Skocz do zawartości

Wyszukaj

Wyświetlanie wyników dla tagów 'DS-160' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukuj po tagach

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukuj po autorze

Typ zawartości


Forum

  • USA - Forum ogólne
    • Forum ogólne USA
    • Tematy związane z poszczególnymi stanami
    • Wybór wizy, sprawy SSN, prawa jazdy i inne formalności
    • Bilety lotnicze / Kto leci do...
    • Luźne rozmowy
  • USA - wizy imigracyjne
    • Emigracja (Forum ogólne)
    • Zielona karta (loteria wizowa)
    • Wiza typu CR1 (sponsorowanie rodzinne)
    • Wiza narzeczeńska K-1
  • USA - wiza nieimigracyjna J-1 (w tym Work and Travel USA)
    • Program Work&Travel USA (wiza J-1)
    • Program Internship USA (wiza J-1)
    • Programy typu Camp USA (wiza J-1)
    • Wiza J-1 (poza programami W&T, Internship i Camp)
  • USA - pozostałe wizy nieimigracyjne
    • Tymczasowa praca i praktyka (wizy H1-B, H2, H3 i H4)
    • Studia i nauka w USA (wizy F-1, M-1)
    • Wiza turystyczna B-2 i służbowa B-1
    • Pozostałe wizy nieimigracyjne
  • OFF TOPIC
    • Wyjazdy poza USA

