Skocz do zawartości

Wyszukaj

Wyświetlanie wyników dla tagów 'c1/d' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukuj po tagach

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukuj po autorze

Typ zawartości


Forum

  • USA - Forum ogólne
    • Forum ogólne USA
    • Tematy związane z poszczególnymi stanami
    • Wybór wizy, sprawy SSN, prawa jazdy i inne formalności
    • Bilety lotnicze / Kto leci do...
    • Luźne rozmowy
  • USA - wizy imigracyjne
    • Emigracja (Forum ogólne)
    • Zielona karta (loteria wizowa)
    • Wiza typu CR1 (sponsorowanie rodzinne)
    • Wiza narzeczeńska K-1
  • USA - wiza nieimigracyjna J-1 (w tym Work and Travel USA)
    • Program Work&Travel USA (wiza J-1)
    • Program Internship USA (wiza J-1)
    • Programy typu Camp USA (wiza J-1)
    • Wiza J-1 (poza programami W&T, Internship i Camp)
  • USA - pozostałe wizy nieimigracyjne
    • Tymczasowa praca i praktyka (wizy H1-B, H2, H3 i H4)
    • Studia i nauka w USA (wizy F-1, M-1)
    • Wiza turystyczna B-2 i służbowa B-1
    • Pozostałe wizy nieimigracyjne
  • OFF TOPIC
    • Wyjazdy poza USA

Kalendarze

  • Kalendarz społeczności

Znaleziono 3 wyniki

  1. Dostałam pracę ja statku jako pracownik galerii sztuki. Firma mnie zatrudniająca wysłała mi visa letter, abym zrobiła C1/D i też B1, żeby uczestniczyć w szkoleniuz Miami. Na jednym koncie na stronie umawiania spotkań z tego samego maila nie można w tym samym czasie umówić 2 spotkań. W kroku 3. rejestracji na spotkanie, gdzie zaznacza się rodzaj wizy, można zaznaczyć tylko jedną opcję. We wniosku DS-160 zaznaczyłam w celach podróży 2 opcje. Zadzwoniłam na infolinię i powiedziano mi, abym aplikowała na C1/D. Czy działa to tak, że po prostu na miejscu się wyjaśnia sytuację i dostaje się 2 wizy? Czytałam, że przy aplikowaniu o te 2 wizy jest tylko jedna opłata. Proszę o informację, jeśli ktoś był w takiej sytuacje, bo mam mało czasu i nie chcę się stresować... Pozdrawiam, Ewa
  2. Witam, mam problem. Mieszkam już od 2 lat w UK, gdzie prowadzę własną działalność gospodarczą. W 2004-2010 pracowałem jako oficer w Carnival i posiadam ważną wizę C1/D do marca 2014 roku. Niestety moja wiza B1/B2 straciła już ważność w marcu 2013 r.Brat mój mieszka i pracuje w USA legalnie. W listopadzie będzie jego ślub. Chciałbym na tą uroczystość pojechać (na tydzień). Moje pytanie: Czy muszę się starać o nową wizę B1/B2, czy mogę to uczynić na postawie wizy C1/D. Jeśli muszę się starać o wizę B1/B2, to czy mogę to zrobić poprzez ambasadę US w UK? Słyszałem i wyczytałem na Waszym forum, że ponoć otrzymam zezwolenie od oficera imigracyjnego zgodę na pobyt 29 dniowy. Za odpowiedź lub podpowiedź z góry dziękuję!
  3. Witajcie, przejrzałam forum i nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytanie lub podobnego przypadku. W paszporcie mam promesę B1/B2 i C1/D. Chciałam przekroczyć granicę USA na wizie turystycznej, jednak urzednik zdecydował inaczej, ponieważ w ciagu kilku tygodni mialam wejsc na statek. Pojechalam z moim partnerem, obecnie mezem, obywatelem USA na wakacje, oswiadczyl mi sie i postanowilismy,ze zostane. Wyszłam za mąż na C1/D (najgorszej mozliwej, jak sie dzisiaj dowiedzialam). Zanim zgromadzilam wszystkie potrzebne dokumenty minął ponad miesiąc overstay. Wyslalam aplikacje, Dotarla na poczatku czerwca. W lipcu odciski, w sierpniu otrzymalam EAD. Dziś poszłam na interview i okazało się, że ze względu na fakt, że przekroczylam granice na C1/D nie moge ubiegac sie o status adjustment. I 130 zostalo zaakceptowane, urzedniczka powiedziala,ze nie ma zadnych watpliwosci,ze jestesmy prawdziwym malzenstwem, ale nie moze nam pomoc. Zastanawiam sie, co teraz zrobic. Moze ktos z Was ma podobne przezycia. Wybieramy sie do adwokata w nadzieji,ze cos poradzi. Musze przyznac, ze czytajac instrukcje zaniepokoila mnie notatka,ze jesli wkroczylam na teren USA na C1/D nie jestem uprawniona do status adjustment. Jednak moi polscy znajomi tez sie ni ekwalifikowali, co prawda z innych powodow ( praca bez autoryzacji i przekroczony termin pobytu) i zostalo im to wybaczone. Pomyslalam, ze i nam zostanie... Niestety... Madry Polak po szkodze... Zastanawiam sie, czy powinnam wyjechac i ubiegac sie o CR-1. I jak mialoby to wygladac skoro I-130 jest juz zaakceptowane. I czy musze ponownie robic badania jesli urzad imigracyjny ma juz wszystkie nasze dokumenty. Obawiam sie tez, ze poniewaz moj overstay wynosi 41 dni i pewnie troche sie przedluzy, Ambasada USA w Polsce nie odrzuci mojego wniosku o wize imigracyjna. Przeszlo mi tez przez mysl,zeby wjyjechac i sprobowac na turystycznej , zeby ponownie aplikowac o status adjustment. Obawiam sie,jednak ,ze nie zostane wpuszczona i posadzona o fraud. PROSZE PODZIELCIE SIE ZE MNA SWOIMI OPINIAMI/ PORADAMI... Z gory dziekuje
×