Skocz do zawartości

Wyszukaj

Wyświetlanie wyników dla tagów 'łącznie rodzin' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukuj po tagach

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukuj po autorze

Typ zawartości


Forum

  • USA - Forum ogólne
    • Forum ogólne USA
    • Tematy związane z poszczególnymi stanami
    • Wybór wizy, sprawy SSN, prawa jazdy i inne formalności
    • Bilety lotnicze / Kto leci do...
    • Luźne rozmowy
  • USA - wizy imigracyjne
    • Emigracja (Forum ogólne)
    • Zielona karta (loteria wizowa)
    • Wiza typu CR1 (sponsorowanie rodzinne)
    • Wiza narzeczeńska K-1
  • USA - wiza nieimigracyjna J-1 (w tym Work and Travel USA)
    • Program Work&Travel USA (wiza J-1)
    • Program Internship USA (wiza J-1)
    • Programy typu Camp USA (wiza J-1)
    • Wiza J-1 (poza programami W&T, Internship i Camp)
  • USA - pozostałe wizy nieimigracyjne
    • Tymczasowa praca i praktyka (wizy H1-B, H2, H3 i H4)
    • Studia i nauka w USA (wizy F-1, M-1)
    • Wiza turystyczna B-2 i służbowa B-1
    • Pozostałe wizy nieimigracyjne
  • OFF TOPIC
    • Wyjazdy poza USA

Znajdź wyniki...

Znajdź wyniki które...


Data utworzenia

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Ostatnia aktualizacja

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Filtruj po ilości...

Dołączył

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Grupa podstawowa


Strona WWW


Skype


Lokalizacja


Zainteresowania

Znaleziono 1 wynik

  1. Dzień dobry Posiadam podwójne obywatelstwo (Amerykańskie i Polskie). Byłem w USA wiele razy ale na parę miesięcy w celach turystycznych. Nie pracowałem tam nigdy. Nie mam żadnej historii kredytowej, mieszkania itp. Za trzy miesiące wybieram się wraz z żoną do USA. Żona posiada 10-letnią wizę turystyczną. Chce rozpocząć procedurę załatwienia jej wizy aby mogła tam legalnie pracować i moglibyśmy sobie razem tam ułożyć życie. W związku z tym mam pytania. Będę bardzo wdzięczny za jasno udzielone odpowiedzi. 1. Czy jedyną i najszybszą drogą w naszym przypadku jest staranie się o wizę na "łączenie rodzin". Ile trwa jej rozpatrywanie ? 2. Czy petycję składam ja i czy robię to w USA czy mogę w Polsce - gdzie lepiej ? 3. Czym muszę się wykazać jako obywatel USA (zarobki, mieszkanie, konto itp.) a co jeśli ich nie mam ? 4. Jakie dokumenty są wymagane do złożenia przeze mnie i żonę ? 5. Czy moja żona może przedłużyć swój pobyt w USA na wizie turystycznej - kiedy ja jako mąż złoże dokumenty o stały pobyt dla niej. Jaki wniosek należy złożyć ? 6. Czy po otrzymaniu wizy i pobycie w USA po 3 latach żona może starać się o obywatelstwo amerykańskie ? Pozdrawiam Szymo
×