Skocz do zawartości

Wyszukaj

Wyświetlanie wyników dla tagów 'student' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukuj po tagach

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukuj po autorze

Typ zawartości


Forum

  • USA - Forum ogólne
    • Forum ogólne USA
    • Tematy związane z poszczególnymi stanami
    • Wybór wizy, sprawy SSN, prawa jazdy i inne formalności
    • Bilety lotnicze / Kto leci do...
    • Luźne rozmowy
  • USA - wizy imigracyjne
    • Emigracja (Forum ogólne)
    • Zielona karta (loteria wizowa)
    • Wiza typu CR1 (sponsorowanie rodzinne)
    • Wiza narzeczeńska K-1
  • USA - wiza nieimigracyjna J-1 (w tym Work and Travel USA)
    • Program Work&Travel USA (wiza J-1)
    • Program Internship USA (wiza J-1)
    • Programy typu Camp USA (wiza J-1)
    • Wiza J-1 (poza programami W&T, Internship i Camp)
  • USA - pozostałe wizy nieimigracyjne
    • Tymczasowa praca i praktyka (wizy H1-B, H2, H3 i H4)
    • Studia i nauka w USA (wizy F-1, M-1)
    • Wiza turystyczna B-2 i służbowa B-1
    • Pozostałe wizy nieimigracyjne
  • OFF TOPIC
    • Wyjazdy poza USA

Znajdź wyniki...

Znajdź wyniki które...


Data utworzenia

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Ostatnia aktualizacja

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Filtruj po ilości...

