Skocz do zawartości

* * * - - 1 głosy

lotnisko w chicago

24 odpowiedzi w tym temacie

#1 aggga

Aktywny użytkownik

• Użytkownik
  • 159 Postów:

Napisano 09 grudzień 2007 - 16:09

witam ,
Lece do Chicago i laduje na terminalu 5 gdzie czeka mnie odprawa.
Nastepny lot mam z terminalu 3.
Czy ktos orientuje sie jak wyglada komunikacja miedzy terminalami w Chicago? Czy sa tam specjalnie oznakowane kolejki? Czy sa one odplatne? mam dwie godziny miedzy samolotami wiec wole byc przyszykowana...........
Dzieki za pomoc
10.06.2005---->Chicago---->Minnesota
09.06.2006---->NY------>Minnesota
13.12.2007----->Chicago---->Minnesota

AdSense

• Advert

#2 sly6

Rezydent FORUM

• Administrator
  • 18800 Postów:

Napisano 09 grudzień 2007 - 16:17

Jezdzi kolejka pomiedzy terminalami i Ona jest bezplatna .
"Pay it forward" zycie bedzie lepsze dla wszystkich :)
Jeżeli chcesz coś dostać musisz najpierw sam coś dać..

Uwaga ! Karina Pomaga dobrowolnie-wolontariat i kiedy ma wolny czas na forum-jesli nie mozesz doczekac sie odpowiedzi prosze sie przypomniec grzecznie na pw -cierpliwosc wskazana oraz kultura osobista.dziekuje

#3 karus

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 351 Postów:

Napisano 09 grudzień 2007 - 22:10

pewnie lecisz Lufą, z tego co pamietam oni są na terminalu 5, lotnisko spoko, jest kolejka a 2h o ile się samolot nie opózni to sporo czasu

#4 aggga

Aktywny użytkownik

• Użytkownik
  • 159 Postów:

Napisano 11 grudzień 2007 - 05:08

lece Lotem, a na 5 terminalu laduja wszystkie miedzynarodowe loty . ale dzieki za pomoc .
Ladowalam raz w Chicago ale nie mialam przesiadki bo bylo to moje miejsce docelowe. Pamietam ze lotnisko jest olbrzymie i zrobilo na mnie duze wrazenie= trzymajcie kciuki abym sie nie zgubila :P
pozdrawiam i
WESOLYCH SWIAT wszystkim zycze
10.06.2005---->Chicago---->Minnesota
09.06.2006---->NY------>Minnesota
13.12.2007----->Chicago---->Minnesota

#5 babi

• Użytkownik
  • 2 Postów:

Napisano 28 kwiecień 2011 - 14:27

Witam :) trochę odświeżę ten temat... Również mam przesiadkę w Chicago O'Hare na lot do Detroit (lecę z WAW Lotem). Z tego co wyczytałam będę musiała przetransportować się z terminalu 5 na 1. Wiem również, że jest kolejka pomiędzy terminalami. Nie wiem tylko do końca jak to jest z bagażem. Rozumiem, że musze odebrać bagaż rejestrowany i iść z nim po raz kolejny do odprawy. Chciałam dodać iż posiadam obywatelstwo więc zawirowania wizowe mnie ominą :blink: Chcę tylko się upewnić czy dobrze myślę bo znalazłam w internecie wiele sprzecznych informacji na ten temat.

AdSense

• Advert

#6 sly6

Rezydent FORUM

• Administrator
  • 18800 Postów:

Napisano 28 kwiecień 2011 - 14:32

a jakie znalazlas informacje?
jaka linia lotnicza lecisz z Chicago do Detroit?

Uwaga ! Karina Pomaga dobrowolnie-wolontariat i kiedy ma wolny czas na forum-jesli nie mozesz doczekac sie odpowiedzi prosze sie przypomniec grzecznie na pw -cierpliwosc wskazana oraz kultura osobista.dziekuje

#7 pelasia

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 428 Postów:

Napisano 28 kwiecień 2011 - 16:45

ja ostatnio lecialam przez Chicago i tak jak mowisz, musialam odebrac bagaz i nadac go ponownie. troche z tym wszystkim zamieszania jest ale idzie sprawniej niz sie wydaje. przynajmniej w moim przypadku tak bylo. dobrze miec troche czasu na przesiadke i nie martwic sie czy sie bedzie na czas. lotnisko jest bardzo czytelne, wiec nie powinno byc problemu. takze przy check in, zapytaj sie lin lotniczych jak z tym bagazem, co prawda ich odpowiedzi sa bardzo ogolne, ale nie jest to bardzo skomplikowane :)

pozdr :blink:

p.s. ja duzo czasu spedzilam w kolejce do odprawy granicznej, kolejka obywateli i rezydentow byla dluzsza niz visitors :)
po jakims czasie sie wyrownalo :)

#8 babi

• Użytkownik
  • 2 Postów:

Napisano 28 kwiecień 2011 - 17:54

z Chicago do Detroit z American Airlines... No właśnie tak myślałam, że trzeba odebrać ten bagaż ale wolałam się upewnić. Jeśli chodzi o tą kolejkę dla obywateli to mnie zaskoczyłaś bo zazwyczaj bywało odwrotnie :) Nie jest to moja pierwsza wizyta na tym lotnisku więc problemów być nie powinno ale pierwszy raz przesiadam się w ogóle stąd moje wątpliwości. Dzięki za odp. Również pozdrawiam.

