Skocz do zawartości

Wyszukaj

Wyświetlanie wyników dla tagów 'obywatel usa' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukuj po tagach

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukuj po autorze

Typ zawartości


Forum

  • USA - Forum ogólne
    • Forum ogólne USA
    • Tematy związane z poszczególnymi stanami
    • Wybór wizy, sprawy SSN, prawa jazdy i inne formalności
    • Bilety lotnicze / Kto leci do...
    • Luźne rozmowy
  • USA - wizy imigracyjne
    • Emigracja (Forum ogólne)
    • Zielona karta (loteria wizowa)
    • Wiza typu CR1 (sponsorowanie rodzinne)
    • Wiza narzeczeńska K-1
  • USA - wiza nieimigracyjna J-1 (w tym Work and Travel USA)
    • Program Work&Travel USA (wiza J-1)
    • Program Internship USA (wiza J-1)
    • Programy typu Camp USA (wiza J-1)
    • Wiza J-1 (poza programami W&T, Internship i Camp)
  • USA - pozostałe wizy nieimigracyjne
    • Tymczasowa praca i praktyka (wizy H1-B, H2, H3 i H4)
    • Studia i nauka w USA (wizy F-1, M-1)
    • Wiza turystyczna B-2 i służbowa B-1
    • Pozostałe wizy nieimigracyjne
  • OFF TOPIC
    • Wyjazdy poza USA

Znajdź wyniki...

Znajdź wyniki które...


Data utworzenia

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Ostatnia aktualizacja

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Filtruj po ilości...

Dołączył

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Grupa podstawowa


Strona WWW


Skype


Lokalizacja


Zainteresowania

Znaleziono 4 wyniki

  1. Dzień dobry Posiadam podwójne obywatelstwo (Amerykańskie i Polskie). Byłem w USA wiele razy ale na parę miesięcy w celach turystycznych. Nie pracowałem tam nigdy. Nie mam żadnej historii kredytowej, mieszkania itp. Za trzy miesiące wybieram się wraz z żoną do USA. Żona posiada 10-letnią wizę turystyczną. Chce rozpocząć procedurę załatwienia jej wizy aby mogła tam legalnie pracować i moglibyśmy sobie razem tam ułożyć życie. W związku z tym mam pytania. Będę bardzo wdzięczny za jasno udzielone odpowiedzi. 1. Czy jedyną i najszybszą drogą w naszym przypadku jest staranie się o wizę na "łączenie rodzin". Ile trwa jej rozpatrywanie ? 2. Czy petycję składam ja i czy robię to w USA czy mogę w Polsce - gdzie lepiej ? 3. Czym muszę się wykazać jako obywatel USA (zarobki, mieszkanie, konto itp.) a co jeśli ich nie mam ? 4. Jakie dokumenty są wymagane do złożenia przeze mnie i żonę ? 5. Czy moja żona może przedłużyć swój pobyt w USA na wizie turystycznej - kiedy ja jako mąż złoże dokumenty o stały pobyt dla niej. Jaki wniosek należy złożyć ? 6. Czy po otrzymaniu wizy i pobycie w USA po 3 latach żona może starać się o obywatelstwo amerykańskie ? Pozdrawiam Szymo
  2. chciałabym wyjechać z mężem na urlop do USA, posiadam wizę turystyczną na nazwisko panieńskie, w PL wyszłam za mąż za obywatela USA czy nie będę miała problemów z przekroczeniem granicy USA na wizie turystycznej?
  3. Witam, moja matka jest obywatelem USA od 9 lat. Chciałabym wraz z mężem wyjechać do niej na jakiś czas. Czy fakt, że jest ona obywatelem USA pomoże nam w staraniu się o wizę turystyczną? Czy mój mąż ma większe szanse na otrzymanie takiej wizy? Dodam, że mąż pracuje a ja nie i nie studiuję. Nie mamy też dzieci. W 2007 roku otrzymałam wizę która była na 1 rok( wtedy mama nie była jeszcze obywatelem, gdyż obywatelstwo dostała podczas mojego pobytu tam). Mój mąż który wówczas nie był moim mężem a chłopakiem nie dostał wizy. Jak wygląda rozmowa z konsulem w takiej sytuacji gdy chcemy jechać razem. czy rozmowy są osobno czy stajemy do rozmowy razem z mężem. Czy mama powinna dostarczyć mi jakieś dokumenty które pomogłyby nam w otrzymaniu wizy? Jak ma się do tego zielona karta. Czy mama może złożyć jakieś dokumenty abyśmy razem z mężem mogli otrzymać GC? Co powinna zrobić? Jak długo trwa procedura? Czy może to złożyć tylko na mnie czy na mojego męża również? Dodam, że ja mam 28 lat a mąż 32. Bardzo proszę o pomoc zarówno w sprawie z wizą turystyczną jak i z GC.
  4. Hej, od paru godzin czytam posty na tym forum i staram się znaleźć odpowiedź na pytania które bardzo zaprzątaja mi głowę. Niestety chyba nie moge ogarnąć nadmiaru informacji i błądze.. Jeżeli zamieszczam swoje pytanie w złym dziale, to z góry przepraszam i proszę o przeniesienie do właściwego. A o co chodzi? O początku..: Na początku stycznia poznałam swoją Miłość - Polaka z obywatelstwem amerykańskim (oraz polskim). On mieszka na stałe w USA i niestety nie może często przebywać w PL. Próbowałam go raz odwiedzić w USA ale nie dostałam wizy. Zobaczyliśmy się więc w kwietniu w Kanadzie - tam mi się oświadczył.. Pod koniec maja przyleciał do Polski i wzieliśmy ślub cywilny - decyzja o przyspieszeniu naszego ślubu wzięła się stad, że może to nam pozwoli być szybciej together tam w Stanach.. On wrócił do Usa i zaraz po tym jak pozmieniałam nazwiska na DO i paszporcie, chce wysłać forme I-130 (tu się pojawia pierwsze pytanie - czy On może wysłać to wszystko poprzez maila?) I teraz zaczynają się moje pytania. Wyczytaliśmy gdzieś, że po zaakceptowaniu wszelkich formularzy (dodatkowo g325a) i kiedy dostaniemy numer, ja będąc tu w Pl mogę starać o wizę typu K3. Ponoć jest to wiza na czas oczekiwania na GC wówczas resztę formalności załatwia się już będąc tam na miejscu. Po czym zaczęłam czytać wątki na tym forum i rzuciła mi się w oczy wzmianka o tym że takich wiz już nie ma. ( ?? Jeżeli ktoś się orientuje czy to nadal funkcjonuje, na jakich zasadach jest przyznawana, jakie dokumenty i inne formalności muszą zostać spełnione - będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. Teraz kolejna kwestia. Czy On wysyła kopie naszego aktu małżeństwa czy też oryginał? ( potrzebny Mu jest skrócony czy zupełny odpis?) Czy zdjęcie paszportowe mogę mu wysłać jako skan, który sobie tam wydrukuje u fotografa? Ostatnie pytanie. Czy jeżeli wiza K3 nie funkcjonuje to czy mogę starać się o wize turystyczną, po tym jak miałam już jedną odmowę? Czy teraz będę traktowana jakoś inaczej podczas rozmowy? Czy również muszę wykazywać jakieś silne powiązania z krajem jeżeli oni wiedzą że mam Męża w Stanach? Mam nadzieje że to co napisałam jakoś trzyma się kupy.. naprawdę będę bardzo wdzięczna jeśli znajdą się jakieś Mądre Główki które odpowiedzą mi na moje pytania.. Pozdrawiam!
×