Skocz do zawartości

Wyszukaj

Wyświetlanie wyników dla tagów 'Ambasada' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukuj po tagach

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukuj po autorze

Typ zawartości


Forum

  • USA - Forum ogólne
    • Forum ogólne USA
    • Tematy związane z poszczególnymi stanami
    • Wybór wizy, sprawy SSN, prawa jazdy i inne formalności
    • Bilety lotnicze / Kto leci do...
    • Luźne rozmowy
  • USA - wizy imigracyjne
    • Emigracja (Forum ogólne)
    • Zielona karta (loteria wizowa)
    • Wiza typu CR1 (sponsorowanie rodzinne)
    • Wiza narzeczeńska K-1
  • USA - wiza nieimigracyjna J-1 (w tym Work and Travel USA)
    • Program Work&Travel USA (wiza J-1)
    • Program Internship USA (wiza J-1)
    • Programy typu Camp USA (wiza J-1)
    • Wiza J-1 (poza programami W&T, Internship i Camp)
  • USA - pozostałe wizy nieimigracyjne
    • Tymczasowa praca i praktyka (wizy H1-B, H2, H3 i H4)
    • Studia i nauka w USA (wizy F-1, M-1)
    • Wiza turystyczna B-2 i służbowa B-1
    • Pozostałe wizy nieimigracyjne
  • OFF TOPIC
    • Wyjazdy poza USA

Znajdź wyniki...

Znajdź wyniki które...


Data utworzenia

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Ostatnia aktualizacja

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Filtruj po ilości...

Dołączył

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Grupa podstawowa


Strona WWW


Skype


Lokalizacja


Zainteresowania

Znaleziono 8 wyników

  1. Witam Planuję zaaplikować na loterię o GC o ile się jeszcze odbędzie. I mam takie pytanie, w regulaminie napisane jest, że potrzeba średnie wykształcenie i w ( ukończony pomyślnie 12letni program nauczania). jak liczyłem lata w których się uczyłem to 6 lat podstawówki, 3 lata gimnazjum i 3 lata szkoły zawodowej. Czy to się zalicza do wymagań o zieloną kartę?
  2. Witajcie serdecznie. Szybkie pytanie odnośnie ambasady USA w Warszawie. Czy mają jakiś depozyt (np. szafki) gdzie mogę zostawić elektronikę typu telefon, klucze od auta?
  3. Cześć! Szykuję się właśnie do rozmowy w konsulacie w Warszawie. Aplikuję o wizę J-1 (internship) na rok. W poprzednich latach byłam uczestnikiem programu W&T - 2x byłam na campie oraz raz na resorcie. Na ten sam resort wracam na praktyki. Oprócz wiz J-1 w paszporcie mam również wizę B!/B2. Obecnie jestem studentką V roku prawa (ale będę bronić się w przyszłym roku, bo mam Indywidualny Program Studiów, ze względu na roczna przerwę i studia w Hiszpanii) oraz studiuję na I roku Turystykę i rekreację ze specjalnością zarządzanie w hotelarstwie. Chciałabym dowiedzieć się jakie dokumenty będą mi niezbędne na rozmowie z konsulem (oprócz DS-2019, DS-160, potwierdzenia wpłaty)? Może ktoś był w podobnej sytuacji i mógłby powiedzieć jakich pytań się spodziewać i czego unikać? Chcę być przygotowana na każda ewentualność. Dziękuję za pomoc, -A
  4. Cześć, Może ktoś polecić najlepsze miejsce do zaparkowania samochodu jak najbliżej ambasady w Krakowie? Czy są jakieś strefy, do których nie można wjeżdżać? Może ktoś bym niedawno i zna temat? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi
  5. dobiegają końca rozmowy dv 2017 (jeszcze wrzesień). czy są na forum osoby, które zostały wylosowane, a później odrzucone, np podczas rozmowy, albo w ogóle nie dostały zaproszenia na rozmowę. czy możecie się podzielić swoimi błędami, przypadkami? dzięki !
  6. Witam. Mam prośbę do osób które starały się o wize turystyczną w roku 2017 . Jeśli możesz poświęcić mi chwilę proszę wymień wszystkie pytania( jeśli pamiętasz ) które zadawał Ci konsul . Podsumowaniem niech będzie "dostałam, dostałem" Dziękuję
  7. Witam, Jestem na pierwszym roku studiów w UK i chcę aplikować o wizę turystyczną w ambasadzie w Londynie, Czy nie będzie problemu z brakiem statusu rezydenta UK (jestem w UK mniej niż rok)? Podałam moją babcie jako osobę płacącą za wyjazd do USA. Jakie dokumenty powinnam ze sobą zabrać aby udowodnić wystarczające zarobki na pokrycie kosztów podróży ? Z góry dziękuje za odpowiedź
  8. Witam, Przylecialem w celach rodzinnych do Polski na dwa tygodnie. Juz pierwszego dnia pobytu w Polsce widzialem sie z konsulem by odnowic wize w paszporcie (h1b). Niestety (co podobno czasem sie zdarza) moja petycja nie zostala odnaleziona w systemie PIMS. Cala reszta sie zgadza i generalnie zostalem zaakceptowany na przedluzenie wizy. Konsul powiedzial mi ze po paru dniach powinno sie wyjasnic. Minal juz caly tydzien a moj paszport wciaz w ambasadzie. Mamy zabookowany wylot na "za tydzien", urlop mi sie konczy a ja nadal bez paszportu. Zaczynam panikowac. Czy ktos byl w takiej sytuacji? Ile moze trwac to opoznienie? Czy mozna jakos skontaktowac sie z abasada w Warszawie? Dzwonilem do nich na ten sam numer pod ktorym mozna umawiac spotkania z konsulem ale tam nic na temat mojego paszportu nie wiedza i nie maja pojecia jak mi pomoc. Wg nich, nie da sie zadzwonic do konkretnej ambasady. Dziekuje i pozdrawiam
×
×
  • Dodaj nową pozycję...