Skocz do zawartości

Wyszukaj

Wyświetlanie wyników dla tagów 'aupair' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukuj po tagach

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukuj po autorze

Typ zawartości


Forum

  • USA - Forum ogólne
    • Forum ogólne USA
    • Tematy związane z poszczególnymi stanami
    • Wybór wizy, sprawy SSN, prawa jazdy i inne formalności
    • Bilety lotnicze / Kto leci do...
    • Luźne rozmowy
  • USA - wizy imigracyjne
    • Emigracja (Forum ogólne)
    • Zielona karta (loteria wizowa)
    • Wiza typu CR1 (sponsorowanie rodzinne)
    • Wiza narzeczeńska K-1
  • USA - wiza nieimigracyjna J-1 (w tym Work and Travel USA)
    • Program Work&Travel USA (wiza J-1)
    • Program Internship USA (wiza J-1)
    • Programy typu Camp USA (wiza J-1)
    • Wiza J-1 (poza programami W&T, Internship i Camp)
  • USA - pozostałe wizy nieimigracyjne
    • Tymczasowa praca i praktyka (wizy H1-B, H2, H3 i H4)
    • Studia i nauka w USA (wizy F-1, M-1)
    • Wiza turystyczna B-2 i służbowa B-1
    • Pozostałe wizy nieimigracyjne
  • OFF TOPIC
    • Wyjazdy poza USA

Znajdź wyniki...

Znajdź wyniki które...


Data utworzenia

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Ostatnia aktualizacja

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Filtruj po ilości...

Dołączył

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Grupa podstawowa


Strona WWW


Skype


Lokalizacja


Zainteresowania

Znaleziono 3 wyniki

  1. Czesc czy ktoś orientuje się jak to wyglada z wiza na Work&Travel i możliwością pozniejszej aplikacji na au pair? Bylam w zeszłe wakacje na programie w&t, zdecydowałam, ze chce jechać w te wakacje znowu ale kończę studia licencjackie i chciałabym zostać w stanach na dłużej, zrobić jakieś kursy na college itp, Wiec zaczęłam czytać o programie au pair. Jednak wiem, ze jest jakaś zasada czekania dwa lata... Na stronie ambasady były wymienione 3 rodzaje wizy na które można aplikować dopiero po tym okresie czasu, jednak oglądać filmiki na YT jeden chłopak opowiadał, ze jak skończył program au pair musiał czekać dwa lata, żeby wziąć udział kolejny raz... czy ktoś się orientuje jak to wyglada? Czy po powrocie z w&t mogłabym aplikować w tym samym roku o au pair?
  2. Dzień dobry, moje pytanie jest dość "typowe" - jakie mam szanse na powrót do USA? W zeszłym roku (czerwiec 2015) wyjechałam jako au pair. Wiza J-1, w paszporcie D/S, na formularzu DS-2019 widnieją daty od czerwca 2015 do czerwca 2016 r. Niestety, moja przygoda z agencją zakończyła się we wrześniu 2015. W międzyczasie zakochałam się, jednak nie zdecydowaliśmy się na małżeństwo. Nie złożyłam też żadnego zeznania podatkowego. Wróciłam do Polski na początku czerwca br. Uczucie trwa, jednak czy mam jakiekolwiek szanse na powrót do USA? Teoretycznie "out of status" byłam od września do czerwca. Czy mam szanse zostać wpuszczona ponownie do USA na wizie narzeczeńskiej? Jeśli nie, czy w przypadku ślubu w Polsce, ewentualny ban zostanie mi "cofnięty"? Czytałam o przypadku, że powrót po "przesiedzeniu" wizy J-1 był możliwy (http://forum.usa.info.pl/topic/15176-powrot-po-pobycie-waiver/page-1) Czy tak samo może być w moim przypadku? Będę bardzo wdzięczna za informacje. Pozdrawiam serdecznie, J.
  3. witam niedawno znalazłem pewna strone https://www.aupair.aifs.pl czy ktoś mi moze cos powiedziec o tej stronie/ programie warto sie w to pakowac? jakie sa wymogi?
×