#9 Ollaaaa

• Użytkownik
  • 34 Postów:

Napisano 01 maj 2011 - 23:20

Witam,
Chciałam zapytać czy ktoś leciał kiedyś do Denver przez Chicago? Ląduje w Chicago na terminalu 5 ale niestety nie znam jeszcze terminalu z którego będę odlatywała do Denver. Dowiem się dopiero w dniu odlotu w Warszawie jeśli dadzą mi karty pokładowe czy jak to tam się nazywa. Lecę pierwszy raz do Stanów. Ogólnie mój lot jest długi bo Warszawa-Bruksela-Chicago-DENVER. Ktoś może mógłby się podzielić swoim doświadczeniem?

Chciałam jeszcze dodać, że z Brukseli do Chicago lecę American Airlines, z Chicago do Denver też American Airlines ale OPERATED BY AMERICAN EAGLE (cokolwiek to znaczy w praktyce)

#10 sly6

Rezydent FORUM

• Administrator
  • 18800 Postów:

Napisano 01 maj 2011 - 23:38

powinnas leciec tymi liniami z Chicago do Denver z terminala 3
http://www.chicagotr...airport-map.htm

American Eagle to sa pod AA,,jak widzisz na stronie www

http://www.aa.com/i1...gleOverview.jsp

#11 Ollaaaa

• Użytkownik
  • 34 Postów:

Napisano 01 maj 2011 - 23:44

Ok dzięki wielkie.

A jak wysiądę z samolotu to co będę musiała zrobić po kolei?

Byłabym wdzięczna za napisanie mi tego wszystkiego:)

Ląduje w Chicago o 12:50 i startuję do Denver o 15:40.

#12 Jackie

Rezydent FORUM

• Administrator
  • 2474 Postów:

Napisano 02 maj 2011 - 00:40

Z samolotu idziesz do Immigration, potem odbierasz bagaże i masz odprawę celną. Z bagażem udajesz sie na inny terminal i nadajesz je do Denver.
Jackie

#13 sly6

Rezydent FORUM

• Administrator
  • 18800 Postów:

Napisano 02 maj 2011 - 05:50

a wiesz jakie druki masz wypelnic ?

http://www.lot.com/w...isa-and-customs

#14 sveg

• Użytkownik
  • 54 Postów:

Napisano 02 maj 2011 - 08:45

Wyświetl postUżytkownik Ollaaaa dnia 2.05.2011, 0:20 napisał

Witam,
Chciałam zapytać czy ktoś leciał kiedyś do Denver przez Chicago? Ląduje w Chicago na terminalu 5 ale niestety nie znam jeszcze terminalu z którego będę odlatywała do Denver. Dowiem się dopiero w dniu odlotu w Warszawie jeśli dadzą mi karty pokładowe czy jak to tam się nazywa. Lecę pierwszy raz do Stanów. Ogólnie mój lot jest długi bo Warszawa-Bruksela-Chicago-DENVER. Ktoś może mógłby się podzielić swoim doświadczeniem?

Chciałam jeszcze dodać, że z Brukseli do Chicago lecę American Airlines, z Chicago do Denver też American Airlines ale OPERATED BY AMERICAN EAGLE (cokolwiek to znaczy w praktyce)

co do lotu do Stanów to nie ma się czego bać - też miałem z 2 przesiadkami: LOTem z wawy do Frankfurtu i zaś AA do Dallas i Denver. Czym lecisz z Warszawy? Jak jakąś linią z sojuszu one world to dostaniesz karty pokładowe na wszystkie odcinki już w Warszawie i nie będziesz się musiała prawdopodobnie martwić o bagaż (może oprócz Chicago). Czasu w Chicago masz aż nadto, więc nawet zmianą terminalu się nie musisz martwić.
W Denver podążaj za znakami i tłumem ze swojego samolotu (pewnie będziesz musiała wagonikami pod ziemią jechać - to jedyne połączenie pomiędzy terminalami). Jeśli potem jedziesz skyRide to upewnij się że wsiadasz do właściwego :blink: Ogólnie to można pobłądzić z początku, więc trzeba czytać znaki :)

#15 Ollaaaa

• Użytkownik
  • 34 Postów:

Napisano 02 maj 2011 - 12:50

W drodzę powrotnej do Polski właśnie mam lot przez Dallas i Frankfurt. Na odcinku WAW/BRU lece LOTem, i na odcinku FRA/WAW też. A pozostałe loty AA.
A nie da się tak zrobić żeby mój bagaż prosto z Warszawy sam sobie leciał do Denver? Żebym nie musiała go odbierać i nadawać znowu? Ogólnie to powiedzą mi w Warszawie, że np w Brukselii nie muszę się martwić bagażem, a w Chicago muszę go odebrać? Czy jak to będzie?

