Skocz do zawartości

Wyszukaj

Wyświetlanie wyników dla tagów 'l-1' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukuj po tagach

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukuj po autorze

Typ zawartości


Forum

  • USA - Forum ogólne
    • Forum ogólne USA
    • Tematy związane z poszczególnymi stanami
    • Wybór wizy, sprawy SSN, prawa jazdy i inne formalności
    • Bilety lotnicze / Kto leci do...
    • Luźne rozmowy
  • USA - wizy imigracyjne
    • Emigracja (Forum ogólne)
    • Zielona karta (loteria wizowa)
    • Wiza typu CR1 (sponsorowanie rodzinne)
    • Wiza narzeczeńska K-1
  • USA - wiza nieimigracyjna J-1 (w tym Work and Travel USA)
    • Program Work&Travel USA (wiza J-1)
    • Program Internship USA (wiza J-1)
    • Programy typu Camp USA (wiza J-1)
    • Wiza J-1 (poza programami W&T, Internship i Camp)
  • USA - pozostałe wizy nieimigracyjne
    • Tymczasowa praca i praktyka (wizy H1-B, H2, H3 i H4)
    • Studia i nauka w USA (wizy F-1, M-1)
    • Wiza turystyczna B-2 i służbowa B-1
    • Pozostałe wizy nieimigracyjne
  • OFF TOPIC
    • Wyjazdy poza USA

Znajdź wyniki...

Znajdź wyniki które...


Data utworzenia

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Ostatnia aktualizacja

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Filtruj po ilości...

Dołączył

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Grupa podstawowa


Strona WWW


Skype


Lokalizacja


Zainteresowania

Znaleziono 2 wyniki

  1. Witam serdecznie. Zapoznałem się ze wszystkimi rodzajami wiz i mimo że sporo rzeczy nie rozumiem i wiele z nich wydaje się poplątane to doszedłem do wniosku że najlepszym sposobem na długoterminowy pobyt w usa dla osoby bez wyróżniających się zdolności jest wiza L-1 czyli transfer pracownika z polski do oddziału swojej firmy w usa (nie pomyliłem?). W jaki sposób zwiększyć szansę na taki obrót spraw? Ponieważ - z tego co wyczytałem - nie wiąże się to z kosztami dla pracodawcy to nie powinno być problemu z dogadaniem się w tej kwestii, jak uważacie?
  2. Witam, Czy firma działająca w USA od 4 miesięcy która rownież posiada od tego czasu odział w Polsce. Czy w takim wypadku główny właściciel firmy moze starać sie o wize L-1, by na miejscu załatwić wszystkie potrzebę licencje oraz zezwolenia na prowadzenie nowej działalności jaka jest produkcja paliw z odpadów w nowoczesnej technologi.
×