Skocz do zawartości

Wyszukaj

Wyświetlanie wyników dla tagów 'obrona' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukuj po tagach

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukuj po autorze

Typ zawartości


Forum

  • USA - Forum ogólne
    • Forum ogólne USA
    • Tematy związane z poszczególnymi stanami
    • Wybór wizy, sprawy SSN, prawa jazdy i inne formalności
    • Bilety lotnicze / Kto leci do...
    • Luźne rozmowy
  • USA - wizy imigracyjne
    • Emigracja (Forum ogólne)
    • Zielona karta (loteria wizowa)
    • Wiza typu CR1 (sponsorowanie rodzinne)
    • Wiza narzeczeńska K-1
  • USA - wiza nieimigracyjna J-1 (w tym Work and Travel USA)
    • Program Work&Travel USA (wiza J-1)
    • Program Internship USA (wiza J-1)
    • Programy typu Camp USA (wiza J-1)
    • Wiza J-1 (poza programami W&T, Internship i Camp)
  • USA - pozostałe wizy nieimigracyjne
    • Tymczasowa praca i praktyka (wizy H1-B, H2, H3 i H4)
    • Studia i nauka w USA (wizy F-1, M-1)
    • Wiza turystyczna B-2 i służbowa B-1
    • Pozostałe wizy nieimigracyjne
  • OFF TOPIC
    • Wyjazdy poza USA

Znajdź wyniki...

Znajdź wyniki które...


Data utworzenia

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Ostatnia aktualizacja

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Filtruj po ilości...

Dołączył

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Grupa podstawowa


Strona WWW


Skype


Lokalizacja


Zainteresowania

Znaleziono 1 wynik

  1. Witam wszystkich serdecznie, Mam do Was kilka pytań wynikających z powstałych okoliczności, mianowicie przedstawię Wam swoją historię po krótce: 2 lata temu jak byłem na 3 roku studiów dostałem wizę B-2 na 10 lat. Teraz kończę studia magisterskie, obronę mam pod koniec września/początek października. Chcę po obronie, zanim znajdę stałą prace w Polsce, jechać do NYC, w celach turystycznych. Dodam, że nie mam żadnej rodziny w stanach (zarówno przebywającej legalnie jak i nielegalnie), chciałbym lecieć do znajomych poznanych przez internet (nigdy nie widzieliśmy się na żywo), na jakieś 2-3 tyg. I tutaj pojawia się kilka nurtujących mnie pytań: W praktyce najpierw chcę się obronić końcem września i zamknąć temat studiów i zanim znajdę pracę zwiedzić NYC. Pytanie brzmi, czy lepiej powiedzieć urzędnikowi imigracyjnemu na lotnisku, że jeszcze studiuje a bonie się np. końcem października - żeby myślał, że jeszcze się nie obroniłem. Bo w sumie jak powiem, że się obroniłem, nie mam jeszcze pracy to jestem książkowym przekładem "nielegalnego" imigranta. A ja na prawdę chcę wykorzystać ten czas pomiędzy zakończeniem edukacji, a znalezieniem pracy na zwiedzanie (później wiecie, urlopy etc). Więc generalnie skłamać, czy powiedzieć prawdę (co wydaje mi się, że źle będzie wyglądało). Generalnie, nie będzie to dziwnie wyglądało, że chwilę przed obroną lecę do stanów? Btw. status studenta będę miał do 31 października. Planuje nocować u tych znajomych poznanych przez Internet, czy wystarczy jak urzędnikowi pokaże adres znajomych? Czy muszę mieć rezerwacje hotelu/hostelu? Nie będzie to dla niego dziwne, że z ludźmi nie widziałem się w realu, a będę u nich nocował? Może powiedzieć, że spotkaliśmy się kiedyś w Europie, i chcą mi pokazać NYC? Czy mogą mnie coś o nich pytać jakieś szczegółowe pytania? Jak to rozegrać? Wizę mam w starym paszporcie, którego ważność dobiegła końca, rozumiem, że przepisy się nie zmieniły i muszę podróżować z dwoma paszportami (starym z wizą i nowym bez wizy). Czy okres 2-3 tygodni, nie będzie wymagał udowodnienia środków na czas pobytu etc? Generalnie, chcę się obronić końcem września, pojechać do USA na 2-3 tyg, i wrócić i poszukać pracy. Z góry dziękuję za wszystkie pomocne odpowiedzi Pozdrawiam
×