Skocz do zawartości

Wyszukaj

Wyświetlanie wyników dla tagów 'OPT' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukuj po tagach

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukuj po autorze

Typ zawartości


Forum

  • USA - Forum ogólne
    • Forum ogólne USA
    • Tematy związane z poszczególnymi stanami
    • Wybór wizy, sprawy SSN, prawa jazdy i inne formalności
    • Bilety lotnicze / Kto leci do...
    • Luźne rozmowy
  • USA - wizy imigracyjne
    • Emigracja (Forum ogólne)
    • Zielona karta (loteria wizowa)
    • Wiza typu CR1 (sponsorowanie rodzinne)
    • Wiza narzeczeńska K-1
  • USA - wiza nieimigracyjna J-1 (w tym Work and Travel USA)
    • Program Work&Travel USA (wiza J-1)
    • Program Internship USA (wiza J-1)
    • Programy typu Camp USA (wiza J-1)
    • Wiza J-1 (poza programami W&T, Internship i Camp)
  • USA - pozostałe wizy nieimigracyjne
    • Tymczasowa praca i praktyka (wizy H1-B, H2, H3 i H4)
    • Studia i nauka w USA (wizy F-1, M-1)
    • Wiza turystyczna B-2 i służbowa B-1
    • Pozostałe wizy nieimigracyjne
  • OFF TOPIC
    • Wyjazdy poza USA

Znajdź wyniki...

Znajdź wyniki które...


Data utworzenia

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Ostatnia aktualizacja

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Filtruj po ilości...

Dołączył

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Grupa podstawowa


Strona WWW


Skype


Lokalizacja


Zainteresowania

Znaleziono 2 wyniki

  1. Witajcie. 1. w czerwcu bierzacego roku ukonczylem studia, Master degree Program man Berklee Collage of Music w Bostonie. Moja wiza studencka jest ważna jeszcze kilka lat , ale moje i-20 z Berklee wygasa 30 sierpnia 2018. Mam oprócz tego jeszcze wizę turystyczna ważną do 2022 roku. Byłem ostatnio bez wyjazdu w stanach 7 miesięcy studiując na Berklee. Muszę wyjechać 1 września na tydzień do Polski. Będzie to moment kiedy nie będę miał jeszcze swojego OPT, a i-20 z Berklee już nie będzie ważne. Czy mogę spokojnie wyjechać w tym czasie na tydzień do Polski licząc na moja wizę turystyczna, czy w związku ze byłem ostatnie 7 miesięcy w US bez wyjazdu nie upoważnia mnie teraz do przyjazdu na wize turystyczna. 2. Czy otrzymując intership muszę ubiegać się o OPT czy w związku z Internship powinienem dostać przedłużenie i-20? czekam na odpowiedz, dziękuje
  2. Witam. W grudniu tego roku skonczylem studia MBA na uniwersytecie w Pennsylvanii. Przyslugujacy mi rok OPT rozpoczal sie 11 stycznia 2014 roku (mam 3 miesiace na znalezienie pracy czyli do 11 kwietnia). Bylbym wdzieczny sa informacje, co w przypadku gdybym nie zostal sponsorowany do 1 kwietnia tego roku? Czy jest szansa na pozostanie w USA i kontynuacje pracy do kolejnego terminu skladania petycji 1 kwietnia 2015 ( pozwolenie na prace uplywa mi 11 stycznia 2015 roku). Jakie mam mozliwosci jezeli nie uda mi sie znalsc pracodawcy przed terminem skladania wnioskow o H1B? ( 1 kwietnia tego roku) Czy ktokolwiek wie o firmach w USA, ktore maja tendencje do zatrudniania Polakow? Z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich forumowiczow!
×