Skocz do zawartości

Wyszukaj

Wyświetlanie wyników dla tagów 'f4' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukuj po tagach

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukuj po autorze

Typ zawartości


Forum

  • USA - Forum ogólne
    • Forum ogólne USA
    • Tematy związane z poszczególnymi stanami
    • Wybór wizy, sprawy SSN, prawa jazdy i inne formalności
    • Bilety lotnicze / Kto leci do...
    • Luźne rozmowy
  • USA - wizy imigracyjne
    • Emigracja (Forum ogólne)
    • Zielona karta (loteria wizowa)
    • Wiza typu CR1 (sponsorowanie rodzinne)
    • Wiza narzeczeńska K-1
  • USA - wiza nieimigracyjna J-1 (w tym Work and Travel USA)
    • Program Work&Travel USA (wiza J-1)
    • Program Internship USA (wiza J-1)
    • Programy typu Camp USA (wiza J-1)
    • Wiza J-1 (poza programami W&T, Internship i Camp)
  • USA - pozostałe wizy nieimigracyjne
    • Tymczasowa praca i praktyka (wizy H1-B, H2, H3 i H4)
    • Studia i nauka w USA (wizy F-1, M-1)
    • Wiza turystyczna B-2 i służbowa B-1
    • Pozostałe wizy nieimigracyjne
  • OFF TOPIC
    • Wyjazdy poza USA

Znajdź wyniki...

Znajdź wyniki które...


Data utworzenia

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Ostatnia aktualizacja

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Filtruj po ilości...

Dołączył

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Grupa podstawowa


Strona WWW


Skype


Lokalizacja


Zainteresowania

Znaleziono 1 wynik

  1. Witam, Przeoralem forum szukajac odpowiedzi na nurtujace mnie pytania i niestety musze założyć nowy temat Moja sytuacja wygląda następująco: Mialem zielona karte, ktora otrzymaliśmy cala rodzina (mama tata siostra) okolo 18 lat temu. Czasy byly rozne i tak zyjac w Polsce i raz do roku odwiedzajac USA utrzymywalem GC az do 2012 roku gdy postanowiłem ze odpuszczę sobie juz te wycieczki bo i tak wszystko wskazywalo na to ze chce zyc w Polsce. Zrezygnowalem z GC (nie wjechalem do USA przez okolo poltora roku) oddajac ja i "wymieniając" na wize turystyczna aby moc odwiedzić siostre co jakis czas (z całej czwórki tata zostal z GC, siostra jest obywatelem USA) Ciężki okres trudnych wyborów podczas i po studiach - zostalem w Polsce założyłem rodzine (żona, syn) lata mijaja i zaczynam myśleć o tym ze moze w przyszłości mógłbym juz "swiadomy zycia" osiedlic sie w USA (duzo więcej możliwości dla mnie niz kilka/kilkanaście lat temu) Pytania które mi sie nasuwaja to: 1. Czy moja poprzednia sytuacja z GC mogla by miec jakis wpływ na przyspieszenie "powrotu" do USA? Wiem o czyms takim jak powracajacy rezydent ale to juz szmat czasu temu więc raczej odpada. 2. Druga i prawdopodobnie jedyna opcja (bo loteria to wiadomo loteria) to sponsorowanie przez siostre i przeczekanie 13 lat - nie spieszy mi się tam az tak raczej myślę o dalekiej przyszłości ale trzeba zacząć działać dzis w tym temacie bo 13 lat to jednak odlegla przyszłość. Do rzeczy - pytanie - czy siostra skladajac petycje sklada na cala moja rodzinę tj. mnie, żonę i syna tak? Czy sklada tylko na mnie i wtedy ja staram sie o GC dla nich. I drugie pytanie dot. pkt 2: jaki jest koszt złożenia przez nią petycji, zarobki siostry sa z pewnością wystarczające do sponsorowania chciałbym tylko wiedzieć ile taka "impreza" będzie ja kosztować gdyż nie chce narazac jej na wielkie koszty a nie mam zielonego pojęcia jakiego rzędu one sa (uprzedzajac tak wiem o badaniach i tym podobnych kosztach w późniejszym okresie) Z góry dziękuję za sensowne odpowiedzi. Pozdrawiam
×