Dołączył

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Grupa podstawowa


Strona WWW


Skype


Lokalizacja


Zainteresowania

Znaleziono 6 wyników

  1. Witam. Wybieram się na studia medyczne na Słowację (studia po angielsku). Chciałbym po tym przenieść się na studia do USA (interesuje mnie program PA i wszelkie college temu poprzedzające). Zastanawiam się jak to rozegrać aby mieć jak największe szanse na zostanie tam na stałe i jednocześnie nie pójść z torbami. Czy dobrym rozwiązaniem będzie ukończenie pierwszego roku na Słowacji i przeniesienie się na college w celu zrobienia major'a (na wizie studenckiej), a następnie na program PA czy lepiej skończyć medycynę na Słowacji i starać się o przeniesienie bezpośrednio na program PA (również na wizie studenckiej)? Po tym oczywiście trzeba by liczyć na wizę H2B ale zapotrzebowanie na PA jest dosyć duże więc chyba nie powinno być problemu. Jak uważacie czy to w ogóle ma szanse się udać? Interesuje mnie konkretnie Floryda ze względu na znajomych. W międzyczasie zamierzam oczywiście brać udział w loterii GC ale na to raczej nie ma co liczyć bo szanse marnę (w tym roku pierwszy raz się nie udało :( ). Przyjmę wszelkie sugestie.
  2. Witam wszystkich serdecznie, Mam do Was kilka pytań wynikających z powstałych okoliczności, mianowicie przedstawię Wam swoją historię po krótce: 2 lata temu jak byłem na 3 roku studiów dostałem wizę B-2 na 10 lat. Teraz kończę studia magisterskie, obronę mam pod koniec września/początek października. Chcę po obronie, zanim znajdę stałą prace w Polsce, jechać do NYC, w celach turystycznych. Dodam, że nie mam żadnej rodziny w stanach (zarówno przebywającej legalnie jak i nielegalnie), chciałbym lecieć do znajomych poznanych przez internet (nigdy nie widzieliśmy się na żywo), na jakieś 2-3 tyg. I tutaj pojawia się kilka nurtujących mnie pytań: W praktyce najpierw chcę się obronić końcem września i zamknąć temat studiów i zanim znajdę pracę zwiedzić NYC. Pytanie brzmi, czy lepiej powiedzieć urzędnikowi imigracyjnemu na lotnisku, że jeszcze studiuje a bonie się np. końcem października - żeby myślał, że jeszcze się nie obroniłem. Bo w sumie jak powiem, że się obroniłem, nie mam jeszcze pracy to jestem książkowym przekładem "nielegalnego" imigranta. A ja na prawdę chcę wykorzystać ten czas pomiędzy zakończeniem edukacji, a znalezieniem pracy na zwiedzanie (później wiecie, urlopy etc). Więc generalnie skłamać, czy powiedzieć prawdę (co wydaje mi się, że źle będzie wyglądało). Generalnie, nie będzie to dziwnie wyglądało, że chwilę przed obroną lecę do stanów? Btw. status studenta będę miał do 31 października. Planuje nocować u tych znajomych poznanych przez Internet, czy wystarczy jak urzędnikowi pokaże adres znajomych? Czy muszę mieć rezerwacje hotelu/hostelu? Nie będzie to dla niego dziwne, że z ludźmi nie widziałem się w realu, a będę u nich nocował? Może powiedzieć, że spotkaliśmy się kiedyś w Europie, i chcą mi pokazać NYC? Czy mogą mnie coś o nich pytać jakieś szczegółowe pytania? Jak to rozegrać? Wizę mam w starym paszporcie, którego ważność dobiegła końca, rozumiem, że przepisy się nie zmieniły i muszę podróżować z dwoma paszportami (starym z wizą i nowym bez wizy). Czy okres 2-3 tygodni, nie będzie wymagał udowodnienia środków na czas pobytu etc? Generalnie, chcę się obronić końcem września, pojechać do USA na 2-3 tyg, i wrócić i poszukać pracy. Z góry dziękuję za wszystkie pomocne odpowiedzi Pozdrawiam
  3. Witam forumowiczów, Zacznę od tego, że mieszkam na Florydzie, jestem studentem community college i na końcu 2018 roku planuję skonczyc swój dwuletni kierunek Business Management, Entrepreneurship ( A.S.) . Jeżeli wszystko dobrze pójdzie i mi się noga nie powinie, będę wtedy miesiąc po 22 urodzinach. Jako, że samotne życie na Florydzie niezbyt mi sie podoba, mysle o powrocie do kraju. Głównie spowodowane związkiem, ktorego nie udaje sie polaczyc ( wiza mojej dziewczynie zostala odmowiona juz 2 razy.) Czytałem już pełno wątków i artykułów, ale chciałbym usłyszeć opinie innych osób na podstawie mojej sytuacji. Pierwsza sprawa, czy mogę liczyć na jakikolwiek transfer mojego Associate of Science na jakiś kierunek biznesowy na Uniwersytecie Gdanskim ( tam już złożyłem papiery przed wylotem do USA i ta szkoła to mój jedyny wybór jeżeli chodzi o Polskę). Chodzi mi głównie o to, żeby nie zaczynać kierunku od samego początku i mieć przed sobą znowu 5 lat po 3 latach studiowania w USA. Rozumiecie o co chodzi. Czy da się to jakoś płynnie połączyć? Druga sprawa to kwestia tej wizy dla mojej dziewczyny, co byście doradzili w takiej sytuacji? 2 odmowy, chcemy zobaczyc jeszcze raz, do 3 razy sztuka, tak? Obywatelstwo będę mógł mieć dopiero pod koniec 2020 roku, to zdecydowanie za długo. No i trzeba być w stanach więcej niż poza nimi. Zagubiłem się lekko w tym co robię, więc będę bardzo wdzięczny za wszystkie odpowiedzi/wskazówki, a jeżeli ktoś czytając ten post, chciałby się dowiedzieć czegoś na temat studiowania, załatwiania in state tuition itp. – służę pomocą : ) .
  4. Witam, Jestem na pierwszym roku studiów w UK i chcę aplikować o wizę turystyczną w ambasadzie w Londynie, Czy nie będzie problemu z brakiem statusu rezydenta UK (jestem w UK mniej niż rok)? Podałam moją babcie jako osobę płacącą za wyjazd do USA. Jakie dokumenty powinnam ze sobą zabrać aby udowodnić wystarczające zarobki na pokrycie kosztów podróży ? Z góry dziękuje za odpowiedź
  5. Witam! Za niedługo mam spotkanie z konsulem w sprawie otrzymania wizy J-1. Muszę przyznać, że bardzo obawiam się tego, że mogę nie otrzymać tej wizy. Moja sytuacja wygląda tak, że po skończeniu liceum w poprzednim roku rozpocząłem naukę w instytucie językowym w Berlinie, wszystko to trwało dokładnie pół roku, dzięki czemu przygotowałem się językowo i w przyszłym roku rozpoczynam studia w Niemczech. Wniosek jaki dostałem z USA, który pozwala mi ubiegać się o wizę i czyni ze mnie "Camp Counselor" otrzymałem jeszcze w trakcie tego studium w niemczech, natomiast jakieś 3 tygodnie temu zakończyłem naukę w tym instytucie, i teoretycznie na chwilę obecną nie jestem studentem... a czeka mnie spotkanie o wizę. Czy to przekreśla moje szanse na otrzymanie wizy? Mam dokumenty które poświadczą, że się w tym instytucie uczyłem, ale nie wiem czy to pomoże. Trema zżera mnie strasznie, bo wiem, że przygoda życia może uciec mi koło nosa, czy ktoś jest w stanie mi odpowiedzieć/pomóc? Pozdrawiam!
  6. Witam Na dzien dziisiejszy jestem Permanent Residence , nie wiem czy wiecie ale kazda zmiana adresu przez tymczasowego rezydenta musi byc zglaszana do Urzedu Imigracyjnego w ciagu 10 dni Trzeba wypelnic Forme AR 11 ponizej link http://www.uscis.gov/ar-11 Po atakach terrorystycznych jest to " MUS " , grozi nawet utrata zielonej karty
×