Kalendarze

  • Kalendarz społeczności

Znaleziono 7 wyników

  1. Witam, mam takie pytanie odnośnie adresu. W umowie o pracę mam podany adres siedziby, natomiast miejsce pracy znajduje się w tym samym mieście tylko że na innej ulicy. Który adres powinienem wpisać?
  2. Witam! Jestem w trakcie wypełniania wniosku DS-160 i chciałabym się upewnić czy dobrze rozumiem W "Personal Information 1" w miejscu Surnames, Given Names, City, State - wpisuję nazwy bez Polskich znaków? Tak samo w "Address and Phone Information" w miejscu "Street Address" wpisuję swój adres bez Polskich znaków? Wyjątkiem stanowi "Full Name In Native Alphabet"? Zgadza się? Pozdrawiam
  3. Witam! Już wkrótce będę się starała o uzyskanie wizy turystycznej do USA. Mam 23 lata, nigdy jeszcze nie byłam Stanach, studiuję (obecnie jestem na 4 roku), nie mam rodziny w USA. Mój wyjazd będzie tylko i wyłącznie turystyczny, chcę pozwiedzać, moim celem jest Los Angeles. Będę podróżować sama. Mam pytania odnośnie formularza DS-160. 1. Mam na oku parę hoteli, ale wiadomo nie rezerwuję dopóki nie będę pewna, że wizę uzyskam. Mam znajomego w LA, który jest obywatelem USA. Zaproponował mi, że mogę się u niego zatrzymać (o ile i on będzie w tym samym czasie w Stanach ponieważ mam zamiar lecieć w wakacje a on sam dużo podróżuje). I tutaj nasuwa się moje pytanie czy jeśli wpiszę adres hotelu do formularza a później na lotnisku podam adres znajomego to czy będę miała z tym jakieś problemy? 2. Po drugie nie wiem co wpisać w rubryce "U.S. Point of Contact Information". Również dane tego hotelu? Byłabym wdzięczna za pomoc. Dziękuję! Pozdrawiam
  4. Witam, Nie potrafię znaleźć jednoznacznej odpowiedzi na pytania: 1) czy nazwy szkół należy wpisać po polsku (oczywiście bez polskich znaków) czy tłumaczyć je na angielskie? 2) czy numery telefonów: mój i osoby w USA mają mieć kod kraju np "48" 3) czy w sekcji "języki którymi mówisz" mam wybrać tez angielski, jeśli posługuje się nim dosyć słabo?
  5. Witam moja sytuacja wygląda tak: 1.Złożyłem już wniosek o wize turystyczną ds-160, Składałem go razem z moją common-law, 2. mamy jedno potwierdzenie zapłaty 3. dziś odkryłem że jest literówka w moim drugim imieniu, a spotkanie we środe o 9:30 4. Co teraz czy nowe spotkanie ? czy było już może na forum podobna sytuacja że ktoś miał błąd we wniosku? jak go rozwiązać?
  6. Witam. Wypełniam DS-160 dla dwóch osób z mojej rodziny (mama i siostra) o wizy B2 - wyjazd na mój ślub w USA (mam wizę narzeczeńską, ślub z obywatelem USA). Mam dwa pytania: - co wpisać w rubrykę "czy ktoś z twojej najbliższej rodziny jest w USA?" - teoretycznie, to tak jakby ja jestem, ale faktycznie lecę 27 lipca a rozmowa odbędzie się najprawdopodobniej przed moim wylotem, czy zatem mam wpisać, że nie mają nikogo z rodziny w USA czy że mają mnie? - w jakie dokumenty z mojej strony wyposażyć je na rozmowę? pomyślałam o ksero mojej wizy oraz o liście wyjaśniającym, iż ślub planowany jest na sierpień/wrzesień, ale dokładna data nie jest na razie wyznaczona i między innymi będzie zależała od tego, kiedy moja rodzina pojawi się w USA (oczywiście w ramach 90 dni od momentu mojego wjazdu) - czy może takie coś być? czy jeszcze jakiś dokument? Dzięki za pomoc.
  7. Dla wszystkich, którzy maja problemy z wypełnieniem wniosku o wizę JAK WYPEŁNIĆ DS-160 - KROK PO KROKU Wniosek DS-160 znajduje się na stronie: https://ceac.state.gov/genniv/ 1. Upewnij się, że wybierasz właściwy konsulat. Jeśli wybierzesz błędnie, Twój formularz zostanie przesłany do innej bazy i aplikacja będzie nieważna. 2. Na ekranie początkowym możesz: - rozpocząć nową aplikację - z pomocą Application ID załadować poprzednio zapisaną aplikację (w celu wydrukowania potwierdzenia) - z pomocą Application ID wznowić wypełnianie aplikacji START AN APPLICATION Z listy na górze po prawej można wybrać język, w którym będą wyświetlane ewentualne podpowiedzi. W ten sposób można sobie ułatwić wypełnianie, bo wystarczy najechać myszką na tytuł rubryki, który należy wypełnić i powinna wyświetlić się podpowiedź po polsku (jeśli oczywiście wybierzesz język polski). Po każdym kroku aplikacji można ją zapisać. W przypadku wpisania niedozwolonego znaku i próbie zapisania formularza (bądź przejścia do następnej sekcji) u góry strony na czerwono pojawi się komunikat, w którym miejscu jest błąd i jaki jest to błąd. Poza tym przy błędnym polu pojawi się czerwona strzałka. <| Całą aplikację wypełniamy BEZ polskich znaków diakrytycznych Z WYJĄTKIEM pola 'Full Name In Native Alphabet ' (oczywiście, jeśli nas to dotyczy). W każdym momencie możesz aplikację anulować klikając klawisz 'CANCEL'. Aby kontynuować klikasz klawisz 'CONTINUE'. Aby cofnąć się o sekcję/ekran klikasz klawisz 'BACK'. Aby przejść do następnej sekcji/ekranu klikasz klawisz 'NEXT'. Legenda: Kolorem czarnym wyszczególnione są podstawowe informacje wyświetlane na stronach aplikacji (wraz z tłumaczeniem). Kolorem szarym wyszczególnione są informacje, które większości z nas (lub nawet wszystkich Polaków) nie dotyczą. Kolorem fioletowym wyszczególnione są informacje, które pojawiają się na stronie aplikacji dopiero po wybraniu jednej z opcji odpowiedzi na pytanie. Kolorem zielonym wyszczególnione są informacje, których pojawienie się na stronie aplikacji uzależnione jest od płci, którą wybraliśmy na początku wypełniania aplikacji. Kolorem pomarańczowym wyszczególnione są informacje, których pojawienie się na stronie aplikacji uzależnione jest od stanu cywilnego, jaki wybraliśmy na początku wypełniania aplikacji.
×