Skocz do zawartości

zawojek.ilona@gmail.com

Użytkownik
  • Zawartość

    8
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0

Informacje o profilu

  • Płeć
    Kobieta

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

  1. zawojek.ilona@gmail.com

    Zielona karta

    No to jesteśmy w czarnej...rozpaczy. Bardzo Wam dziękuje za życzliwe odpowiedzi.
  2. zawojek.ilona@gmail.com

    Zielona karta

    Tak czy siak on już przesiedział ponad 2 lata. Wiec to już dużo za dużo. Nie ma sposobu, żeby otrzymał zielona kartę na tę chwilę? Słyszałam o wykupowaniu statusu za 1000 dolarów. Ale to już chyba nieaktualny przywilej...
  3. zawojek.ilona@gmail.com

    Zielona karta

    Tu akurat się orientowałam. Niestety przekroczył mocno magiczną liczbę 180 dni, wiec ban na 10 lat. To dość długo biorąc pod uwagę moje pozostanie w USA. To już chyba szybciej pójdzie z tym obywatelstwem... Dodatkowo była to wiza turystyczna
  4. zawojek.ilona@gmail.com

    Zielona karta

    Hm. To nieciekawie. Czyli jedyną opcją uzyskania statusu legalnego w tym momencie dla niego jest ślub z obywatelką lub powrót do Polski i odbycie 10 letniego bana?
  5. zawojek.ilona@gmail.com

    Zielona karta

    Hej wszystkim. Ostatnio mi pomogliście, więc ponownie zwracam się z prośba. Sprawa jest dość skomplikowana. Przedłużyłam sobie wizę turystyczną. Jednak znalazłam pracodawcę, który chce mnie zasponsorować na zielona kartę. Sytuacja jak z bajki. Ale: Mój chłopak nie miał tyle szczęścia i gdzieś tam przez zaniedbanie i brak wsparcia na te chwilę jest tu nielegalnie. Chciałabym zrobić wszystko, żeby mogło się to zmienić, żebyśmy mogli normalnie żyć. Czy zatem możemy wziąć ślub i oboje wnioskować o zielona kartę? Czy on odpada w przedbiegach jako nielegalny? Czy ja mogę mieć problemy z uzyskaniem zielonej karty jeśli mój mąż ma status nielegalnego? Czy jeśli ja sama dostanę zielona kartę na nazwisko panieńskie, a później wyjdę za mąż to co z nazwiskiem na zielonej karcie? I przede wszystkim czy można formalności załatwić samemu czy należy korzystać z usług prawnika imigracyjnego? Z góry dziękuje za każdą informację. Wszystkie są na wagę złota.
  6. zawojek.ilona@gmail.com

    Przedłużenie wizy

    Bardzo dziękuję za odpowiedzi!
  7. zawojek.ilona@gmail.com

    Przedłużenie wizy

    Tak, jest to wiza B1/B2 turystyczna. Bez żadnych innych osób. Czyli tylko I-539 z odpowiednimi dokumentami. Oczywiscie przewertowałam podany link wzdłuż i wszerz i nie bardzo jest to dla mnie zrozumiałe. Czyli mimo że mieszkam w stanie Nowy Jork to i tak wysyłam wniosek do Texasu?
  8. zawojek.ilona@gmail.com

    Przedłużenie wizy

    Hej wszystkim, dzięki temu forum udało mi się samej skompletować wszystkie dokumenty do przedłużenia wizy. Ale jestem przeciążona chyba natłokiem informacji, bo totalnie nie mogę znaleźć lub nie rozumiem gdzie mam wysłać te wszystkie dokumenty wraz z wnioskiem I-539. Najlepiej dla Stanu Nowy Jork chyba? Ktoś może się orientuje? Z góry dziękuje za pomoc
×