Jump to content

zawojek.ilona@gmail.com

Użytkownik
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0

Informacje o profilu

  • Płeć
    Kobieta

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. No to jesteśmy w czarnej...rozpaczy. Bardzo Wam dziękuje za życzliwe odpowiedzi.
  2. Tak czy siak on już przesiedział ponad 2 lata. Wiec to już dużo za dużo. Nie ma sposobu, żeby otrzymał zielona kartę na tę chwilę? Słyszałam o wykupowaniu statusu za 1000 dolarów. Ale to już chyba nieaktualny przywilej...
  3. Tu akurat się orientowałam. Niestety przekroczył mocno magiczną liczbę 180 dni, wiec ban na 10 lat. To dość długo biorąc pod uwagę moje pozostanie w USA. To już chyba szybciej pójdzie z tym obywatelstwem... Dodatkowo była to wiza turystyczna
  4. Hm. To nieciekawie. Czyli jedyną opcją uzyskania statusu legalnego w tym momencie dla niego jest ślub z obywatelką lub powrót do Polski i odbycie 10 letniego bana?
  5. Hej wszystkim. Ostatnio mi pomogliście, więc ponownie zwracam się z prośba. Sprawa jest dość skomplikowana. Przedłużyłam sobie wizę turystyczną. Jednak znalazłam pracodawcę, który chce mnie zasponsorować na zielona kartę. Sytuacja jak z bajki. Ale: Mój chłopak nie miał tyle szczęścia i gdzieś tam przez zaniedbanie i brak wsparcia na te chwilę jest tu nielegalnie. Chciałabym zrobić wszystko, żeby mogło się to zmienić, żebyśmy mogli normalnie żyć. Czy zatem możemy wziąć ślub i oboje wnioskować o zielona kartę? Czy on odpada w przedbiegach jako nielegalny? Czy ja mogę mieć problemy z uzyskaniem zielonej karty jeśli mój mąż ma status nielegalnego? Czy jeśli ja sama dostanę zielona kartę na nazwisko panieńskie, a później wyjdę za mąż to co z nazwiskiem na zielonej karcie? I przede wszystkim czy można formalności załatwić samemu czy należy korzystać z usług prawnika imigracyjnego? Z góry dziękuje za każdą informację. Wszystkie są na wagę złota.
  6. Tak, jest to wiza B1/B2 turystyczna. Bez żadnych innych osób. Czyli tylko I-539 z odpowiednimi dokumentami. Oczywiscie przewertowałam podany link wzdłuż i wszerz i nie bardzo jest to dla mnie zrozumiałe. Czyli mimo że mieszkam w stanie Nowy Jork to i tak wysyłam wniosek do Texasu?
  7. Hej wszystkim, dzięki temu forum udało mi się samej skompletować wszystkie dokumenty do przedłużenia wizy. Ale jestem przeciążona chyba natłokiem informacji, bo totalnie nie mogę znaleźć lub nie rozumiem gdzie mam wysłać te wszystkie dokumenty wraz z wnioskiem I-539. Najlepiej dla Stanu Nowy Jork chyba? Ktoś może się orientuje? Z góry dziękuje za pomoc
×
×
  • Create New...