doswiadczenia.
Pozdrawiam
Maniak

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych