Skocz do zawartości

Wyszukaj

Wyświetlanie wyników dla tagów 'problem' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukuj po tagach

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukuj po autorze

Typ zawartości


Forum

  • USA - Forum ogólne
    • Forum ogólne USA
    • Tematy związane z poszczególnymi stanami
    • Wybór wizy, sprawy SSN, prawa jazdy i inne formalności
    • Bilety lotnicze / Kto leci do...
    • Luźne rozmowy
  • USA - wizy imigracyjne
    • Emigracja (Forum ogólne)
    • Zielona karta (loteria wizowa)
    • Wiza typu CR1 (sponsorowanie rodzinne)
    • Wiza narzeczeńska K-1
  • USA - wiza nieimigracyjna J-1 (w tym Work and Travel USA)
    • Program Work&Travel USA (wiza J-1)
    • Program Internship USA (wiza J-1)
    • Programy typu Camp USA (wiza J-1)
    • Wiza J-1 (poza programami W&T, Internship i Camp)
  • USA - pozostałe wizy nieimigracyjne
    • Tymczasowa praca i praktyka (wizy H1-B, H2, H3 i H4)
    • Studia i nauka w USA (wizy F-1, M-1)
    • Wiza turystyczna B-2 i służbowa B-1
    • Pozostałe wizy nieimigracyjne
  • OFF TOPIC
    • Wyjazdy poza USA

Znajdź wyniki...

Znajdź wyniki które...


Data utworzenia

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Ostatnia aktualizacja

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Filtruj po ilości...

Dołączył

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Grupa podstawowa


Strona WWW


Skype


Lokalizacja


Zainteresowania

Znaleziono 9 wyników

  1. Kochani, proszę o pomoc. Moj chlopak posiada wizę C1/D i chcielibysmy wyjechać w tym roku do stanow w celach czysto turystycznych. Wobec tego rozumiem, ze mimo wszystko powinien złożyć wniosek o wizę B2? I tu pojawia sie problem. Po wypelnieniu calego formularza ds 160, gdy wchodzi nastepnie na strone cgifederal.secure.force.com, czyli tam gdzie dokonujemy oplaty i umawiamy wizyte z konsulem, logujac sie na konto uzytkownika nie ma w ogole tych wszystkich opcji, a jedynie opcja wgrania nowego paszportu (no a paszport ten sam i w tym zakresie nic sie nie zmienilo). Nowego konta tez nie da sie założyć bo te dane sa juz przypisane do tego konkretnego. Co robić? Jak oplacic ten wniosek i umowic wizyte z konsulem? Moge przesłać zrzut/zdjecie ekranu, ale to chyba ewentualnie mailowo bo plik niestety jest za duzy zeby zalaczyc. Z gory dziekue serdecznie za odpowiedzi!
  2. Witam, wiem wiem, pewnie wałkowany temat. Ale do rzeczy. Przydarzyło się tak iż zgubiłem paszport w którym był podbity stały pobyt w USA na domiar złego w środku miałem zieloną karte która równiez oczywiscie zginęła.. Jestem obecnie w Polsce, kończe studia. jednak chciałbym wrócić do USA konkretnie Chicago. Co musze zrobić zeby móc wrócic do USA. Ile mnei to będzie kosztowało/ Ktoś się orientuje ? Dziekuje z góry.
  3. Witam, złożyłem wniosek, i chce teraz założyć konto i zrobić przelew oraz umówić się na spotkanie, ale nie mogę założyć konta na stronie... Wpisuje wszystkie dane i ciągle błąd, jakieś porady?
  4. Hej! Jestem totalnym laikiem, ale liczę że mi pomożecie. W wakacje chcę wyjechać z chłopakiem do Stanów na dwa miesiące. Jest to mój ostatni gwizdek, bo później nie dostanę już tyle wolnego Chciałabym wam streścić naszą sytuacje, abyście doradzili jak mamy ogarnąć to wszystko w papierach, aby prawdopodobieństwo, że dostaniemy wizę było bardzo wysokie. Moja sytuacja wygląda tak: bronię magistra w czerwcu, studiuję prawo i po wakacjach chcę iść na aplikację. Studiuję dziennie, ale od 5 lat jestem cały czas na umowach zlecenie. Nikogo tam nie znam, nie mam rodziny ani nic. Wyjazd będą mi po części sponsorować rodzice w formie prezentu za skończoną uczelnie. Sytuacja mojego chłopaka jest nieco skomplikowana i zdaję sobie sprawę, że szanse są marne: zarejestrowany w urzędzie pracy, ale od zaraz podejmie pracę na umowie na nieokreślony. Ma mnóstwo rodziny w USA. Od września idzie na studia. I to chyba tyle. Z uwagi na to, że planujemy zaręczyny i zakup mieszkania po powrocie chcemy objechać tam wszystkich, których ma. Czy lepiej będzie jak mu wyślą zaproszenie, czy już się tego nie praktykuje i nie patrzą na to dobrze w konsulacie? Mieszkać będziemy w Chicago u jego przyjaciół, jak podam to we wniosku to będzie okej, czy lepiej wpisać hotel? Jakieś rady jak poprawić swoje szanse?
  5. Witam, Na wstępie chciałbym się przywitać, bo to mój pierwszy post. Jeśli chodzi o mój problem to jest on związany z numerem socjalnym. Byłem w tym roku na Alasce na wizie H2B. Wszystkie formalności związane z wyjazdem jak i sam wyjazd przebiegły bez problemu. Zgodnie z prośbą pracodawcy zaraz bo wylądowaniu w Anchorage udałem się do SSA w celu złożenia wniosku o numer socjalny. Jako dowód przedstawiłem swój paszport z ważną wizą H2B. Pani wniosek przyjęła, dała potwierdzenie, że oczekuje na numer socjalny i powiedziała, że mam czekać do 6 tygodni. To potwierdzenie wystarczyło abym zaczął pracę. Już na miejscu w Dillingham spotkałem trochę ludzi. Niektórym numer przychodzi już po tygodniu, innym po dwóch, a ja dalej czekałem. W końcu tuż przed moim wyjazdem otrzymałem pismo, że DHS nie jest w stanie zweryfikować mojego statusu imigracyjnego na podstawie dokumentów, które im dałem. Jest to o tyle dziwne, że wszyscy przedstawiali takie same dokumenty i tylko kilka osób ma taki problem. Chciałem się wybrać do tego biura tuż przed moim odlotem, ale samolot z Dillingham do Anchorage się spóźnił i nie zdążyłem przed zamknięciem. Teraz już jestem w Polsce. Co mogę z tym zrobić? Pisałem już do FBU, ale wciąż czekam na odpowiedź. Wysłał bym im list z prośbą o ponowne rozpatrzenie, ale mój angielski nie jest wystarczający na pisanie listów do urzędu. Czy są w Polsce firmy, które pomagają w podobnych problemach? No i najważniejsze pytanie: co jeśli tego numeru nie uzyskam, a pracowałem tam i płaciłem podatki (jest to wyszczególnione na czekach) 6 tygodni? Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc. Pozdrawiam, Norbert
  6. Witam wszystkich, zacząłem na poważnie zajmować się kwestią swojego wyjazdu do USA, niestety mam problem w sekcji Education, mianowicie w tym roku skończyłem liceum i praktycznie rzecz biorąc nie jestem uczniem, ani studentem mimo że na studia na pewno pójdę. Co mam wybrać? Uczeń i wpisać dane ukończonego niedawno liceum, a w poprzedniej dane liceum czy "bezrobotny" i w miejscu /explain/ wyjaśnić swoją sytuację? Z góry dziękuje za pomoc
  7. Witam. Ponownie chce sie starac o wize do usa a wiec latem starałem sie o wize turystyczną do usa lecz jej nie dostałem z braku wiezi z krajem. W sierpniu zapisałem sie do 3 letniego liceum zaocznego dla dorosłych ale nauka trwa 2 lata od 3 semestru (pierwszy semestr zaczynaja ci którzy są po szkole gimnazjalnej) i mam dylemat bo zaczełem odrazu od drugiego roku szkolnego 3 semestr (tak szkola przydzieliła) a latem wpisywałem w podaniu wizowym ze nie ucze sie. w indeksie mam zaznaczono okres nauczania 3 letni i ze jestem wpisany na 3 semestr 2014/2015. czy mam isc z tym indeksem do konsula i wyjasnic ze chodze odrazu na 2 rok czy moze wziasc zaswiadczenie ze szkoly ze jestem uczniem 3 semestru i ze nauka trwa 2 lata i zakoncze ją w kwietniu 2016 ? Dodam ze chodze do tej szkoły oraz mam pozaliczane wszystkie przedmioty;) mam nadzieje ze poradzicie mi co zrobic z tym drobnym kłopotem
  8. Cześć, Mam maly problem mianowicie, 2 dni temu byłem na spotkaniu w ambasadzie w zwiazku z aplikacją o wize turystyczną B2. Kilka lat temu zostałem zatrzymany za posiadanie UWAGA - 0,1 g marihuany ... dostałem karę grzywny oczywiście zapłaciłem. ( Czyn niskiej szkodliwości społecznej ) Śmiech na sali ogólnie. Ok przy wypełnianiu formularza DS-160 oczywiście napisałem że byłem karany, na rozmowę przyniosłem wszystkie papiery + przetłumaczone na angielski wszystko pięknie i cudownie. Pani konsul była bardzo uśmiechnięta rozmowe prowadziłem w języku angielskim, mam dobrą pracę pracuję w branży reklamowej. Pani wzieła odemnie wszystkie dokumenty po czym wydała mi kartkę z napisem "Administration processing".Po czym powiedziała że bardzo dobrze że jestem uczciwy. Dzisiaj zadzwoniła do mnie Pani konsul i poinformowała mnie że niestety wiza nie może być rozpatrzona pozytywnie.Po czym od razu zacząłem się denerwować i nie skupiłem się dokładnie co do mnie mówiła. Wspominała coś o "waiver" i że jest jeszcze szansa i "jesteśmy w kontakcie" Gdy wchodzę na UStravel po zalogowaniu się widzę w informacji zwrotnej : hold case/221g & refusals/214b status : escalated NIe rozumiem teraz za bardzo sytuacji. Czy to oznacza że wiza została nie przyznana definitywnie i jedyne co teraz mogę to przechadzać się ludzikiem po ulicach New York na Google street view czy też moje dokumenty są dalej procesowane i wysłane do USA gdzie mogę jeszcze liczyć na decyzję pozytywną ? Jak to wygląda ? Dzięki za pomoc !
  9. Witam Wpłata dokonana 09.04 ds-160 wysłany, wydrukowany. Kolejne opcje wszystko jak ma być. Po wszystkim nie moge wybrać terminu na rozmowe, jest tylko najbliższy termin. wczoraj pokazywało 14.04 dziś 15.04. Wize wypełniałem juz 2 innym osobom i nigdy nie miałem takiego problemu, Czy to jest spowodowane że jest sobota? i dopiero ruszy to powiedzmy w poniedziałek? Czy zwyczajnie jakiś bug systemu?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...