Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'pobyt'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • USA - Forum ogólne
    • Forum ogólne USA
    • Tematy związane z poszczególnymi stanami
    • Wybór wizy, sprawy SSN, prawa jazdy i inne formalności
    • Bilety lotnicze / Kto leci do...
    • Luźne rozmowy
  • USA - wizy imigracyjne
    • Emigracja (Forum ogólne)
    • Zielona karta (loteria wizowa)
    • Wiza typu CR1 (sponsorowanie rodzinne)
    • Wiza narzeczeńska K-1
  • USA - wiza nieimigracyjna J-1 (w tym Work and Travel USA)
    • Program Work&Travel USA (wiza J-1)
    • Program Internship USA (wiza J-1)
    • Programy typu Camp USA (wiza J-1)
    • Wiza J-1 (poza programami W&T, Internship i Camp)
  • USA - pozostałe wizy nieimigracyjne
    • Tymczasowa praca i praktyka (wizy H1-B, H2, H3 i H4)
    • Studia i nauka w USA (wizy F-1, M-1)
    • Wiza turystyczna B-2 i służbowa B-1
    • Pozostałe wizy nieimigracyjne
  • OFF TOPIC
    • Wyjazdy poza USA

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Strona WWW


Skype


Lokalizacja


Zainteresowania

Found 5 results

  1. Cześć, aktualnie mieszkam w LA. Składając wniosek w konsulacie rok temu planowałam wyjazd na przełomie listopada i grudnia (Arizona Ok 1 miesiąc). Wizę dostałam oczywiście. Plany sie zmieniły i leciałam do USA dopiero pod koniec marca. Na żadnym etapie podróży nikt nie zapytał mnie na ile i po co lecę do USA. Wyjście z lotniska zajęło mi 5min włącznie z odebraniem bagażu. Wizę mam w paszporcie na pół roku. Teraz moje pytanie. Ile mogę przebywać na terenie USA ? Jedynie Pani z obsługi lini lotniczej w Oslo sprawdziła wizę i zapytała sie czy to moja pierwsza podróż do USA i czy sie cieszę. Czy mogę przebywać do 6 miesięcy? Chce wrócić razem z chłopakiem z jego podróży służbowej. Czyli po Ok 5miesiacach. On pracuje a ja jeżdzę z nim i zwiedzam
  2. Witam, w roku 2011 dostalem wize turystyczna na 10 lat, po przekroczeniu granicy Stanow dostalem mozliwosc pobytu na pol roku, po czym przekroczylem ten pobyt o 4 miesiace. 18 lat skonczylem dopiero w Stanach na 2 miesiace przed dobrowolnym powrotem do Polski. Gdzies czytalem, ze na osoby niepelnoletnie nie sa nanoszone zadne kary w zwiazku z przekroczeniem pobytu. I tu sie pojawia pytanie, czy mnie rowniez dotyczy zakaz wjazdu na 3 lata? Domyslam sie ze moja wiza wraz z przekroczeniem terminu pobytu, stala sie nie wazna, ale jesli nie obowiazywaloby mnie ' karne ' 3 lata to moglbym juz w tym roku postarac sie o nowa wize. Bardzo bym prosil o rozwianie moich watpliwosci i jakies dodatkowe informacje. Bede bardzo wdzieczny, pozdrawiam.
  3. Witam, kilka miesięcy temu otrzymałem wizę. Na wizycie u konsula powiedziałem, że zamierzam wybrać się na miesiąc do Nowego Jorku, jednak plany się nieco zmieniły i mój pobyt będzie dłuższy o 3 miesiące i pierwszym miejscem, które zamierzam odwiedzić jest rodzina w Chicago, a dopiero później Nowy Jork. Czy mogą się o to przyczepić na lotnisku w USA i nie wpuścić mnie do kraju?
  4. Kłaniam się . Chciałbym uzyskać obywatelstwo po ojcu. Mam 19 lat (urodziłem się w sierpniu 1996). Tata ma obywatelstwo od lat 80. Legalnie pracuje w USA. Jeśli to istotne, Jego rodzice również mają obywatelstwo USA, ale mieszkają w Polsce. Plan był następujący: po maturze miałem wyjechać do USA, do taty, ale zdałem ją lepiej, niż się spodziewałem, dostałem się na dobrą uczelnię i studiuję w Polsce. Nie chcę przerywać studiów, więc wyjazdy do Stanów najlepiej na max 3 miesiące. Czy jest możliwe, abym starał się o obywatelstwo, pozostając w Polsce? Wiem, że obudziłem się nieco za późno, ale wcześniej miałem liczne problemy zdrowotne oraz nie myślałem, że zostanę w Polsce po liceum. Pociesza mnie tylko to, że nie skończyłem jeszcze 21 lat, może to coś ułatwi. Bardzo proszę o pomoc. Z wyrazami szacunku i sympatii, Piotr.
  5. Cześć wszystkim. Zacznę od tego, że mam 17 lat i co raz częściej myślę nad wyjazdem do stanów na stałe Byłem już tam i naprawdę podoba mi się tam wszystko:) W USA mam bardzo ale to naprawdę bardzo dużo rodziny. Ostatnio odwiedził mnie mój krewny, który służył w armii USA przez 4 lata. Namawiał mnie żebym wstąpił tam jak skończę szkołę. Mówi, że jego kolega z jednostki był polakiem i wstąpił do armii żeby dostać prawo do pobytu. Wspominał także o dużych zarobkach i przywilejach. Naprawdę chciałbym tam mieszkać to jest moje marzenie jak chyba większości ludzi na tym forum. Moje pytanie brzmi. Czy takie wstąpienie do armii w zamian za prawo do pracy i pobytu w stanach jest dalej możliwe? Powiedział, że może mi to załatwić i decyzja należy tylko do mnie. Oczywiście teraz skupiam się najbardziej na nauce bo to jest mój priorytet. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam.
×
×
  • Create New...