Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'szansa na wizę turystyczną'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • USA - Forum ogólne
    • Forum ogólne USA
    • Tematy związane z poszczególnymi stanami
    • Wybór wizy, sprawy SSN, prawa jazdy i inne formalności
    • Bilety lotnicze / Kto leci do...
    • Luźne rozmowy
  • USA - wizy imigracyjne
    • Emigracja (Forum ogólne)
    • Zielona karta (loteria wizowa)
    • Wiza typu CR1 (sponsorowanie rodzinne)
    • Wiza narzeczeńska K-1
  • USA - wiza nieimigracyjna J-1 (w tym Work and Travel USA)
    • Program Work&Travel USA (wiza J-1)
    • Program Internship USA (wiza J-1)
    • Programy typu Camp USA (wiza J-1)
    • Wiza J-1 (poza programami W&T, Internship i Camp)
  • USA - pozostałe wizy nieimigracyjne
    • Tymczasowa praca i praktyka (wizy H1-B, H2, H3 i H4)
    • Studia i nauka w USA (wizy F-1, M-1)
    • Wiza turystyczna B-2 i służbowa B-1
    • Pozostałe wizy nieimigracyjne
  • OFF TOPIC
    • Wyjazdy poza USA

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Strona WWW


Skype


Lokalizacja


Zainteresowania

Found 2 results

  1. Witam bardzo serdecznie, Planuję wyjechać do USA na jeden miesiąc w celu turystycznym oraz spotkania się z rodziną. Mieszkałbym przez ten czas u mojej cioci (córka siostry babci) a co do terminu to albo w przyszłe wakacje 2020 albo 2021 więc teoretycznie mam jeszcze czas. Mam teraz 17 lat i pytanie czy ubiegać się teraz o wizę czy dopiero po 18 roku życia? Słyszałem, że jeśli się składa w wieku 18 lat to jest duża szansa na odmowę (bo podobno istnieje możliwość że zostaniesz tam i nie wrócisz). Osoby z mojej rodziny, które dostały wizę zawsze wracały na czas i nie miały problemów z prawem w Polsce i USA. Podobno liczy się też region (miasto) w którym mieszkasz, a ja mieszkam w Krakowie... więc to chyba nie minus
  2. WITAM! HISTORIA NASZEGO POBYTU JEST NIECO ZAGMATWANA. MÓJ MAŻ WJECHAŁ DO USA LEGALNIE NA WIZIE TURYSTYCZNEJ W 98 I ZOSTAŁ DO 2008 WYJEŻDŻAJĄC NIE ODDAŁ BIAŁEJ KARTKI, NA LOTNISKU MYŚLELI ,ŻE MA GC. PRACOWAŁ TAM NIE LEGALNIE. MIAŁ NADANY TAX I.D I PRAWO JAZDY. JA PIERWSZY RAZ WJECHAŁAM NA J1 I WYJECHAŁAM ZGODNIE Z BIAŁA KARTKA W 2002 R.POTEM PRZYLECIAŁAM DO NIEGO W 2003 I WYJECHAŁAM PO POL ROKU I ZNOWU ZA M-C WRÓCIŁAM POTEM JUŻ NIE WYJEŻDŻAŁAM . WZIĘLIŚMY ŚLUB W 2005 R W CITY HALL . W 2006 URODZIŁAM DZIECKO ( MA CERTYFIKAT URODZENIA), NASTĘPNIE OPUŚCIŁAM USA W 2007 RAZEM Z DZIECKIEM. TO CAŁA NASZA HISTORIA. MAM PYTANIA: CZY MAMY SZANSE NA WIZĘ PO 10 LATACH OD OPUSZCZENIA USA TURYSTYCZNĄ? CZY POWINNIŚMY PRZYZNAĆ SIĘ DO WSZYSTKIEGO, ŻEBY JA DOSTAĆ ?CZY DOSTANIEMY KIEDYS GC OD SYNA, MA TERAZ 12 LAT? POZDRAWIAM :)))))
×
×
  • Create New...