#16 Ollaaaa

• Użytkownik
  • 34 Postów:

Napisano 02 maj 2011 - 12:52

Wyświetl postUżytkownik sly6 dnia 2.05.2011, 5:50 napisał

a wiesz jakie druki masz wypelnic ?

http://www.lot.com/w...isa-and-customs

Właśnie już kiedyś patrzyłam na te druki. Bliżej wyjazdu będę musiała się z nimi dokładnie zapoznać. Najbardziej się boję, że nie będę wiedziała gdzie je mam oddać. Czy na miejscu w Denver czy w Chicago. A póżniej w drodzę powrotnej czy w Denver czy Dallas. To mnie najbardziej przeraża.

#17 sly6

Rezydent FORUM

• Administrator
  • 18800 Postów:

Napisano 02 maj 2011 - 12:58

Bagaz nadasz w Warszawie i w Brukseli aby wezmiesz ze soba bagaz podreczny.za to w Chicago masz odprawe wizowa i bagazowa i musisz bagaze odebrac i nadac dalej.
W Chicago oddajesz te 2 kartki i I-94 przyczepia Ci do paszportu-wlaza i to bedzie Twoj pobyt legalny w USA .Ta kartke I-94 oddasz jak bedziesz leciec juz z Dallas do Frankfurtu.

#18 Ollaaaa

• Użytkownik
  • 34 Postów:

Napisano 02 maj 2011 - 13:07

"i w Brukseli aby wezmiesz ze soba bagaz podreczny" nie rozumiem tej części. Bagaż podręczny będę mieć, chodzi mi o bagaż główny. W Brukselii będę miała go odebrać i nadać do Chicago? Czy oni sami sobie go przewiozą?

#19 sly6

Rezydent FORUM

• Administrator
  • 18800 Postów:

Napisano 02 maj 2011 - 13:09

dlatego tez napisalem o bagazu podrecznym a nie glownym,,,bo glowny zostanie przeniesiony do samolotu bez Twojej pomocy :) jesli chodzi o lot z Brukseli do Chicago.

#20 Ollaaaa

• Użytkownik
  • 34 Postów:

Napisano 02 maj 2011 - 13:15

Aaa więc teraz rozumiem. A te kartki do wypełnienia prawdopodobnie dadzą mi w samolocie z Brukseli do Chicago? I będę je musiała dać czy odprawie do Denver i oni mi przypną je do paszportu?

#21 Joanna30

Rezydent FORUM

• Administrator
  • 1758 Postów:

Napisano 02 maj 2011 - 13:39

Tylko pamiętaj, żeby prosić o białe druki I-94.
Bo obywatele podróżujący w ruchu bezwizowym wypełniają druk innego koloru.
Nie będziesz miała problemu z dostaniem białego.
Dostaniesz je na locie z Brukseli do Chicago, a druk I-94 przypnie Ci do paszportu urzędnik imigracyjny na lotnisku w Chicago.

#22 sly6

Rezydent FORUM

• Administrator
  • 18800 Postów:

Napisano 02 maj 2011 - 13:56

Ollaaaa albo my zle piszemy albo zle czytasz z tymi kartkami...
Jak przylecisz do Chicago to tutaj dajesz te dwie kartki .Na terminalu 5 masz odprawe wizowo-bagazowo ,na lot do Denver nic z tych kartek nie pokazujesz bo juz I-94 bedziesz miec w paszporcie :) .
czy teraz juz rozumiesz?

#23 Ollaaaa

• Użytkownik
  • 34 Postów:

Napisano 02 maj 2011 - 18:43

Źle napisałam ale chodziło mi właśnie o to co napisałeś :) Dzięki za dokładnie wytłumaczenie.

#24 sly6

Rezydent FORUM

• Administrator
  • 18800 Postów:

Napisano 02 maj 2011 - 18:45

dobrze ze sie pytasz bo nie ma nic gorszego niz zle zrozumienie :blink:
jak masz pytania to pytaj :)

AdSense

• Advert

#25 Ollaaaa

• Użytkownik
  • 34 Postów:

Napisano 02 maj 2011 - 18:55

Tak na prawdę sama nie wiem jakie mam pytania bo nadal jakoś ten wyjazd jest dla mnie taki abstrakcyjny i nie rzeczywisty :)

Aż sama jestem w szoku bo jestem typem osoby która lubi wszystko wiedzieć żeby być przygotowana na każdą sytuację ale w tym przypadku kompletnie nie wiem jak to będzie wyglądało bo jest to mój pierwszy lot do Stanów i ogólnie pierwszy lot gdzie mam przesiadki.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych